Desert tarta cu pere si crema de vanilie

de mirela0911 in Dulciuri, 12 Oct 2017 | 7231 vizualizari

 

Un alt desert aromat si parfumat in care am folosit ingredientul secret - crema de vanilie! 

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 250 g faina
  • 1 lgt sare
  • 2 lg zahar
  • 1 ou
  • 100 g unt rece
  • 2 lg apa

Pt. umplutura de vanilie:

  • 2 oua
  • 3 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lg faina alba
  • 300 ml lapte
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 3-4 pere
  • 1 lg migdale macinate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu pere si crema de vanilie:

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, zaharul, oul si untul rece taiat bucatele. Se framanta cu ajutorul degetelor pana se obtine un aluat faramicios. Se adauga 2-3 lg apa si se framanta pe masa de lucru un aluat omogen. Se da la rece pentru cel putin jumatate de ora.

Crema de vanilie: Se amesteca bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga si faina si se amesteca cu un tel sa nu faca cocoloase. Laptele se pune la foc sa se incalzeasca. Cand s-a infierbantat bine, se toarna in fir subtire peste crema de oua si se amesteca cu telul. Se transfera craticioara pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se lasa la racit, amestecand din cand in cand.

Se scoate aluatul de la frigider si se intinde in forma rotunda cat sa acopere tava de tarta si marginile ei. Dupa ce s-a intins aluatul in tava, se inteapa din loc in loc cu o furculita si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 10-12 minute.

Intre timp, se curata perele, se taie in doua pe lungime si se scoate casuta cu seminte.

Se scoate tava din cuptor, se toarna crema de vanilie si se asaza perele. Se presara deasupra migdale macinate mai mare si se da din nou la cuptor pentru cca. 30 de minute.

Se serveste rece, daca aveti rabdare!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Diametrul tavii este de 25 cm.

2

Se poate prepara si cu alte fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu pere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

miki_a 1

14.10.2017, 13:44

Pfffffff....ce minunăție aromată!!!!

Rocsi 1

14.10.2017, 20:25

Ce mult imi placeeeee! O minunatie aromata!

Ancutsa 1

26.10.2017, 16:07

Delicioasa, imi plac mult perele!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat (pentru toate bucatarasele "La multi ani!")