Desert budinca caramel

de cristeena20 in Dulciuri, 12 Apr 2020 | 6322 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 220 gr zahar
  • 750 ml lapte
  • coaja zest de lamaie
  • zahar pentru caramel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca caramel:

E o budinca simpla, dar ca sa iasa perfect trebuie sa respectam anumite amanunte.

Punem laptele la fiert cu coaja de lamaie.

Intre timp facem caramel cu zahar ars si ungem forma de budinca

Batem ouale cu zaharul. E important sa nu le batem mult, doar sa le amestecam cu telul usor, pana se amesteca putin.

Cand laptele da in clocot, luam de pe foc si turnam treptat peste oua, amestecand energic ouale, sa nu se faca papara :) Apoi il trecem prin sita cand il turnam in forma.

Il punem in cuptorul incins la 130-140 grade C, intr-un vas cu apa-la bain marie.

Lasam la foc mic sa se coaca cca o ora, pana capata o consistenta de budinca. 

Cand scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca. Eu am pus in frigider acoperita, si doar cand am servit am scos budinca pe platou.

TIPS-URI

1

Meteoda de a face budinca in bain marie e pentru a o face cu textura fina, catifelata si fara gauri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de gutui