Iahnie de fasole - Reteta gustoasa de post

de mirela0911 in Mancaruri de post, 22 Noi 2017 | 22840 vizualizari

 

Iahnie de fasole - Reteta gustoasa de post este o mancare traditionala, care poate fii servita in zilele de post alaturi de muraturile preferate, sau de ce nu, cu ciolan afumat, cu carnati .... hmm, o bunatate!
Pentru Iahnie de fasole - Reteta gustoasa de post ai nevoie de urmatoarele ingrediente: fasole, ceapa, morcovi, pasta ardei, bulion.

 

INGREDIENTE

  • Iahnie de fasole - Reteta gustoasa de post
  • 700 g fasole uscata alba
  • 2 buc mari de ceapa alba
  • 1 morcov
  • 50 ml ulei
  • 1 lg pasta de ardei
  • sare dupa gust
  • 2 foi dafin
  • 1 lg faina
  • 200 ml bulion
  • 4-5 catei de usturoi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole - Reteta gustoasa de post:

Cum se prepara Iahnie de fasole - Reteta gustoasa de post

Fasolea se curata de impuritati, se spala si se pune la inmuiat peste noapte.

A doua zi, se scurge de apa, se clateste si se pune intr-o oala cu apa rece sa fiarba. Dupa ce a dat cateva clocote, se scurge de apa.

Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. 

Intr-o cratita se pune ceapa la calit, apoi se adauga morcovul si se mai lasa sa se caleasca. Se pune pasta de ardei, se amesteca, apoi se toarna apa, aproximativ jumatate din capacitatea cratitei. Se lasa pe foc pana incepe sa fiarba.

Cand incepe sa fiarba apa din cratita, se pun boabele de fasole si se lasa sa fiarba pana se inmoaie fasolea. Daca este cazul, se mai adauga apa fierbinte. Se potriveste de sare dupa gust. Se pun si foile de dafin.

Intr-o farfurie se pune 1 lg de faina si se dizolva cu putina apa. Dupa ce a fiert fasolea, se toarna apa cu faina amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se toarna bulionul. Se mai lasa sa dea cateva clocote, dupa care se ia de pe foc si se adauga usturoiul pisat. Se lasa sa se imbine putin aromele, apoi se poate servi.

Merge de minune cu niste Muraturi taranesti sau cu Gogosari in sos de mustar cu otet.

Pentru zilele de frupt, poti prepara Iahnie de fasole cu afumatura, o mancare foarte savuroasa.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu muraturile preferate.

2

Se poate servi si alaturi de carnati sau ciolan afumat, dupa preferintele fiecaruia.

3

Prima apa in care se fierbe fasolea se arunca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole - Reteta gustoasa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fasole crema cu usturoi