Papricasul: Se spala carnea si se portioneaza, apoi se lasa sa se scurga de apa sau se sterge cu prosoape absorbante. Se lasa deoparte.
Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Intr-o cratita nonaderenta se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa, jumatate de lingurita cu sare si se...
Aluatul: Se prepara maiaua. Se incalzesc usor cca 150 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa se activeze.
Intr-un bol se cerne faina si se pune intr-o parte sarea. Se face in mijloc o gropita in care se toarna maiaua, uleiul, ouale batute si...
Se prepara maiaua. In cca 200 ml apa calduta se pune zaharul, cele 2 lg de faina si drojdia si se amesteca bine. Se lasa 10 minute sa se activeze drojdia.
Intr-un bol larg se cerne 1 kg de faina. Se adauga sarea, semintele apoi se toarna maiaua. Se pune si uleiul si se amesteca incorporand...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o spuma tare. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se incorporeaza. Faina amestecata cu...
Se dezoseaza pulpele. Se spala, se scurg bine de apa si se bat usor cu ciocanul de snitele.
Intr-un bol se pune uleiul si condimentele (sare, piper, boia, ghimbir, usturoi). Se amesteca bine apoi se ia cate o pulpa si se tavaleste prin acest ulei. Se pun intr-o punga, se adauga si frunzele de...
Se prepara maiaua. Intr-o craticioara se incalzeste uspr laptele, se adauga zaharul si cele 2 lg de faina. Se amesteca apoi se pune drojdia. Se amesteca pana se dizolva drojdia apoi se lasa sa se activeze.
Intr-un bol se cerne faina. Se pune sarea si oul apoi se toarna maiaua. Se...
Blatul: Intr-o craticioara se pune untul la topit, apoi se lasa sa se raceasca.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. Cand incepe sa se intareasca, se adauga putin cate putin zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma ferma. Se toarna untul topit si racit, esenta de migdale si se mai...
Pentru aceasta cantitate este nevoie de un borcan de 10 litri. Daca nu aveti borcan asa mare, se poate folosi o oala de 10 litri (cum e si cazul meu).
Intr-o oala mai mica se pune pe foc 3 litri de apa impreuna cu zaharul si zeama de la o lamaie. Se lasa sa fiarba 15 minute pentru a se...
Aluatul: se prepara mai intai maiaua. Se incalzesc usor cca 100 ml lapte, se adauga zaharul si 2 lg faina, apoi drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa pana se activeaza drojdia.
Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, oul si uleiul. Dupa ce s-a activat drojdia, se toarna peste...
Aluatul: Intr-un bol se pun ingredientele uscate si se amesteca bine. Se adauga ouale, uleiul, laptele si se mixeaza pana la omogenizare completa. Se tapeteaza o tava rotunda cu pereti detasabili (forma mea are diametrul de 21 cm) si se toarna compozitia. Aluatul este putin mai fluid decat cel de...
Aluatul: Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia.
Intr-un bol se pune faina, sarea, 1 ou, untura si drojdia activata. Se amesteca, apoi se framanta un aluat omogen si elastic. Se...
Blatul: se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu praful de sare si zaharul, adaugat pe rand pana devine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se omogenizeaza cu ajutorul unei spatule. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se toarna in doua reprize...
Aluatul: Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia.
Intr-un bol se pune faina, sarea, 1 ou, untura si drojdia activata. Se amesteca, apoi se framanta un aluat omogen si elastic. Se lasa la...
Crema de vanilie: intr-o cratita de inox cu fundul dublu se pun ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele fierbinte peste crema de oua, amestecand continuu, dupa care se transfera pe foc mic si se lasa pana se ingroasa ca o...
Mai intai se pregateste crema pentru a avea timp sa se raceasca.
Intr-o craticioara se pun ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine, apoi se adauga amidonul. Se omogenizeaza totul.
Laptele (400 ml) se pune sa fiarba. In momentul in care incepe sa fiarba se toarna peste...
Mai intai se pune apa impreuna cu condimentele pe foc pentru a fierbe.
Intr-o cratita larga se pune uleiul, apoi pastele cus-cus. Se lasa putin sa se prajeasca, apoi se toarna apa fierbinte peste paste. Se amesteca si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand. Daca mai este...
In vasul aparatului se pune uleiul. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune peste ulei.
Ciupercile se spala si se taie in cubulete potrivite. Se adauga peste ceapa. Se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se toarna apa cat sa cuprinda ciupercile. Se amesteca putin.
Se conecteaza...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte.
Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga condimentele (scortisoara, nucsoara si ghimbir), se amesteca apoi se adauga morcovii rasi pe razatoarea cu gauri mici....
Intr-o craticioara se incalzeste putin lapte, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg de faina si drojdia uscata. Se amesteca si se lasa sa se activeze.
Intr-un vas larg se cerne faina. Se pune sarea, coaja de lamaie si galbenusurile de la cele 2 oua batute usor. Dupa ce se activeaza drojdia, se pune...
Se spala carnea si se usuca cu servetele absorbante.
Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins. Carnea se da prin faina, se scutura bine apoi se pune in tiaie. Se lasa sa se rumeneasca usor. Se da deoparte.
Legumele se curata si se spala. Ceapa se taie marunt. Morcovul se taie rondele si...
Aluatul: Intr-un ibric se incalzeste jumatate din cantitatea de lapte. Se adauga 1 lingura zahar si 2 linguri faina, apoi se toarna drojdia uscata. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze 10 minute.
Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul si uleiul. Se toarna apoi maiaua si restul de...
Se prepara maiaua. Se incalzesc usor 100 ml lapte, se adauga zaharul, faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa se activeze.
Intr-un bol se pune faina alba, faina integrala, sarea si uleiul. Restul de lapte se incalzeste usor. Se face o gropita in mijloc si se toarna maiaua, apoi...
Foile: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie mai cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga laptele si se amesteca pana se dizolva zaharul. Se adauga apoi uleiul si esenta de vanilie, se amesteca usor, apoi se toarna faina amestecata cu...
Foile: albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pudra in mai multe reprize si se mixeaza bine dupa fiecare pana se obtine o spuma densa si tare.Bicarbonatul de amoniu se stinge in zeama de lamaie si se adauga peste spuma. Nuca macinata se amesteca cu faina apoi se...
Aluatul: Intr-un bol se pune faina cernuta, se presara sare pe margine si se face in mijloc o gropita. Se pune 1 lgt zahar, apoi drojdia zdrobita. Se toarna putin lapte caldut si se lasa sa creasca. Se adauga uleiul, oul batut, coaja rasa de lamaie si se amesteca dinspre interior spre exterior,...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupe fiecare. Cand se obtine o bezea ferma, se adauga apa in mai multe reprize si se mixeaza. Se incorporeaza galbenusurile amestecand cu ajutorul unei spatule. Faina se amesteca cu praful...
Se spala bine pulpa de miel, apoi se curata de pielite si grasimea in exces. Se cresteaza apoi pe o parte si pe cealalta in mai multe locuri.
Se prepara o marinada din 150 ml ulei, 200 ml vin rosu, ceapa si usturoiul verde taiat rondele, funzele de menta, sare si piper. Se asaza bucata intr-o...
Intr-un bol se cerne faina. Se presara intr-o parte sarea, iar in alta parte, intr-o gropita se pune zaharul si drojdia zdrobita. Se toarna laptele usor caldut peste drojdie si se lasa 5 minute sa se activeze. Se adauga otetul si untura, apoi se framanta pe masa infainata un aluat elastic care sa...
Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana ce acestea se dizolva. Se adauga uleiul, apoi faina impreuna cu praful de copt. Se omogenizeaza bine totul. Se pune nuca taiata in bucati mai mici, se amesteca apoi se toarna intr-o forma de guguluf unsa cu ulei,...
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Cand incepe sa fiarba apa se adauga o lg de sare. Dupa ce au fiert (furculita intra cu usurinta in ei) se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja.
Pieptul de pui se spala, se sterge si se taie bucati mici. Se pun la prajit in...
Papricas de pui cu galuste
Papricasul: Se spala carnea si se portioneaza, apoi se lasa sa se scurga de apa sau se sterge cu prosoape absorbante. Se lasa deoparte. Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Intr-o cratita nonaderenta se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa, jumatate de lingurita cu sare si se...
Desert pariziene cu jeleu de cirese
Aluatul: Se prepara maiaua. Se incalzesc usor cca 150 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina si se pune intr-o parte sarea. Se face in mijloc o gropita in care se toarna maiaua, uleiul, ouale batute si...
Paine de casa cu seminte de floarea soarelui
Se prepara maiaua. In cca 200 ml apa calduta se pune zaharul, cele 2 lg de faina si drojdia si se amesteca bine. Se lasa 10 minute sa se activeze drojdia. Intr-un bol larg se cerne 1 kg de faina. Se adauga sarea, semintele apoi se toarna maiaua. Se pune si uleiul si se amesteca incorporand...
Desert tort racoros de vara
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o spuma tare. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se incorporeaza. Faina amestecata cu...
Pulpe superioare si garnitura de cartofi cu ceapa verde si boia
Se dezoseaza pulpele. Se spala, se scurg bine de apa si se bat usor cu ciocanul de snitele. Intr-un bol se pune uleiul si condimentele (sare, piper, boia, ghimbir, usturoi). Se amesteca bine apoi se ia cate o pulpa si se tavaleste prin acest ulei. Se pun intr-o punga, se adauga si frunzele de...
Briose cu unt si cas
Se prepara maiaua. Intr-o craticioara se incalzeste uspr laptele, se adauga zaharul si cele 2 lg de faina. Se amesteca apoi se pune drojdia. Se amesteca pana se dizolva drojdia apoi se lasa sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina. Se pune sarea si oul apoi se toarna maiaua. Se...
Desert prajitura Raffaello
Blatul: Intr-o craticioara se pune untul la topit, apoi se lasa sa se raceasca. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. Cand incepe sa se intareasca, se adauga putin cate putin zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma ferma. Se toarna untul topit si racit, esenta de migdale si se mai...
Socata
Pentru aceasta cantitate este nevoie de un borcan de 10 litri. Daca nu aveti borcan asa mare, se poate folosi o oala de 10 litri (cum e si cazul meu). Intr-o oala mai mica se pune pe foc 3 litri de apa impreuna cu zaharul si zeama de la o lamaie. Se lasa sa fiarba 15 minute pentru a se...
Aperitiv pachetele umplute cu sunca si cascaval cheddar
Aluatul: se prepara mai intai maiaua. Se incalzesc usor cca 100 ml lapte, se adauga zaharul si 2 lg faina, apoi drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa pana se activeaza drojdia. Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, oul si uleiul. Dupa ce s-a activat drojdia, se toarna peste...
Desert tort cu crema de vanilie si jeleu de capsuni
Aluatul: Intr-un bol se pun ingredientele uscate si se amesteca bine. Se adauga ouale, uleiul, laptele si se mixeaza pana la omogenizare completa. Se tapeteaza o tava rotunda cu pereti detasabili (forma mea are diametrul de 21 cm) si se toarna compozitia. Aluatul este putin mai fluid decat cel de...
Aperitiv rulada din aluat fraged cu sunca si legume
Aluatul: Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia. Intr-un bol se pune faina, sarea, 1 ou, untura si drojdia activata. Se amesteca, apoi se framanta un aluat omogen si elastic. Se...
Desert tortulet cu capsuni si crema de lapte cu ciocolata alba
Blatul: se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu praful de sare si zaharul, adaugat pe rand pana devine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se omogenizeaza cu ajutorul unei spatule. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se toarna in doua reprize...
Aperitiv tarta cu ciuperci si piept de pui
Aluatul: Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia. Intr-un bol se pune faina, sarea, 1 ou, untura si drojdia activata. Se amesteca, apoi se framanta un aluat omogen si elastic. Se lasa la...
Desert altfel de cremes
Crema de vanilie: intr-o cratita de inox cu fundul dublu se pun ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele fierbinte peste crema de oua, amestecand continuu, dupa care se transfera pe foc mic si se lasa pana se ingroasa ca o...
Desert cu piscoturi si fructe de padure
Mai intai se pregateste crema pentru a avea timp sa se raceasca. Intr-o craticioara se pun ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine, apoi se adauga amidonul. Se omogenizeaza totul. Laptele (400 ml) se pune sa fiarba. In momentul in care incepe sa fiarba se toarna peste...
Garnitura de cus-cus cu friptura de pui
Mai intai se pune apa impreuna cu condimentele pe foc pentru a fierbe. Intr-o cratita larga se pune uleiul, apoi pastele cus-cus. Se lasa putin sa se prajeasca, apoi se toarna apa fierbinte peste paste. Se amesteca si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand. Daca mai este...
Tocanita de pleurotus la slow cooker Crock-Pot
In vasul aparatului se pune uleiul. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune peste ulei. Ciupercile se spala si se taie in cubulete potrivite. Se adauga peste ceapa. Se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se toarna apa cat sa cuprinda ciupercile. Se amesteca putin. Se conecteaza...
Desert tort cu morcovi si nuca
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga condimentele (scortisoara, nucsoara si ghimbir), se amesteca apoi se adauga morcovii rasi pe razatoarea cu gauri mici....
Desert cozonac coronita cu ciocolata
Intr-o craticioara se incalzeste putin lapte, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg de faina si drojdia uscata. Se amesteca si se lasa sa se activeze. Intr-un vas larg se cerne faina. Se pune sarea, coaja de lamaie si galbenusurile de la cele 2 oua batute usor. Dupa ce se activeaza drojdia, se pune...
Gulas de vita la slow cooker Crock-Pot
Se spala carnea si se usuca cu servetele absorbante. Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins. Carnea se da prin faina, se scutura bine apoi se pune in tiaie. Se lasa sa se rumeneasca usor. Se da deoparte. Legumele se curata si se spala. Ceapa se taie marunt. Morcovul se taie rondele si...
Desert savarine cu nuci caramelizate
Aluatul: Intr-un ibric se incalzeste jumatate din cantitatea de lapte. Se adauga 1 lingura zahar si 2 linguri faina, apoi se toarna drojdia uscata. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze 10 minute. Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul si uleiul. Se toarna apoi maiaua si restul de...
Focaccia integrala cu masline si rozmarin
Se prepara maiaua. Se incalzesc usor 100 ml lapte, se adauga zaharul, faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa se activeze. Intr-un bol se pune faina alba, faina integrala, sarea si uleiul. Restul de lapte se incalzeste usor. Se face o gropita in mijloc si se toarna maiaua, apoi...
Desert prajitura cu foi de cacao si crema cu lapte condensat
Foile: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie mai cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga laptele si se amesteca pana se dizolva zaharul. Se adauga apoi uleiul si esenta de vanilie, se amesteca usor, apoi se toarna faina amestecata cu...
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Foile: albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pudra in mai multe reprize si se mixeaza bine dupa fiecare pana se obtine o spuma densa si tare.Bicarbonatul de amoniu se stinge in zeama de lamaie si se adauga peste spuma. Nuca macinata se amesteca cu faina apoi se...
Desert pasca cu aluat de cozonac
Aluatul: Intr-un bol se pune faina cernuta, se presara sare pe margine si se face in mijloc o gropita. Se pune 1 lgt zahar, apoi drojdia zdrobita. Se toarna putin lapte caldut si se lasa sa creasca. Se adauga uleiul, oul batut, coaja rasa de lamaie si se amesteca dinspre interior spre exterior,...
Desert prajitura cu crema de biscuiti
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupe fiecare. Cand se obtine o bezea ferma, se adauga apa in mai multe reprize si se mixeaza. Se incorporeaza galbenusurile amestecand cu ajutorul unei spatule. Faina se amesteca cu praful...
Pulpa de miel la cuptor
Se spala bine pulpa de miel, apoi se curata de pielite si grasimea in exces. Se cresteaza apoi pe o parte si pe cealalta in mai multe locuri. Se prepara o marinada din 150 ml ulei, 200 ml vin rosu, ceapa si usturoiul verde taiat rondele, funzele de menta, sare si piper. Se asaza bucata intr-o...
Desert cornulete cu untura
Intr-un bol se cerne faina. Se presara intr-o parte sarea, iar in alta parte, intr-o gropita se pune zaharul si drojdia zdrobita. Se toarna laptele usor caldut peste drojdie si se lasa 5 minute sa se activeze. Se adauga otetul si untura, apoi se framanta pe masa infainata un aluat elastic care sa...
Desert prajitura marmorata de post
Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana ce acestea se dizolva. Se adauga uleiul, apoi faina impreuna cu praful de copt. Se omogenizeaza bine totul. Se pune nuca taiata in bucati mai mici, se amesteca apoi se toarna intr-o forma de guguluf unsa cu ulei,...
Cartofi cu piept de pui si carnati, la tigaie
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Cand incepe sa fiarba apa se adauga o lg de sare. Dupa ce au fiert (furculita intra cu usurinta in ei) se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja. Pieptul de pui se spala, se sterge si se taie bucati mici. Se pun la prajit in...