A iesit o paine grozav de buna, iar copiii au zis ca ei o mananca goala asa e de buna! :x
In cazul asta, merge perfect si la "picnicul bucatarasilor"!
Se prepara maiaua. In cca 200 ml apa calduta se pune zaharul, cele 2 lg de faina si drojdia si se amesteca bine. Se lasa 10 minute sa se activeze drojdia.
Intr-un bol larg se cerne 1 kg de faina. Se adauga sarea, semintele apoi se toarna maiaua. Se pune si uleiul si se amesteca incorporand ingredientele. Se toarna putin cate putin apa calduta pana se obtine un aluat bun de framantat. Se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta pana se obtine un aluat omogen, usor moale dar nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut, se rastoarna pe masa cu grija, i se da o forma ovala fara a se mai framanta. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, iar deasupra se cresteaza cu un cutit bine ascutit.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca o ora sau pana este frumos rumenita. Se scoate din cuptor, se stropeste usor cu apa si se acopera cu un prosop de bucatarie.
Se serveste cu mare pofta cu orice sau chiar goala!
1
Dupa ce a dospit aluatul, acesta nu se mai framanta!
2
I se da forma dorita cu miscari usoare!