Cornuri a la Luca

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 7 Apr 2020 | 3079 vizualizari

 

Covrigăria Luca, e cea mai ieftină variantă de mic dejun, prânz sau cină, nu numai pentru studenți ci și pentru bugetari! :D J))
Zmeișorii nu ratează niciodată, covrigăria, când sunt prin zonă, așa de poftă ;)
Acum s-au cam închis covrigăriile așa că m-am conformat și am făcut și eu așa de poftă, mă rog cu mici modificări ;)
 
Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • făină albă de grâu 500 g,
  • sare de mare 1 lingură,
  • zahăr tos 1 lingură,
  • drojdie uscată 1 plic,
  • cca. 7 g, apă 400 ml,
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • Pentru umplutură:
  • ketchup 4 linguri,
  • oregano uscat 1 lingură,
  • brânză topită feliată 8 felii,
  • șuncă presată 8 felii,
  • ceapă verde 4 fire,
  • Pentru topping:
  • ouă de găină 1 bucată,
  • semințe de susan alb,
  • parmesan ras.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri a la Luca:

Eu, de obicei, mă folosesc de ajutorul nr. 4 din Casa Zmeilor, Maricica bis, mașina de frământat și dospit pâine.

Se poate prepara și clasic, manual, sau cu ajutorul unui robot de bucătărie.

Să revin! În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.

Aluatul se întinde în formă circulară, se porționează, în felii radiale, apoi pe fiecare felie câte o linguriță de ketchup, se întinde cu dosul liguriței pe toată suprafața, se presară oregano, câte o bucată de brânză feliată,  șuncă, câteva fire de ceapă verde.

Se rulează de la ”cap spre coadă”, se așează cornulețele într-o tavă termorzistentă, se ung cu ou bătut, se presară cu parmesan  și semințe.

Se pun la copt la foc mediu, 180 grade, cca. 30 de minute.

Se pot servi calde sau reci.

 

Spor la treabă și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri a la Luca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu branza si marar