Desert altfel de cremes

de mirela0911 in Prajituri, 9 Mai 2018 | 5406 vizualizari

 

Initial am zis ca fac doar un simplu cremes, cu foi din comert (de data aceasta :d), dar in timp ce pregateam crema de vanilie, mi-a venit o alta idee .... si asa a iesit un altfel de cremes, bogat in arome, cremos si pufos! 

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de cremes

Pt crema de vanilie:

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 lg rase de amidon
  • 750 ml lapte
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml lapte rece

Pt crema de lamaie:

  • 2 oua
  • 4 lg zahar
  • 2 lg amidon
  • 400 ml lapte
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 lgt esenta de lamaie

Mai avem nevoie de:

  • Gem de zmeura fara samburi
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 2 lg zahar pudra vanilat
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert altfel de cremes:

Crema de vanilie: intr-o cratita de inox cu fundul dublu se pun ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele fierbinte peste crema de oua, amestecand continuu, dupa care se transfera pe foc mic si se lasa pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie, se amesteca si se lasa la racit.

Intre timp se pune gelatina la hidratat in cei 100 ml lapte, apoi se incalzeste usor pana se dizolva, apoi se toarna peste crema de vanilie. Se amesteca bine bine, apoi se lasa sa se raceasca de tot.

Pe un platou se asaza una din foile de cremes. Se toarna crema de vanilie, se niveleaza si se da la rece (eu am lasat-o peste noapte) pana se incheaga bine crema.

Crema de lamaie: intr-o cratita de inox se pun ouale cu zaharul si se mixeaza bine. Se adauga amidonul, se omogenizeaza, apoi se toarna laptele fierbinte. Se transfera totul pe foc mic si se lasa sa fiarba pana devine ca o budinca. Se ia de pe foc, se adauga coaja de lamaie si esenta. Se amesteca bine, apoi se lasa la racit. 

Intr-un bol se pune frisca lichida si smantana pt frisca si se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat pana se obtine o crema consistenta si pufoasa.

O parte din frisca se amesteca cu crema de lamaie bine racita.

Se scoate prajitura de la frigider, se unge crema de vanilie cu un strat subtire din gemul de zmeura, apoi se pune crema de lamaie. Se niveleaza, dupa care se acopera cu moatze de frisca.

Cea de a doua foaie de cremes se zdrobeste nu foarte fin si se presara peste frisca, acoperind bine suprafata acesteia.

Se da la rece pt cel putin o ora, apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate renunta la frisca de deasupra, ramanand doar cremele.

2

Recomand sa se zdrobeasca cea de a doua foaie, in felul acesta se portioneaza mai usor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert altfel de cremes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu branza dulce si gem de caise cu nuca