"Tarte si placinte rumenite si iscusite"
Din categoria "ce mai mancam la cina sau ce mai punem pachet la scoala sau serviciu?" am pregatit aceasta placinta rulata in care am adaugat felii de sunca si ceapa rosie, care impreuna cu ketchup-ul sau chiar un iaurt, merge de minune!
Pt. aluat:
Pt. umplutura:
Aluatul: Se prepara maiaua din 100 ml lapte caldut, 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se adauga drojdia, se amesteca, apoi se lasa la dospit. Faina se cerne, se presara sarea si se adauga uleiul. Dupa ce a crescut maiaua, se toarna peste faina si se amesteca. Se adauga trepatat laptele caldut atat cat este neesar pentru a framanta un aluat elasti si nelipicios. Se pune la dospit pana isi dubleaza volumul.
Umplutura: Feliile de muschi se taie in fasii subtiri, iar ceapa se curata si se taie julienne. Cascavalul se da pe razatoarea cu gauri mari.
Se ia jumatate din aluat si se intinde pe masa de lucru in forma dreptunghiulara, cu o grosime de cca 3-4 mm. Se unge aluatul cu ketchup, se presara muschiul file si ceapa, apoi se adauga cascavalul. Se indoaie usor aluatul pe latime, apoi se ruleaza pe lungime. Se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se repeta operatiunea cu restul de aluat.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru ca 30-40 de minute pana se rumenesc frumos deasupra. Se servesc atat calde cat si reci.
Pofta buna!
1
Se poate jongla cu orice fel de umplutura preferati.