Aceste pulpe merg perfect gatite pe gratar, in aer liber, dar la fel de bine pot fi gatite si acasa, la tigaia grill!
Un meniu perfect pentru "Picnicul bucatarasilor"!
Se dezoseaza pulpele. Se spala, se scurg bine de apa si se bat usor cu ciocanul de snitele.
Intr-un bol se pune uleiul si condimentele (sare, piper, boia, ghimbir, usturoi). Se amesteca bine apoi se ia cate o pulpa si se tavaleste prin acest ulei. Se pun intr-o punga, se adauga si frunzele de salvie apoi se mai maseaza putin pulpele in punga. Se da la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja impreuna cu o lgt de sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se lasa la racit sau pana se pot decoji (sa nu va arda).
Se curata de coaja apoi se taie rondele. Intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul la incins. Se adauga cartofii apoi ceapa taiata rondele si sare. Se amesteca din cand in cand. La final se adauga boia si un fir de ceapa taiat rondele.
Intre timp se pune tigaia grill pe foc iute. Cand s-a incins, se asaza pulpele una langa alta si cateva frunzulite de rozmarin. Se intorc de pe o parte pe alta pana se rumenesc frumos si sunt gatite bine.
Se servesc impreuna alaturi de salata preferata (de cruditati sau muraturi).
Pofta buna!
1
Se pot gati pulpele si pe gratar.