Am preparat acest cus-cus cu dorinta de a mai schimba putin garnitura de langa friptura de pui. Am avut emotii, nestiind daca le va placea copiilor, dar .... surpriza, chiar au mai cerut! :D Voi mai prepara astfel de cus-cus in diferite combinatii, acesta fiind inceputul! :))
Mai intai se pune apa impreuna cu condimentele pe foc pentru a fierbe.
Intr-o cratita larga se pune uleiul, apoi pastele cus-cus. Se lasa putin sa se prajeasca, apoi se toarna apa fierbinte peste paste. Se amesteca si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand. Daca mai este nevoie, se mai adauga sare. Dupa ce au absorbit aproape toata apa, se stinge focul si se acopera pentru cateva minute.
Carnatul se taie felii si se prajeste usor intr-o tigaie. Se pune peste cus-cus impreuna cu fasolea kidney. Se amesteca totul, iar la final se adauga si patrunjel verde toocat.
Se serveste alaturi de o friptura si salata preferata.
Pofta buna!
1
Cantitatea de apa trebuie sa fie dubla decat cea de paste cus-cus pentru a fierbe.
2
Apa se toarna fierbinte peste paste.
3
Se poate gati cus-cus-ul in combinatie cu orice legume preferate.
4
Se mai poate adauga morcov, porumb, etc.