Cand am facut tarta cu ciuperci, aluatul preparat la acea reteta l-am impartit in doua, una din bucati folosind-o la aceasta rulada.
Din cantitatea data pentru aluat, se pot prepara doua rulade sau doua tarte.
Pt. aluat:
Pt. umplutura:
Aluatul: Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia.
Intr-un bol se pune faina, sarea, 1 ou, untura si drojdia activata. Se amesteca, apoi se framanta un aluat omogen si elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se ia jumatate din aluat si se intinde in forma dreptunghiulara. Se unge cu ketchup. Se presara jumatate din cantitatea de cascaval ras. Se asaza feliile de sunca, se presara ardeiul rosu taiat bucatele mici si maslinele feliate. Se presara din nou restul de cascaval apoi se ruleaza strans rulada.
Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt. Se asaza rulada, se unge cu oul batut, se presara deasupra putina sare grunjoasa si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se coace.
Se poate servi atat calda, cat si rece!
Pofta buna!
1
Umplutura poate diferi in functie de gusturi.
2
Personal, mi-a placut mai mult sa o servesc rece!