Un pranz gustos si satios!
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Cand incepe sa fiarba apa se adauga o lg de sare. Dupa ce au fiert (furculita intra cu usurinta in ei) se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja.
Pieptul de pui se spala, se sterge si se taie bucati mici. Se pun la prajit in uleiul incins. Se amesteca si se lasa pana se rumenesc usor. Se scot bucatile de carne pe o farfurie si se lasa deoparte.
Ceapa se curata, se taie in doua apoi se taie in fasii. Se pune in uleiul in care s-a prajit carnea si se amesteca. Se lasa pana se inmoaie usor.
Intre timp se taie cartofii in cubulete apoi se adauga peste ceapa. Se mai toarna ulei daca este nevoie, se amesteca din cand in cand si se lasa sa se rumeneasca usor. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
Carnatul se taie in rondele si se prajeste separat.
Ardeiul kapia se taie in fasii subtiri.
Se adauga peste cartofi carnea de pui, rondelele de carnati si ardeiul. Se amesteca toate la un loc, se mai adauga sare daca este nevoie.
Se presara patrunjel verde tocat dupa care se pot servi alaturi de muraturi asortate.
Pofta buna
1
Este de preferat a se folosi cartofi rosii.