Nu e prima data cand reinventam reteta de iahnie de fasole-de la ciolan de porc si alte afumaturi, la carne de pui. Sotul meu a vazut undeva o reteta cu pipote si am adaptat-o la propriul nostru stil si gust. Iahnia asta e cu legume multe si o servim alaturi de orez.
Spalam pipotele si le taiem daca sunt mai mari;
Intr-o cratita cu capac punem la calit ceapa tocata marunt si aduaga usturoi, dafin, morcovul taiat rondele, rosiile taiate marunt. Adugam boiaua si pasta de rosii, carnatul taiat rondele si pipotele. Le calim cateva minute si turnam putin vin alb. Lasam sa fiarba la foc mare pana scade vinul si apoi turnam inca putina apa. Condimentam cu sare, piper, punem 2 cuisoare, atentie ca da un gust puternic, nu abuzati si praf de chimen-tot putin. Daca va place iute, puneti un sos iute de chili; si lasati sa fiarba la foc mediu, adaugand apa din cand in cand.
Cand pipotele sunt aproape fierte (dupa cca 40 minute), adaugam fasolea din conserva scursa si spalata. Eu am avut rosie, dar e buna oricare. SI apoi varza taiata mai gros. Lasam sa fiarba inca cca 20 minute pana varza si restul sunt moi. Daca serviti cu orez, e bine sa ramana mai mult sos.
E delicios alaturi de un orez simplu, alb.