Cornuri a la Luca

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 7 Apr 2020 | 3401 vizualizari

 

Covrigăria Luca, e cea mai ieftină variantă de mic dejun, prânz sau cină, nu numai pentru studenți ci și pentru bugetari! :D J))
Zmeișorii nu ratează niciodată, covrigăria, când sunt prin zonă, așa de poftă ;)
Acum s-au cam închis covrigăriile așa că m-am conformat și am făcut și eu așa de poftă, mă rog cu mici modificări ;)
 
Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • făină albă de grâu 500 g,
  • sare de mare 1 lingură,
  • zahăr tos 1 lingură,
  • drojdie uscată 1 plic,
  • cca. 7 g, apă 400 ml,
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • Pentru umplutură:
  • ketchup 4 linguri,
  • oregano uscat 1 lingură,
  • brânză topită feliată 8 felii,
  • șuncă presată 8 felii,
  • ceapă verde 4 fire,
  • Pentru topping:
  • ouă de găină 1 bucată,
  • semințe de susan alb,
  • parmesan ras.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri a la Luca:

Eu, de obicei, mă folosesc de ajutorul nr. 4 din Casa Zmeilor, Maricica bis, mașina de frământat și dospit pâine.

Se poate prepara și clasic, manual, sau cu ajutorul unui robot de bucătărie.

Să revin! În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.

Aluatul se întinde în formă circulară, se porționează, în felii radiale, apoi pe fiecare felie câte o linguriță de ketchup, se întinde cu dosul liguriței pe toată suprafața, se presară oregano, câte o bucată de brânză feliată,  șuncă, câteva fire de ceapă verde.

Se rulează de la ”cap spre coadă”, se așează cornulețele într-o tavă termorzistentă, se ung cu ou bătut, se presară cu parmesan  și semințe.

Se pun la copt la foc mediu, 180 grade, cca. 30 de minute.

Se pot servi calde sau reci.

 

Spor la treabă și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri a la Luca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Tabita _ 1

10.04.2020, 03:18

Rocsi 1

11.04.2020, 20:42

Cu siguranta sunt mult mai bune pregatite in casa!

dantes 1

14.04.2020, 11:37

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornuri sarate cu branza si sunca