Simplu aromat și ușor! Dor de vară, dor de mare! Spor și poftă bună!
Ardeiul kapia se coace rapid la flacăra aragazului, apoi se cojește sau cel mai simplu se folosește ardei kapia copți congelați.
Ceapa galbenă, prazul și cea verde se curăță, apoi se taie rondele și se pune la călit în ulei la foc mediu, cca. 5 minute împreună cu ardeiul copt, curățat și mărunțit.
Se adaugă creveții, se asezonează de sare, se adaugă vinul și se lasă la gătit, cca. 10 minute la foc rapid, neacoperit.
La final se adaugă usturoiul tocat mărunt, pătrunjelul și busuiocul proaspăt mărunțit, lăsându-se la gătit încă vreo 3 minute.
Spaghetele se pregătesc conform instrucțiunilor de pa ambalaj.
Se fierb în apă clocotită, sărată cca. 8 minute.
Spaghetele se strecoară și se amestecă cu creveții aromatizați.
Spor și poftă bună!