Este o ciorba care se prepara repede si e tare gustoasa.
Se spala bine bucatile de spate si se pun intr-o oala cu apa rece la fiert. Cand incepe sa faca spuma, se spumeaza de cate ori este nevoie. Se adauga ceapa crestata in patru, morcovii taiati pe lungime, pastarnacul si telina. Se adauga si o lgt de sare si se lasa sa fiarba pana sunt facute atat carnea cat si legumele.
Intre timp, se pune orezul la fiert in apa cu sare. Cand este gata se strecoara si se lasa deoparte.
Se scot bucatile de carne pe o farfurie, iar legumele pe alta farfurie. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se ia carnea de pe oase si legumele se taie in bucatele mai mici.
Se pune in supa legumele, carnea si orezul si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se sareaza dupa gust. Se lasa sa se racoreasca. Se acreste supa cu zeama de lamaie dupa gust.
Separat se amesteca smantana cu galbenusurile. Se toarna un polonic, doua de supa peste smantana si se omogenizeaza bine. Se toarna apoi peste supa din oala si se amesteca bine.
Pentru a-i da putina culoare (fiind prea palida :D ) am dat pe razatoarea cu gauri mici un morcov mic si l-am pus la calit in putin ulei, apoi am stors bine morcovul in ciorba.
Se serveste cu ardei iute si smantana daca mai doriti!
Pofta buna!
1
Se poate acri ciorba si cu otet!
2
Legumele se pot lasa si intregi!