O bunaciune de mancare face slow cooker Crock-Pot!
Se spala carnea si se usuca cu servetele absorbante.
Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins. Carnea se da prin faina, se scutura bine apoi se pune in tiaie. Se lasa sa se rumeneasca usor. Se da deoparte.
Legumele se curata si se spala. Ceapa se taie marunt. Morcovul se taie rondele si ardeiul gras in cubulete mici. Cartofii se taie in felii mai groase pe lungime.
In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital se pune ulei apoi se adauga legumele: ceapa, morcovul si ardeiul. Se presara cu sare, piper, boia si chimen. Se amesteca. Se pune apoi o parte din rosiile taiate si pasta de ardei chilli. Peste legume se pune carnea, se condimenteaza din nou cu sare, piper, boia, chimen si se pun cartofii. Din nou se condimenteaza cu sare, piper, boia, chimen si se pune si restul de rosii cubulete. Se adauga apa pana la nivelul cartofilor si se acopera cu capacul.
Se conecteaza aparatul la sursa de curent, se seteaza pe functia High pentru 5 ore. Inainte cu jumatate de ora de a se termina, se ridica capacul, se adauga patrunjelul verde tocat si usturoiul feliat si se amesteca usor. Eventual se mai adauga sare daca este nevoie. Se pune capacul si se lasa pana la incheierea programului.
Se serveste cu mare pofta alaturi de muraturi.
Pofta buna!
1
Daca nu va place picanta, renuntati la pasta de ardei chilli.
2
In functie de carne, poate dura mai mult sau mai putin timpul de preparare a acesteia.