Nu am taiat porc, doar de pe lista :)) , dar am primit o bucata frumoasa de carne, niste carnati de casa si ..... bineinteles ca mi s-a facut pofta de o mancare traditionala, de o reteta romaneasca adevarata. Asa ca m-am pus pe gatit!
"reteta romaneasca"
Se spala bucata de carne, se tamponeaza cu servetele de surplusul de apa, apoi se taie in cubulete potrivit de mari sau dupa preferinte.
Se pune pe foc o oala/cratita din fonta sa se incinga apoi se adauga mai intai bucatile cu grasime. Se lasa pana se rumenesc usor si lasa untura. Se adauga apoi restul bucatilor de carne si se lasa sa se caleasca. La un moment dat vor lasa sos si se lasa sa fiarba in sucul propriu.
Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune ceapa peste carne, se adauga si boiaua de ardei, se amesteca bine si se lasa sa fiarba in continuare cu capac. De cate ori este nevoie se adauga cate putina apa fierbinte si se lasa sa fiarba mai departe. Intre timp se adauga si sare dupa gust si se lasa sa fiarba in sos si cu sarea. Timpul de fierbere dureaza in functie de carne.
Intre timp se pune separat carnatul la prajit si se pregateste si mamaliga.
Cand sunt toate gata facute, se serveste cu mare pofta, dar inainte se bea un tol de tuica :D.
Se serveste alaturi de branza buna de burduf si de muraturile preferate.
Pofta buna!
1
Durata de gatire poate diferi in functie de carne.
2
Carnea folosita trebuie sa fie si putin grasa pentru a lasa untura in care se va praji.
3
Eu adaug ceapa peste carne pentru ca sosul sa nu fie gretos.
4
In timpul fierberii, se poate adauga si putin vin.