Acest tort l-am pregatit de ziua mea (unul din cele doua :D) si care a fost mai mult decat delicios! Cele doua creme s-au imbinat perfect, iar murele acrisoare au atenuat din dulceata cremelor.
Pt.blat:
Crema de vanilie:
Crema de branza:
Pt. insiropat:
Mai avem nevoie de:
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Dupa ce am obtinut o spuma tare, se pun cele doua linguri de apa, se mai mixeaza putin, apoi se pune deoparte mixerul.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste spuma de albusuri. Se amesteca usor, apoi se adauga nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt. Se incorporeaza usor in spuma, apoi se toarna intr-o tava rotunda cu diametrul de 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute. Se face proba cu scobitoarea. Se lasa blatul la racit,apoi se taie in doua.
Crema de vanilie: Intr-o craticioara se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul. Separat se pune laptele la incalzit. Cand incepe sa fiarba, se toarna in fir subtire peste crema de oua si se amesteca cu un tel. Se transfera apoi pe foc si se lasa pana se ingroasa, amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Se ia de pe foc, se adauga untul, se omogenizeaza, apoi se lasa la racit.
Crema de branza: Se mixeaza branza cu iaurtul pana devine fina si cremoasa, apoi se adauga laptele condensat. Se omogenizeaza. Daca doriti mai dulce, se mai adauga putin lapte condensat (care este foarte dulce).
Se prepara apa cu zaharul si aromele, dupa gust.
Pe un platou se asaza primul blat, se insiropeaza bine, apoi se pune crema de branza. Se asaza cateva mure peste crema, apoi se pun piscoturile insiropate rapid. Deasupra piscoturilor se pune crema de vanilie si se asaza cel de-al doilea blat insiropat. Se da la rece pentru cca. o jumatate de ora.
Intr-un bol se pune smantana pentru frisca si se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat pana se intareste. Se orneaza tortul si se fac moatze dupa imaginatie. Pentru ca facusem doua torturi in aceeasi zi, am facut moatze si din crema de ciocolata de la celalalt tort. Am ornat cu bombonele tip confetti.
Se da tortul la frigider pana in momentul servirii.
Pofta buna!
1
Este de preferat ca blatul sa se prepare inainte cu o zi pentru a se putea taia mai bine.
2
Ornarea se poate face dupa imaginatia fiecaruia.