Am găsit pe net o nouă rețetă de post și după ce i-am adus unele modificări a ieșit o mâncare gustoasă, preparată dietetic și sănătoasă în care s-au combinat foarte bine: cartofii noi dulci, fasolea verde de la congelator, ceapa verde primăvăratică și roșiile proaspete, mereu actuale.
Fasolea verde se scoate din timp de la congelator și se lasă într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid.
Cartofii se curăță, se spală și se taie în sferturi.
Se curăță ceapa verde, se spală și se taie rondele.
Se spală roșiile și se feliază.
Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Se pun cartofii în tava termorezistentă și se stropesc cu ulei de floarea soarelui.
Se condimentează cartofii cu: sare, piper, boia de ardei, oregano, cimbru, ierburi de grădină și se presară rondelele de ceapă verde.
Se pune capacul la tava termorezistentă (sau se acoperă cu o folie de aluminiu) după care se dă la cuptor, la foc mediu, pentru 25-30 minute, până ce se pătrund cartofii.
Se scoate tava din cuptor, se adaugă fasolea verde și feliile de roșii.
Se dă din nou tava la cuptor, dar de această dată fără capac, pentru încă 20-25 de minute.
După acest interval de timp, preparatul se scoate din cuptor, se presară mărarul tocat și se poate servi.
1
Scoateți din timp fasolea verde de la congelator și lăsați-o să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid, într-o strecurătoare. Eu am folosit fasole verde prefiartă, dar dacă folosiți fasole verde crudă, va trebui să o fierbeți înainte să o adăugați în tavă, pentru prepararea la cuptor.
2
Cartofii trebuie tăiați în bucăți mari.
3
Dacă nu aveți ceapă verde, puteți folosi ceapă galbenă, sau roșie, tăiată peștișori.
4
Nu este nevoie să adăugați apă în tavă. Dacă veți pune capacul (sau o veți acoperi cu folie de aluminiu) cartofii se vor pătrunde bine, dietetic și se vor aromatiza, de la condimente.
5
Puteți adăuga orice alte condimente vă plac, fără însă fără a face abuz.
6
Dacă nu vă place mărarul, îl puteți înlocui cu pătrunjel tocat.