mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI381
Retete / Aperitive / Garnituri

Ciuperci umplute cu chiftelute

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2010

Ciupercile se curata de codite si se sareaza . Branza cu smantana se amesteca cu piper si chimen . In fiecare ciuperca se pune unt cat un grauncior , o chifteluta increstata iar in mijlocul acesteia o jumatate de lingurita   cu pasta  de  branza . Se decoreaza dupa...

Cartofi studentesti

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2010

Cartofii se curata , se spala , se taie felii mai grosute si se amesteca cu condimente , usturoi pisat si ulei . Se amesteca cu faina de malai si se da la cuptor  intr-o tava tapetata cu hartie de copt timp de 30 min . Daca sunt rumeniti se verifica daca sunt si  patrunsi .

salata boeuf

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2010

carnea , morcovul , telina , patrunjelul si cartofii se fiebin apa cu sare [ eu le fierb en-gros in oala cu aburi sub presiune legumele nu se sfarima , zeama ramane limpede si fac galuste in ea astfel am si supica ] se scurg , se lasa sa se raceasca si se taie cubulete . mazarea se...

Chiftelute cu verdeata

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2010

Verdeturile si ceapa se toaca marunt si se amesteca cu carnea tocata , sare si piper . Se amesteca bine , la sfarsit se pune bicarbonatul stins cu zeama de lamaie . Se formeaza din compozitie bilute care se prajesc in ulei incins . Pentru diversitate , jumatate din chiftelute le-am dat...

Racitura (piftie) de porc

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2010

Inima se pune in apa rece sa se traga sangele , restul carnurilor se razuiesc bine  sa nu aiba impuritati de la parlitul soricului , se curata de grasimi si se spala bine cu apa calda . Legumele se curata si se spala , se pun impreuna cu carnea  soricul  taiat fasii si usturoiul...

Gustare pentru udatori

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2010

Se aseaza frumos  toate ingredientele pe un platou

Oua colorate

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2010

intr-o oala se pune o laveta , oua , apa sa le acoper , sare si 2 linguri de otet . se acopera oala cu capac si se fierb ouale 30 min. la foc mic . se pun manusile protectoare ,, copilotul'' toarna  cateva picaturi de vopsea , se ia oul fierbinte si se roteste bine in palme...

Gustare surpriza cu branzeturi , fructe si mezel uscat.

In Aperitive / Garnituri la 9 Feb 2010

1. am feliat si am aranjat pe un platou toate cele de mai sus . 2. gustarea a fost insotita dupa preferinta de  J.P. [adica jinars de prune ] sau lichior tiramisu .

Mic dejun duminical

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2010

1.  foaia de aluat frantuzesc se dezgheata , se imparte in 16 patrate . deoarece am facut patratele prea mici a trebuit sa impart cremwustii in cate 3 .cremwustii i-am crestat la capete . pe fiecare patrat de aluat am pus o bucatica de cremwust pe diagonala si o feliuta de mozarella . am...

Oua umplute cu sunca

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2010

10 oua de spala si se fierb 10 min. sa fie tari . dintr-un galbenus se face maioneza cu ulei . ouale se curata , se taie in doua si se scot galbenusurile care se pun intr-un bol . galbenusurile se zdrobesc cu furculita , se pune 4 linguri de maioneza ,sare , piper , boia ,...

Lipie de pe Somes

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2010

carnati se prajesc . pe fiecare lipie se repartizeaza in mod egal ingredientele . decorati cu ketchup.

Cabanos in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2010

se desfac  cele doua foi din pachet [ operatiunea se efectueaza usor , foile find impaturate in folie ] fiecare foaie se imparte in 9 parti . in fiecare dreptunghi de foie se aseaza o bucata de cabanos si se ruleaza si se fac crestaturi. se  presara dupa preferinta...

Omleta cu rosii si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2010

ouale se bat spuma impreuna cu sarea si piper dupa gust , se adauga smantana si faina . intr-o tigaie se pune putin ulei si se prajeste 30 secunde rosia taiata cubulete se adauga ouale . se rade cascaval. se impatura omleta in doua si se scoate pe o farfurie. se...

Pateu cu ficat

In Aperitive / Garnituri la 21 Ian 2010

ficatul se curata de pelite se spala si se tine intr-un bait format din lapte si miere . se fierbe  ficatul cu 2 foi de dafin . ceapa se taie si se caleste putin in unt . se  zdrobeste cu furculita ,se amesteca ficatul cu ceapa ,smantana , coniac, sare ,...

Tartine cu icre capelin si anchoise

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2010

feliile de franzeluta se dau la toaster sa fie putin prajite , se taie pe diagonala , se ung  cu unt . pe fiecare felie se pune , icre [ f. putine ] sau anchoise . se decoreaza dupa gust sau inspirate pe un platou mare . la sfarsit se stropesc si cu cateva picaturi de...

Salata persana cu snitel umplut

In Aperitive / Garnituri la 14 Ian 2010

cartofii se curata , se spala , se taie in opt , se fierbin apa cu sare . dupa fierbere se scurg si se amesteca cu putin ulei si piper. din sfecla rosie se face o salata obisnuita . se spala ,fierbe , ,  curata , feliaza si se amesteca  cu  sare , otet si chimen . din...

Platou cu aperitiv rece

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2010

sunca de praga se ruleaza cu  pasta de hrean mozzarella natur bilute se inteapa in scobitori , alternata cu boabe de struguri infipte intr-o chifla restul ingredientelor se feliaza si se aranjaza dupa inspiratie ,ornandu-se cu foi de salata verde , maslne si ardei

somon fumee cu ananas

In Aperitive / Garnituri la 11 Ian 2010

ananasul se curata se taie intai in sfert apoi in feliute de 1 cm. grosime somonul se feliaza si se aseaza peste feliile de ananas se aplica la fiecare un  ,,mot '' de smantana se orneaza cu codite de ceapa verde si piper

Afisate 121 - 138 din 138 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Astazi daca simti ca nu ti se acorda suficienta atentie, te porti ca un copil razgaiat ce esti! Plangi, bati din picior, arati cu degetul si zici doar “Vreau, vreau, vreau”!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]