Pulpe superioare si garnitura de cartofi cu ceapa verde si boia

de mirela0911 in Pui, 3 Iun 2018 | 2760 vizualizari

 

Aceste pulpe merg perfect gatite pe gratar, in aer liber, dar la fel de bine pot fi gatite si acasa, la tigaia grill! 
Un meniu perfect pentru "Picnicul bucatarasilor"!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpe superioare
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt piper macinat
  • 1 lgt boia de ardei
  • 1 lgt ghimbir macinat
  • pudra de usturoi
  • cateva frunze de salvie
  • 1 fir de rozmarin
  • 1 kg cartofi rosii
  • 50 ml ulei
  • 5 fire de ceapa verde
  • sare dupa gust
  • 1 lgt boia dulce
  • salata de cruditati (rosii, castraveti, ceapa)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe superioare si garnitura de cartofi cu ceapa verde si boia:

Se dezoseaza pulpele. Se spala, se scurg bine de apa si se bat usor cu ciocanul de snitele.

Intr-un bol se pune uleiul si condimentele (sare, piper, boia, ghimbir, usturoi). Se amesteca bine apoi se ia cate o pulpa si se tavaleste prin acest ulei. Se pun intr-o punga, se adauga si frunzele de salvie apoi se mai maseaza putin pulpele in punga. Se da la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja impreuna cu o lgt de sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se lasa la racit sau pana se pot decoji (sa nu va arda).

Se curata de coaja apoi se taie rondele. Intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul la incins. Se adauga cartofii apoi ceapa taiata rondele si sare. Se amesteca din cand in cand. La final se adauga boia si un fir de ceapa taiat rondele. 

Intre timp se pune tigaia grill pe foc iute. Cand s-a incins, se asaza pulpele una langa alta si cateva frunzulite de rozmarin. Se intorc de pe o parte pe alta pana se rumenesc frumos si sunt gatite bine.

Se servesc impreuna alaturi de salata preferata (de cruditati sau muraturi).

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot gati pulpele si pe gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe superioare si garnitura de cartofi cu ceapa verde si boia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de gaina prajit cu cartofi