Desert savarine cu nuci caramelizate

de mirela0911 in Prajituri, 22 Apr 2018 | 5432 vizualizari

 

Le-am poftit drept pentru care le-am facut. O minunatie! 

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 250 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 ou
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml lapte

Umplutura:

  • 400 ml smantana pt frisca
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • 50 g nuci
  • 2 linguri zahar pt caramel

Sirop:

  • 400 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert savarine cu nuci caramelizate:

Aluatul: Intr-un ibric se incalzeste jumatate din cantitatea de lapte. Se adauga 1 lingura zahar si 2 linguri faina, apoi se toarna drojdia uscata. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze 10 minute.

Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul si uleiul. Se toarna apoi maiaua si restul de lapte caldut. Se omogenizeaza bine totul. Se obtine o compozitie putin mai groasa decat cea pentru clatite. Se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Se pregatesc formele (eu nu am pentru savarine, le-am copt in forme de briose), se ung bine cu unt si se umple fiecare cu cate o lingura plina din aluat. Ne folosim de 2 linguri pentru a fi mai usor sa umplem formele. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. Se scot din forme si se lasa sa se raceasca bine.

Siropul: Se pune apa impreuna cu zaharul pe foc mic si se lasa pana ce acesta din urma s-a dizolvat complet. Se ia de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Umplutura: Cele 2 linguri de zahar se caramelizeaza. Cand s-a topit zaharul si a devenit auriu-maroniu se adauga nuca, se amesteca bine apoi se toarna pe hartie de copt si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se zdrobeste cu ciocanul pentru snitele sau se da la robot.

Smantana rece se bune intr-un bol si se mixeaza. Se adauga zaharul pudra vanilat (daca preferati mai dulce se poate adauga un plus de zahar) si se continua mixarea pana se obtine consistenta dorita.

Asamblare: Se ia fiecare savarina si i se taie capacul insa nu de tot. Se insiropeaza foarte bine apoi cu ajutorul unui posh cu duiul preferat se umple fiecare cu frisca, iar deasupra se presara nuca caramelizata. Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot prepara si fara nuca caramelizata sau se pot stropi cu un sirop preferat.

2

Formele trebuie sa fie foarte bine unse cu unt sau cu ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert savarine cu nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

23.04.2018, 20:31

Cat de frumoase sunt! Nu am facut niciodata, dar le-as pregati pentru ai mei, ca eu nu sunt deloc fana

Oana 1

08.08.2018, 14:45

Wow, ador savarinele!!

mirela0911 1

08.08.2018, 17:30

Multumesc pt aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Blanca