Un desert pe cat de simplu, pe atat de bun! :X
Mai intai se pregateste crema pentru a avea timp sa se raceasca.
Intr-o craticioara se pun ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine, apoi se adauga amidonul. Se omogenizeaza totul.
Laptele (400 ml) se pune sa fiarba. In momentul in care incepe sa fiarba se toarna peste crema de oua, amestecand continuu. Se transfera apoi craticioara pe foc mic si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca, avand grija sa se amestece continuu pentru a nu se prinde de fund. Se lasa la racit.
Gelatina se pune la hidratat in 100 ml lapte, apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele. Se toarna peste crema de vanilie si se amesteca bine.
Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra vanilat, apoi se toarna peste crema de vanilie dupa ce aceasta s-a racit. Se adauga afinele si se amesteca.
Se pregateste o tava de chec care se imbraca in folie alimentara.
Intr-un bol se pune zeama din compotul de gutui. Se ia cate un piscot, se insiropeaza, apoi se asaza pe fundul tavii si apoi peretii acesteia. Se toarna crema, se niveleaza apoi se pune deasupra crema inca un strat de piscoturi. Se da la rece pana a doua zi pentru a se inchega bine crema.
A doua zi se scoate de la rece si se transfera pe un platou.
Smantana pentru frisca se bate impreuna cu zaharul pudra vanilat pana se obtine consistenta dorita. Se pune frisca peste ultimul strat de piscoturi apoi se pesara fructele de padure si floricele de napolitana.
Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
1
Se poate prepara si cu fructe proaspete de sezon!
2
Se poate folosi orice suc/sirop pentru insiroparea piscoturilor.
3
Ornarea se realizeaza in functie de imaginatia fiecaruia (ai mei au spus ca arata ca un ghiveci cu flori)! :D :))