Intr-un bol amestecam cele 2 tipuri de faina cu sarea, semintele de susan, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa si zaharul.
Amestecam treptat cu lingura adaugand uleiul si apa.
Framantam cu mainile pana ce rezulta un aluat elastic si nelipicios; daca este nevoie, mai adaugam apa sau faina.
Acoperim cu folie alimentara si lasam sa dospeasca 30 min pana ce isi dubleaza volumul.
Aluatul il impartim in 2-3 bucati si presam cu palmele pana ce capata o forma dreptunghiulara sau rotunda pe masa infainata.
Cu latul palmei trasam o linie in centrul foii pe lungime, aducem o parte din foaie pana in centru, exact pana la linia trasata, apasam usor dupa care aducem si a 2 parte si apasam usor pentru a se uni cele 2 parti.
Prindem din nou laturile foii si le unim intre ele presand bine si capetele.
Punem painea cu partea cusuta dedesubt pe foaia de copt asezata in tava de cuptor.
Crestam usor cu un cutit bine ascutit si presam susan.
Lasam cca 1 ora la dospit dupa care coacem painea in cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.