Desert prajitura Egipteana

de Lily_Musat in Prajituri, 18 Ian 2011 | 118227 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 foi:
  • 4 albusuri de ou
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingura de faina
  • 80 grame de nuci
  • Budinca de vanilie:
  • 8 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 340 ml lapte
  • 2 linguri de amidon (faina)
  • 170 g unt
  • 1 esenta de vanilie fiola
  • Crema de frisca cu zahar ars si nuci:
  • 200 ml frisca
  • 150 g zahar
  • 120 g nuci
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Egipteana:

Se fac patru foi si doua creme. Budinca de vanilie si crema de frisca cu zahar ars si nuci.

Foi: Preparam pe rand cate 2 foi. Batem albusurile spuma, impreuna cu zaharul pentru cele 2 foi, nucile le amestecam cu faina si le adaugam cu lingura in compozitie. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem cu lingura din compozitie la distanta una de cealalta 2 foi, incercand sa le facem la fel de mari ca atunci cand se suprapun sa fie la fel. Se coc in cuptorul incins timp de 20 minute. Acelasi procedeu il repetam si pentru celelalate 2 foi. Este indicat sa asteptati sa preparati ingredientele pentru celelalte 2 foi inainte de a le scoate din cuptor pe primele ca sa nu se lase compozitia.

Crema 1: Punem intr-o cratita galbenusurile, zaharul, amidonul sau faina si adaugam treptat laptele amestecand cu telul. Punem pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Dam de pe foc cratita, adaugam untul si esenta de vanilie. Lasam budinca sa se raceasca de tot.

Crema 2: Topim zaharul si il punem pe staniol sa se intareasca, apoi il faramam bine cu un facalet. Frisca batuta o amestecam cu zaharul ars pisat si cu nucile macinate.

Asamblare: Cele 4 blaturi coapte, care s-au racit intre timp le punem pe un platou. Impartim cremele in 3. Punem primul blat pe un platou, apoi punem budinca de vanilie, crema de frisca, apoi alt blat si tot asa alternam pana se termina. Ultimul blat il acoperin cu frisca, iar pe deasupra razuim ciocolata.  

Lasam prajitura la rece cateva ore.

TIPS-URI

1

 Pentru foi dublam cantitatile din lista, pentru ca ne trebuie 4 foi in total.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Egipteana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuci, ciocolata si cocos