Este o prajitura spornica si tare buna, mai ales dupa 2-3 zile dupa ce se inmoaie foile.
"Bunatati de Paste"
Foi:
Crema:
Glazura:
Foile: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie mai cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga laptele si se amesteca pana se dizolva zaharul. Se adauga apoi uleiul si esenta de vanilie, se amesteca usor, apoi se toarna faina amestecata cu praful de sare si cacaua. Bicarbonatul de amoniu se stinge in otet si se toarna peste faina. Se amesteca pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi se framanta aluatul pana se obtine o compozitie elastica si nelipicioasa.
Se imparte in 3 parti egale. Se coc foile pe dosul tavii de la cuptor timp de 12 minute fiecare. Se lasa sa se raceasca.
Crema: Ouale se amesteca cu zaharul si faina. Se omogenizeaza bine apoi se toarna laptele fierbinte peste oua. Se pune craticioara pe foc mic si se amesteca in continuu ca sa nu se prinda de fund Se lasa pe foc pana se obtine o crema putin mai groasa decat o budinca. Se lasa la racit. Untul de la temperatura camerei se omogenizeaza cu crema, apoi se adauga peste crema de lapte condensat. Se amesteca totul bine si se da la rece pentru o ora.
Pe un platou se asaza o foaie, se unge cu jumatate din crema de lapte condensat, se pune a doua foaie, se unge cu restul de crema si se asaza ultima foaie. Se da prajitura la rece.
Glazura: Ciocolata rupta bucatele mai mici se pune la foc mic intr-o craticioara impreuna cu laptele. Se incalzeste usor pana se omogenizeaza totul bine. Se scoate prajitura de la frigider si se toarna glazura. Se niveleaza deasupra, apoi se presara fulgii de ciocolata alba. Se da din nou la rece pentru a se intari glazura.
Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Cantitatea de zahar din crema difera in functe de gusturi, eu nu am pus mai multa pentru ca laptele condensat este destul de dulce.
2
Se poate prepara o crema de vanilie sau orice alta crema preferati.