Vazusem reteta aceasta pe internet si mi s-a parut interesanta, mai ales partea cu laptele si am zis sa o incerc si eu. A iesit chiar buna desi am fost sceptica in ceea ce priveste laptele. Dar, in aceasta combinatie a fost chiar ok!
Se spala pieptul de pui, apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se taie in cubulete potrivite.
Ardeii se spala si se taie fasii. Ceapa se curata si se taie julienne. Ardeiul iute se taie rondele.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga carnea. Se lasa pana se albeste bine, apoi se scoate pe o farfurie. Se adauga legumele, se amesteca si se lasa pana se inmoaie putin. Se adauga carnea si condimentele, inclusiv usturoiul taiat feliute. Se amesteca din nou si se lasa cateva minute pe foc.
Se toarna laptele, apoi pastele fainoase. Se amesteca usor si se acopera cratita si se lasa la foc mic timp de 15 minute. Se verifica daca sunt fierte pastele, se mai lasa putin, dupa care se adauga branza de burduf. Se omogenizeaza, se potriveste de sare dupa gust, apoi se stinge focul. Se adauga deasupra feliile de cascaval. Se lasa acoperita cratita pana in momentul servirii.
Pofta buna!
1
Cand fierb pastele impreuna cu laptele, trebuie avut grija deoarece laptele se umfla si poate sa dea in foc.
2
Se poate inlocui branza de burduf cu cascaval razuit.