Am pregatit acest cheesecake special pentru aceasta dubla aniversare, reteta cu nr.700 si 7 ani de Bucataras. 7 ani in care am invatat multe de la voi, bucatarasii, am experimentat, am evoluat. Eu zic ca am evoluat chiar bine, daca ma uit la primele retete postate, rosesc din cap pana in picioare. :))) Ma bucur tare mult ca existati, ca faceti parte din viata mea, ca am reusit sa ma vad cu multi dintre voi, sa legam prietenii chiar daca suntem departe unii de ceilalti. Va multumesc pentru clipele minunate petrecute alaturi de voi in acesti 7 ani! :x >:d<
Se macina biscuitii. Se adauga untul topit si se amogenizeaza. Se tapeteaza o tava rotunda cu folie de aluminiu si se toarna amestecul de biscuiti. Se preseaza bine si se da tava la rece.
Intr-un bol se amesteca branza cu zaharul pudra vanilat si cele 2 lg de zeama de lamaie. Separat se mixeaza frisca. Se amesteca cele doua imoreuna.
Intr-o craticioara se pun afinele cu zaharul si zeama de lamaie. Se pun pe foc mic si se amesteca continuu pana lasa sirop si se topeste bine zaharul. Gelatina se pune la hidratat conform instructiunilor de pe plic. Se ia 1 lgt din gelatina si se pune peste afinele caldute. Se amesteca bine pana se topesc granulele. Se lasa deoparte.
Restul de gelatina se incalzeste usor pana se dizolva, se lasa sa se racoreasca un pic, apoi se toarna peste crema de branza. Se omogenizeaza bine. Se imparte in 3 parti.