mirela0911

8

Bucataras
Minunat

Tg-Mures

Bucataras din 09.12.2010

RETETE1123
PRIETENI406
Retete

Desert rulada cu ciocolata si aroma de portocale

In Prajituri la 25 Dec 2017

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri. Cu ajutorul unei spatule se omogenizeaza. Intr-un bol se pune faina, cacaua si praful de...

Salata de icre de crap

In Crap / Caras la 18 Dec 2017

Mai intai se fierbe grisul in cele 4 lg cu apa. Dupa ce s-a ingrosat bine, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca bine. Intr-un bol se pun icrele si se toarna putin ulei. Se mixeaza usor, apoi se adauga putin cate putin din grisul racit pana se termina, se toarna uleiul in fir ca la...

Ciorba de cartofi cu kaizer afumat

In Ciorbe la 17 Dec 2017

Se curata morcovul si se taie cubulete mici. Se curata ceapa si jumatate se taie marunt, jumatate ramane intreaga. Se curata si pastarnacul si se taie in doua. Intr-o oala se pune uleiul sa se incinga apoi se adauga morcovul taiat. Se lasa la calit 1-2 minute apoi se adauga si ceapa. Se lasa...

Desert briose cu picaturi de ciocolata si frisca

In Prajituri la 15 Dec 2017

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina, sarea, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt). Se adauga peste amestec ouale, uleiul, laptele, esenta si coaja de lamaie. Se mixeaza totul pana se omogenizeaza.  Se pregateste o tava speciala pentru briose si se imbraca cu forme...

Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de Bucataras

In Torturi la 9 Dec 2017

Se macina biscuitii. Se adauga untul topit si se amogenizeaza. Se tapeteaza o tava rotunda cu folie de aluminiu si se toarna amestecul de biscuiti. Se preseaza bine si se da tava la rece. Intr-un bol se amesteca branza cu zaharul pudra vanilat si cele 2 lg de zeama de lamaie. Separat se...

Ciuperci in sos de rosii picant - de post

In Mancaruri de post la 8 Dec 2017

Ciupercile se spala si se curata. Se lasa la scurs, apoi se taie in felii. Ceapa se curata si se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga ceapa. Se lasa sa se caleasca, dupa care se pun ciupercile taiate felii. Se lasa impreuna la calit, se adauga putina sare, se...

Ciorba de fasole cu sunculita taraneasca

In Ciorbe la 8 Dec 2017

Mai intai se curata fasolea de impuritati si se pune intr-un vas in apa rece peste noapte. A doua zi se scurge de apa si se pune fasolea intr-o oala la fiert, in apa rece. Intr-o alta oala se pune apa sa fiarba. Dupa ce a dat cateva clocote, se scurge fasolea de apa si se toarna in cealalta...

Pomana porcului

In Porc la 7 Dec 2017

Se spala bucata de carne, se tamponeaza cu servetele de surplusul de apa, apoi se taie in cubulete potrivit de mari sau dupa preferinte.  Se pune pe foc o oala/cratita din fonta sa se incinga apoi se adauga mai intai bucatile cu grasime. Se lasa pana se rumenesc usor si lasa untura. Se...

Ciorba de perisoare din carne de pui

In Ciorbe la 6 Dec 2017

Intr-o oala se pune apa la fiert (cca 4 litri) si in momentul in care da in clocot, se pune radacina de patrunjel curatata, telina curatata si ceapa intreaga, doar curatata. Morcovul curatat se da pe razatoarea cu gauri mari si se pune la calit in putin ulei. Carnea tocata se amesteca bine...

Desert prajitura in doua culori - de post

In Prajituri la 4 Dec 2017

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga esenta de vanilie si uleiul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine.  Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 20x30 cm cu hartie de copt. Se toarna 3/4 din compozitie si se...

Friptura de curcan cu legume si sos de rosii

In Curcan la 3 Dec 2017

Se spala bine pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa, apoi se taie in bucati potrivite (dupa preferinte). Se condimenteaza cu sare, piper, boia, condimente si se amesteca bine cu putin ulei. Se lasa la rece in jur de o jumatate de ora (se poate si mai mult, eu nu am avut la dispozitie...

Desert tort cu crema de branza si budinca de vanilie

In Torturi la 26 Noi 2017

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Dupa ce am obtinut o spuma tare, se pun cele doua linguri de apa, se mai mixeaza putin, apoi se pune deoparte mixerul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se...

Desert negresa de post cu nuci si gutui

In Prajituri la 23 Noi 2017

Mai intai se pune nuca intr-o tigaie sa se prajeasca usor. Cand este gata, se trage deoparte. Intr-un bol se pune apa cu sarea si zaharul. Se amesteca bine pana se dizolva zaharul. Se adauga uleiul, apoi se pune faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Se omogenizeaza bine. Se spala...

Iahnie de fasole - Reteta gustoasa de post

In Mancaruri de post la 22 Noi 2017

Cum se prepara Iahnie de fasole - Reteta gustoasa de post Fasolea se curata de impuritati, se spala si se pune la inmuiat peste noapte. A doua zi, se scurge de apa, se clateste si se pune intr-o oala cu apa rece sa fiarba. Dupa ce a dat cateva clocote, se scurge de apa. Ceapa se curata...

Aperitiv placinta rulata cu sunca si ceapa

In Aperitive / Garnituri la 19 Noi 2017

Aluatul: Se prepara maiaua din 100 ml lapte caldut, 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se adauga drojdia, se amesteca, apoi se lasa la dospit. Faina se cerne, se presara sarea si se adauga uleiul. Dupa ce a crescut maiaua, se toarna peste faina si se amesteca. Se adauga trepatat laptele caldut atat cat...

Desert tarta cu branza si mere

In Dulciuri la 19 Noi 2017

Aluatul: Intr-o craticioara se pun 100 ml lapte sa se incalzeasca usor. Se adauga 1 lgt zahar si 1 lg faina, se amesteca, apoi se adauga si drojdia. Se lasa sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina si se pune intr-un colt sarea. Se face o gropita in mijloc si se adauga uleiul si zaharul....

Supa crema de dovleac reteta simpla si sanatoasa

In Supe la 19 Noi 2017

Cum se prepara Supa crema de dovleac reteta simpla si sanatoasa Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi se taie in cubulete. Se curata morcovii, ceapa, pastarnacul si telina. Ceapa se taie in bucati...

Mamaliga cu branza (in straturi)

In Aperitive / Garnituri la 19 Noi 2017

Se pune la fiert intr-o oala, apa cu sarea. In mometul in care incepe sa dea in clocot, se toarna faina in ploaie si se amesteca cu un tel. Se lasa pe foc mic (atentie ca sare) si se amesteca mereu. Cand este gata, se ia de pe foc si se lasa putin sa se odihneasca. Intre timp, se taie...

Desert tort cu crema de ciocolata si crema de branza cu lapte condensat

In Torturi la 8 Noi 2017

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine pana se obtine o spuma ferma. Se adauga apa, se mai mixeaza putin, apoi lasam deoparte mixerul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul,apoi se incorporeaza usor in spuma....

Dulceata de gogonele

In Dulceata / Gem la 5 Noi 2017

Se spala gogonelele, se taie in jumatati, se taie cotoarele si cu ajutorul unei lingurite, se scot semintele. Se taie apoi cubulete si se pun intr-un bol. Se toarna peste ele sucul de la 2 lamai si se lasa 1 ora sa intre zeama de lamaie in ele, amestecand din cand in cand. Dupa o ora, se...

Varza a la Cluj, o reteta traditionala plina de savoare

In Porc la 3 Noi 2017

Cum se prepara Varza a la Cluj, o reteta traditionala plina de savoare Se curata varza de primele frunze, se spala, apoi se taie fideluta. Se freaca cu putina sare, se lasa cateva minute, apoi se stoarce de excesul de apa si se pune la calit intr-o cratita cu 2-3 lg ulei. Se amesteca din cand...

Desert tort cu crema de ciocolata si jeleu de fructe de padure

In Torturi la 29 Oct 2017

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga zaharul pe rand si se bate pana se obtine o spuma tare. Se adauga si apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu ajutorul unei spatule. Faina,...

Reteta de lasagna cu carne de porc si sos Bechamel

In Lasagna la 29 Oct 2017

Preparare Reteta de lasagna cu carne de porc si sos Bechamel Se prepara sosul de carne. Se curata ceapa si se taie marunt. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se adauga ceapa sa se caleasca. Se adauga si morcovul si se lasa...

Desert placinta dulce de toamna

In Prajituri la 22 Oct 2017

Umplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit. Se curata de coaja si se da pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita incapatoare se pune margarina la topit, apoi se pune dovleacul la calit impreuna cu 4-5 lg zahar. Se amesteca din cand in cand....

Ciorba de pui a la grec

In Ciorbe la 22 Oct 2017

Se spala bine bucatile de spate si se pun intr-o oala cu apa rece la fiert. Cand incepe sa faca spuma, se spumeaza de cate ori este nevoie. Se adauga ceapa crestata in patru, morcovii taiati pe lungime, pastarnacul si telina. Se adauga si o lgt de sare si se lasa sa fiarba pana sunt facute atat...

Desert tarta cu pere si crema de vanilie

In Dulciuri la 12 Oct 2017

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, zaharul, oul si untul rece taiat bucatele. Se framanta cu ajutorul degetelor pana se obtine un aluat faramicios. Se adauga 2-3 lg apa si se framanta pe masa de lucru un aluat omogen. Se da la rece pentru cel putin jumatate de ora. Crema...

Desert tort cu crema de dovleac placintar

In Torturi la 8 Oct 2017

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare si cu zaharul adaugat putin cate putin. Se adauga apa si se mixeaza in continuare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste spuma. Cu miscari usoare se amesteca pana se omogenizeaza. Separat, se amesteca...

Rulouri din piept de pui cu carnat si cascaval

In Pui la 4 Oct 2017

Se spala pieptul de pui, se sterge bine cu prosoape absorbante si se taie in doua. Se bate carnea ca pentru snitele dar nu asa subtiri. Se condimenteaza cu sare si piper. Se asaza peste felia de carne cascavalul si carnatul taiat in doua. Se ruleaza strans ca o rulada si se prinde cu scobitori...

Desert prajitura in straturi cu crema de vanilie

In Prajituri la 1 Oct 2017

Foaia alba:  Se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se obtine o spuma ca la bezea. Separat se amesteca nuca de cocos cu faina si praful de copt. Se incorporeaza in spuma de albusuri, amestecandcu misca usoare pana la omogenizare. Se...

Fusilli cu pui, legume si branza de burduf, in lapte

In Fusilli la 1 Oct 2017

Se spala pieptul de pui, apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se taie in cubulete potrivite.  Ardeii se spala si se taie fasii. Ceapa se curata si se taie julienne. Ardeiul iute se taie rondele. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga carnea. Se lasa pana se albeste...

Afisate 421 - 450 din 1123 retete    

Postari recente

publicat la 21.02.2024

Reteta de biscotti italienesti

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

"Daca te simti bine, nu te ingrijora! Trece!"

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]