Maiaua: drojdia se amesteca cu zahărul, apa si faina. Se lasa la crescut 15 min.
Faina cernuta se pune intr-un vas înalt, împreună cu sarea .
Se adaugă maiaua, laptele cald și se frământă un aluat elastic și nelipicios.
Se acoperă vasul cu un servet si se lasa aluatul la crescut până își dublează volumul.
După ce aluatul a crescut se scoate pe masa de lucru si se imparte in 3 bucati.
Fiecare bucata se intinde in forma de sul.
Cele 3 suluri se unesc la un capat si se impletesc.
Se pune pâinea in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crecut 30 de min.
După ce a crescut, se unge cu ulei si se coace ,în cuptorul preincalzit, cc 50 de min la foc mediu.
După ce s-a copt,se scoate din tava, se unge cu ulei, se acopera cu un servet curat si se lasa sa se răcească.
Poftă bună!