Iahnie de fasole cu pipote de pui

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 5 Apr 2020 | 5068 vizualizari

 

Nu e prima data cand reinventam reteta de iahnie de fasole-de la ciolan de porc si alte afumaturi, la carne de pui. Sotul meu a vazut undeva o reteta cu pipote si am adaptat-o la propriul nostru stil si gust. Iahnia asta e cu legume multe si o servim alaturi de orez.

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii fasole in conserva
  • 400 -500 gr pipote de pui
  • 1 bucata carnat afumat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2-3 rosii din conserva
  • 2-3 linguri pasta de rosii
  • 1/2 varza (daca e mai mica -sau un sfert
  • ulei de masline, dafin, 2 cuisoare,putin praf de chimen
  • sare, piper, boia iute
  • usturoi
  • sos iute
  • 1/4 pahar vin alb
  • Orez pentru pilaf.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu pipote de pui:

Spalam pipotele si le taiem daca sunt mai mari; 

Intr-o cratita cu capac punem la calit ceapa tocata marunt si aduaga usturoi, dafin, morcovul taiat rondele, rosiile taiate marunt. Adugam boiaua si pasta de rosii, carnatul taiat rondele si pipotele. Le calim cateva minute si turnam putin vin alb. Lasam sa fiarba la foc mare pana scade vinul si apoi turnam inca putina apa. Condimentam cu sare, piper, punem 2 cuisoare, atentie ca da un gust puternic, nu abuzati si praf de chimen-tot putin. Daca va place iute, puneti un sos iute de chili; si lasati sa fiarba la foc mediu, adaugand apa din cand in cand. 

Cand pipotele sunt aproape fierte (dupa cca 40 minute), adaugam fasolea din conserva scursa si spalata. Eu am avut rosie, dar e buna oricare. SI apoi varza taiata mai gros. Lasam sa fiarba inca cca 20 minute pana varza si restul sunt moi. Daca serviti cu orez, e bine sa ramana mai mult sos.

E delicios alaturi de un orez simplu, alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu pipote de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inimioare si pipotele cu cartofi natur si salata de vara