E o budinca simpla, dar ca sa iasa perfect trebuie sa respectam anumite amanunte.
Punem laptele la fiert cu coaja de lamaie.
Intre timp facem caramel cu zahar ars si ungem forma de budinca
Batem ouale cu zaharul. E important sa nu le batem mult, doar sa le amestecam cu telul usor, pana se amesteca putin.
Cand laptele da in clocot, luam de pe foc si turnam treptat peste oua, amestecand energic ouale, sa nu se faca papara :) Apoi il trecem prin sita cand il turnam in forma.
Il punem in cuptorul incins la 130-140 grade C, intr-un vas cu apa-la bain marie.
Lasam la foc mic sa se coaca cca o ora, pana capata o consistenta de budinca.
Cand scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca. Eu am pus in frigider acoperita, si doar cand am servit am scos budinca pe platou.
1
Meteoda de a face budinca in bain marie e pentru a o face cu textura fina, catifelata si fara gauri.