mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI412
Retete / Aperitive / Garnituri

Salata de boeuf cu carne de rata

In Aperitive / Garnituri la 10 Dec 2013

Legumele se curata si se spala . Se fierb legumele , carnea, sare, piper, foaia  dafin in oala sub presiune . Mazarea se fierbe separat . Dupa racire legumele  si carnea se taie cubulete . Se taie cubulete si castravetele murat . Se amesteca toate ingredientele cu mazarea...

Spirale cu pesto si pui

In Aperitive / Garnituri la 20 Noi 2013

Scoateti foietajul la deconjelat cel putin o ora inainte de preparare Taiati cubulete marunte pieptul de pui si ardeiul kapia . Intindeti foile si le ungeti cu pesto de busuioc . Asezati pe foie cuburile de ardei si depui avand grija sa le repartizati uniform . Presarati mozzarella...

Oua umplute cu ciuperci si carnaciori

In Aperitive / Garnituri la 13 Noi 2013

Ouale se fierb tari, 10 minute, se pun in apa rece pentru o buna decojire. Se taie in doua si se scot galbenusurile. Galbenusurile se zdrobesc cu furculita se amesteca cu sare, piper, 2 linguri de maioneza si 2 linguri cu mustar. Cu compozitia formata se umplu jumatatile de albus . Va...

Chec aperitiv cu spanac si sofran

In Aperitive / Garnituri la 29 Oct 2013

  Taiati cuburi telemeaua , mezelurile , castravetii murati si ardeii Kapia .    Ungeti doua forme de cozonac cu ulei si puneti in ele hartie de copt .   Trei oua se bat spuma cu putina sare + 2 linguri ulei si +2 smantana .Pentru a avea un aluat verde am pus si spanac...

Omleta speciala cu hribi de padure

In Aperitive / Garnituri la 20 Sep 2013

Se bat ouale cu smantana , sare , piper si  se incorporeaza faiana. Se adauga ciupercile , ardeiul , telina feliata,patrunjelul si prazul. Compozitia se toarna in tigaia incinsa cu ulei . Coaceti omleta 5 minute cu capac deasupra . Folosind capacul omleta nu mai trebuie intoarsa...

Burgeri de casa la gratar

In Aperitive / Garnituri la 31 Aug 2013

Se amesteca carnea cu toate ingredientele enumerate si se da la rece minim 2 ore. Se formeaza cu mainile unse cu ulei , burgerii. Se prajesc burgerii la gratar . Se servesc feliaza castravetii murati , rosiiile si ceapa rosie .  Fiecare isi ,, ansambleaza ''burgerul cu legumele...

Mic-dejun cu omleta coapta

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2013

Ciupercutele le-am taiat jumatati si le-am fiert in apa cu sare . Am taiat cuburi mezelurile si telemeaua . Am amestecat totul cu ceapa rondele . Separat am batut ouale cu un praf de sare si am incorporat faina . La sfarsit am amestecat toate ingredientele si le-am pus la copt...

Ciuperci pleurotis pane

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2013

  Ciupercile pleurotis se oparesc in apa clocotinda cu sare . Scurgeti foarte bine ciupercile intr-o sita de material plastic .  Se da pleurotisul prin faina alba si ou batut .  Prajiti in ulei incins . Intoarceti pe ambele parti . Serviti cu...

Miez de lapte cu mamaliguta gratinata

In Aperitive / Garnituri la 13 Mai 2013

 Apa se pune la fiert , se sareaza , se adauga untul si se toarna faina de malai in ploaie ,amestecandu-se incontinuu cu un tel .Mamaliga sa fie potrivit de tare . Kaizerul se taie cubulete si se prajeste intr-o tigaie de teflon pana devine crocant . Pentru gratinare se foloseste o...

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2013

Palariile de ciupercuta curatate de codite se spala si se lasa sa se zvante. Asezati ciupercile intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Le condimentati cu sare si rozmarin uscat .Pe fiecare ciupercuta presarati branza de burduf , sunca taiata cubulete si boia afumata. Dati tava la cuptorul...

Floricele-aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2013

Decongelati aluatul la temperatura camerei . Intindeti foia si cu ajutorul unei forme de biscuiti decupati ,, floricele '' Ungeti floricelele cu ou batut cu ajutorul unei pensule de silicon . Pe fiecare floricea se pune cate o felie de salam . Cu o forma mai mica decupati capacele ce le...

"Tort" de mamaliga

In Aperitive / Garnituri la 25 Ian 2013

Din faina de malai si sare  faceti o mamaliga potrivita ca si consistenta . Curatati si taiati ceapa cubulete si prajiti impreuna cu slaninuta afumata taiata feliute si carnatiii rondele . Intr-un vas termorezistent uns cu putina grasime de la prajit incepeti sa puneti un strat de...

Cartofi la cuptor cu sunca , ceapa si smantana

In Aperitive / Garnituri la 24 Sep 2012

Spalati si fierbeti in apa cu sare cartofii . Curatati cartofii de coaja si taiati rondele . Ceapa curatata si taiata julien se caleste pana devine sticloasa  impreuna cu sunca taiata fasiute .Sarati si turnati deasupra smantana si trageti vasul de pe foc .Dupa racire incorporati doua oua...

Omleta lui Andrei

In Aperitive / Garnituri la 5 Sep 2012

Incingeti o tigaie teflonata cu putin ulei in ea . Puneti sunca taiata cubulete si semintele de dovleac . Deasupra aruncati ouale bine batute cu sare  ,din loc in loc presarati branzica si patrunjel verde . Serviti cu legumele preferate .

Brocoli si conopida cu sunca la tava

In Aperitive / Garnituri la 12 Iun 2012

-Conopida si brocoli se desfac in buchete si impreuna cu morcovii curatati se oparesc 5 min in apa clocotita cu sare si putin zahar . Se scurg de apa fierbinte si se lasa apa rece peste pentru a-si mentine culoarea placuta . -Taiati morcovi rondele , ardeii , sunca si usturoiul marunt....

Dovlecel la cuptor (reteta cu nr 300)

In Aperitive / Garnituri la 30 Mai 2012

Intr-o tava de yena unsa cu putin ulei si tapetata cu 2 linguri de pesmet asezati un strat de dovlecei [ care au fost spalati] taiati in felii subtiri pe lungime .Presarati saresi jumatate de verdeata  peste dovlecei . Bateti cele 3 oua bine si incorporati faina + putina sare . Turnati...

Ciuperci la cuptor cu miez de lapte

In Aperitive / Garnituri la 20 Mai 2012

Curatati si spalati ciupercile .Ungeti-le cu ulei . Tocati coditele ciupercilor , prosciuto , usturoiul si rozmarinul si le amestecati cu smantana , sare si piper . Cu aceasta compozitie umpleti ciupercile pe care le dati la cuptor timp de 15 minute[ asezate pe hartie de copt ] ....

Platou cu aperitive reci

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2012

Aranjati pe platouri ingredientele feliate-portionate dupa imaginatie si preferinte. Incercati sa intercalati sortimentele si culorile pentru o imagine de ansamblu reusita [ cascaval- mezel , culori inchise- culori deschise ] Cele mai reusite aranjamente sunt cele liniare ,diagonala, sub...

Salata de fasole verde cu maioneza si carnaciori

In Aperitive / Garnituri la 14 Mai 2012

Fierbeti fasolea verde conform instructiunilor .Scurgeti  lichidul dupa fierbere . Prajiti carnaciorul taiat rondele in tigaie teflonata[ recomandabil fara ulei] Dupa racire,fasiolea si carnaciorul se amesteca cu restul ingredientelor .Salata este mai gustoasa si mai racoroasa dupa ce...

Aperitive cu oua suedeze

In Aperitive / Garnituri la 14 Ian 2012

Fierbeti ouale de prepelita [sa fie tar ]. Le decojiti. Preparati o compozitie ca pentru chiftele din carnea ce ati scos-o din carnati, mustar, ou, sos, lapte, pesmet si verdeata. Ungeti palmele cu ulei si  "imbracati" ouale in materialul de carne tocata, rotunjiti,...

Salata de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 20 Noi 2011

  Se taie totul rondele sau cuburi si se amesteca cu sare , ulei si otet .

Copacul cu aperitive

In Aperitive / Garnituri la 20 Noi 2011

Infingeti in fiecare ramurica cate ceva din cele de mai sus . La baza asezati felii de chifle cu seminte.

Aperitiv cu branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2011

Branzeturile se feliaza . Legumele si fructele se spala si se curata , se feliaza daca e cazul . Se aseaza pe un platou  .

Telemea de oaie cu busuioc si piper

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2011

Telemeaua de oaie se taie cuburi  3/3 cm .  Uleiul de masline se amesteca cu piperul bobe , busuiocul si usturoiul tocat .  Daca doriti sa serviti prepartul mai repede , incalziti usor uleiul sa se intrepatrunda bine aromele .  Amestecati cu atentie sa nu...

Telemea de vaca cu rozmarin

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2011

 Branza se taie cubulete cam de 3/3 cm .  Usturoiul , ardeii se curata si se toaca marunt + rozmarinul tocat se amesteca cu uleiul de masline si pasta de ardei.  Pentru potentarea gusturilor am dat amestecul 1 minut la incalzit in cuptorul cu microunde ....

Tartine cu icre si apio

In Aperitive / Garnituri la 7 Dec 2010

Taiati paine in triunghiuri mai mici si o prajiti usor . se ung tartinele in strat subtire cu icre , se stropesc cu lamaie , se presara cu tije de telina taiate marunt. serviti  asezonate cu piper proaspat macinat alaturi de rosii .

Aperitive

In Aperitive / Garnituri la 4 Noi 2010

 Ingredientele se aseaza pe platouri dupa inspiratia de moment . Legumele au fost aranjate de verisoara Marcela !!!

Pleurotus pane

In Aperitive / Garnituri la 30 Iun 2010

1. ciupercile se sareaza , se pipareaza si se tavalesc in faina alba , 2. ouale se bat bine cu putina sare si smantana sau lapte . 3. se dau ciupercile si prin ou si se prajesc in ulei incins , se scot pe servetele de hartie care retin surplusul de ulei . 4. serviti, stropite cu mujdei...

Gustare rustica

In Aperitive / Garnituri la 28 Iun 2010

se taie  felii produsele , se pun pe platou .

Rulouri cu surimi

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2010

1. orezul se fierbe cu apa si sare , se pipareaza , se  oparesc si frunzele de spanac intregi ,  2. surimi se incalzeste in apa fiarta usor ,se scurge ,  astfel se poate desface usor si nu se rupe .  3. ardeiul se taie fasii foarte subtiri .  4. castravetele se...

Afisate 91 - 120 din 138 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Astazi daca simti ca nu ti se acorda suficienta atentie, te porti ca un copil razgaiat ce esti! Plangi, bati din picior, arati cu degetul si zici doar “Vreau, vreau, vreau”!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]