Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

de Lau in Zacusca, 12 Apr 2020 | 6444 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ghebe
  • 200 g ardei gras
  • 500 g vinete
  • 500 g ceapa
  • 3 capatani usturoi(mici)
  • 500 ml suc de rosii
  • 200 ml pasta de rosii
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 2 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu ghebe si ceapa coapta:

Ceapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare, adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine.

Intre timp tocam legumele coapte inainte (eu le-am avut la congelator, le-am decongelat de cu seara)

Intr-o cratita adaugam ulei si ghebele tocate, lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam, ardei, ceapa,100 ml apa si lasam sa fiarba cateva minute.

Adaugam vinetele, condimente dupa gust, sucul de rosii si lasam sa fiarba cca 10 min dupa care adaugam pasta de tomate, usturoiul scosi din tecisi lasam sa fiarba la foc mic cca 20 min (pana ce scade lichidul bine).

La final adaugam patrunjelul verde tocat si punem in borcane care le vom inchide si le vom aseza cu capacul in jos, le acoperim cu o patura pana a 2 zi, cand le vom depozita in camara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ghebe si ceapa coapta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete