mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI381
Retete

Paste cu brocolli si Camembert

In Paste la 24 Feb 2015

Se pun la fiert pastele in apa cu sare respectand timpul de fierbere de pe pachet . Eu mereu le tin mai putin daca in final vor fi gatite cu sos . Brocolli se opareste in acelasi vas in care fierb pastele . Este mai rapid si mai economicos . Scurgeti pastele si brocolli intr-o sita...

Ciorba de perisoare cu cartofi

In Ciorbe la 23 Feb 2015

Se curata legumele si se toaca . Intr-o oala cu 3 l apa se pune ceapa , morcovii , telina si frunzele de dafin la fiert.Sarati.  Dupa 15 minute taiati cuburi cartofii si ii adugati la fiert. Preparati perisoarele amestecand ingredientele date . Cu mana unsa cu...

Ciorba de cartofi cu carnati afumati si zeama de varza murata

In Ciorbe la 22 Feb 2015

Curatati legumele . Se cupleaza Multicookerul Philips la retea . Se selecteaza cu tasta Meniu- functia Boil- fierbere si timpul de gatire 50 minute . Se pun 3 l apa si se aduga ceapa intreaga , piperul ,morcovii si telina taiate cuburi , foile de dafin si pasta de ardei . Dupa 15-20...

Somn cu legume en papillote - la Multicooker

In Peste la 21 Feb 2015

Bucata de somn se spala si se fac cu ajutorul cutitului increstaturi oblice pe ambele parti la distante de cate 2 cm .Se sareaza si se introduc in crestaturi felii de usturoi curatat. Toate legumele feliate se amesteca cu putin ulei de masline , sare si oregano . Se aseazape o hartie de...

Ciorba de fasole cu bobul mare si afumatura

In Ciorbe la 18 Feb 2015

Ciolanul afumat de porc de casa se spala cu apa fierbinte se opareste cu apa clocotita . Puneti ciolanul la fiert in 3 l apa . Curatati si spalati legumele .Tocati ceapa,taiati patrunjelul ,telina si morcovul . Caliti ceapa si morcovul . seaduga la ciorba . Puneti si legumele la fiert...

Supa cu varza de Bruxelles , mei si smantana

In Supe la 18 Feb 2015

Spalati bine osul cu apa rece si il puneti la fiert in 3 litrii de apa sarata . Curatati si spalati legumele . Morcovul rondele ,ceapa , telina si prazul tocate marunt se calesc usor in ulei . Deasupra se aduga osul si zeama in care a fiert , foile de dafin si boabele de piper .Se lasa...

Fasole frecata cu costita de vitel

In Mancaruri cu carne la 15 Feb 2015

Fasolea spalata  se pune la infoiat in apa rece cateva ore . Eu am pus-o la fiert in oala sub presiune [ apa trebuie sa treaca cu 3 degeta nivelul fasolei ] timp de o ora .In oala am mai adugat tijele de telina taiate , cateii de usturoi curatati , sare si tijele de cimbru si marar...

Ciorba de cocos cu tarhon si smantana - la Multicooker

In Ciorbe la 15 Feb 2015

Aripile si oasele de cocos  se curata si se spala bine cu apa rece . Legumele  se spala se curata si iar se  spala . Morcovii si telina se taie bastonase putin mai grosute .Cartofii se taie in opt . Se conecteaza multicookerul  la curent . Se toarna in cuva 3 l apa ....

Spate de curcan fript - la Multicooker

In Curcan la 15 Feb 2015

Am transat spatele de curcan in 6 bucati . Am spalat si am zvantat carnea . Am curatat si taiat in doua ceapa rosie . Se pune in cuva aparatului uleiul , ceapa si bucatile de carne . Nu este nevoie de mai mult ulei , curcanul meu a fost gras si a mai eliberat grasime la prajire . Se...

Pipote si inimi cu mazare verde

In Mancaruri cu carne la 12 Feb 2015

Pipotele si inimile se spala [ daca doriti le taiati mai marunt ]. Legumele se curata si se spala . Ceapa taiata marunt se caleste usor in ulei .Se adauga faina si boiaua . Se amesteca 1-2 minute si se stinge cu 2 cani de apa .Sarati . Puneti maruntaiele , morcovul si telina  taiat...

Supa de curcan cu fasole verde si smantana

In Supe la 12 Feb 2015

Gatul de curcan se portioneaza , se spala si se pune la fiert in apa cu sare . Legumele se curata , se spala . Morcovul se taie rondele cu  cutitul ondulat. Telina se feliaza si ea . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Puneti legumele tocate la fiert cu carnea la foc domol ....

Salau cu mustar si malai

In Salau la 11 Feb 2015

Pestele portionat si spalat se amesteca cu usturoi tocat sare , mustar , turmeric . Se lasa minimum 30 minute la macerat . Este si mai gustos daca sta cateva ore astfel asezonat in frigider la rece . Se da pestele prin faina de malai . Se prajeste in ulei incins . Se scoate pe servetel...

Supa de vita cu hrisca -la Multicooker

In Supe la 10 Feb 2015

Spalati  cuva aparatului pentru prima folosire . Perfect uscata o puneti in locasul ei . Racordati aparatul la reteaua electrica .Puneti ulei in cuva .Selectati  tasta  Meniu , apoi Fry[ prajire ] -Time  -20 minute si Start. Se prajeste timp de 10 minute carnea de vita si...

Fasolea fermecata - cu ciolan afumat

In Porc la 9 Feb 2015

Ciolanul se  porttioneaza si se opareste in apa clocotinda  5 minute . Se scurge de apa . Fasolea  boabe se spala si se fierbe 10 minute in apa cu o lingurita de bicarbonat . Se scurge si se clateste cu apa calda . Se curata , se spala ,se toaca marunt ceapa , usturoiul si...

Paine si chifle cu lapte acru si seminte - Gustul si forma painii

In Piine la 9 Feb 2015

Pentru reusita framantarii ingredientele trebuie sa fie la temperatura mediului ambiant . Daca laptele acru este la rece se aduce din timp in bucatarie . Mixati laptele acru cu drojdia , sare , zahar . Faina cernuta se pune intr-un bol incapator .Se face o adancitura in mijloc si se pune...

Ardei umpluti cu spaghete si curcan

In Spaghete la 7 Feb 2015

Spaghetele se rup in trei sa nu fie prea lungi .Se fierb in apa cu sare respectand instructiunile de pe pachet .Se scurg de apa si se clatesc cu apa rece sa nu ramana lipiciose . Se caleste in unt si ulei ceapa , usturoiul , ardeiul si pieptul de curcan taiat cubulete .Se condimenteaza cu sare...

Mamaliga cu branza si ceapa

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2015

Se curata cepele . Slanina se feliaza , se incresteaza si se prajeste in ulei . Adugati la prajire si ceapa galbena tocata . Se prepara o mamaliga pripita din lapte acru , apa , sare si malai .Mamaliga trebuie sa fie de consistenta potrivita . Nu este necesar sa fie foarte fiarta , mai vine...

Sarmale la tava

In Porc la 5 Feb 2015

Frunzele se curata de nervuri . Se desareaza daca este nevoie . Ceapa si prazul se curata , se toaca marunt si se prajesc in 50 ml ulei . Adugati slaninuta taiata cuburi si lasati sa se prajeasca . In continuare se pune orezul , se amesteca si se prajeste 2-3 minute pana devine sticlos...

Ciorba acra de curcan cu mazare si ciuperci

In Ciorbe la 3 Feb 2015

Legumele se curata si se spala . Morcovii se taie cuburi , ceapa si prazul se toaca marunt .Se calesc usor in ulei 2 min. Adaugati la prajire pieptul de curcan taiat cuburi . Cand acesta incepe sa se albeasca se sareaza si se adauga 3 l apa . Dupa 15 minute cand morcovul...

Panettone cu crema de smantana si nuca

In Dulciuri la 3 Feb 2015

Se prepara un amestec de apa cu rom in care se pun stafidele la hidratat din timp [1-2 ore]. Pentru grabirea procesului de hidratare incalziti putin lichidul. Se prepara crema amestecand smantana cu nuca , zaharul si esenta de rom . Panettonele se taie in doua sau trei si se umple...

Aperitiv cu ardei si branzica pufoasa

In Aperitive / Garnituri la 1 Feb 2015

Legumele se curata si se spala. Ardeii se taie in doua. Coditele de ceapa se taie rondele fine. Ridichea se feliaza. Ardeii se umplu cu branzica si se presar cu codite de ceapa verde. Asezati ardeii pe un platou insotiti de felii de ridichi si de rosioare....

Supa de spanac cu smantana

In Supe la 1 Feb 2015

Osul de porc se spala si se pune la fiert in 3 l apa cu sare, daca este nevoie se spumeaza. Legumele se curata si se spala. Ceapa, usturoiul se toaca marunt, morcovul si ardeiul cuburi. Se calesc usor in ulei. Peste acestea se adauga zeama fierbinte si osul care a fiert in ea ....

Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin

In Curcan la 1 Feb 2015

Pulpele si aripile de curcan curatate si spalate le-am pus intr-o tava . Am presarat deasupra busuiocul si rozmarinul, sare , pudra de chili . Ceapa  si  usturoiul se curata . Ceapa se taie rondele , usturoiul se pune intreg din loc in loc in tava . Adaugati...

Aripi de curcan aromate

In Curcan la 31 Ian 2015

Toate ingredientele pentru sos se blenduiesc cu ajutorul blenderului vertical de mana . Aripile de curcan se curata , se spala si se pun intr-o tava . Deasupra se aripilor se toarna sosul . Tava se impacheteaza in folie de aluminiu . Tava se da la cuptor timp de o ora...

Ciorba cu burta de vita

In Ciorbe la 31 Ian 2015

Curatati legumele . Se pune la fiert osul ,  morcovul taiat rondele , ceapa intreaga , foile de dafin , piperul si sarea . Dupa 20 minute cand morcovul este patruns se adauga burta de vita dezghetata si usturoil tocat. Smantana se dilueaza cu zeama fierbinte , se aduga...

Racitura cu curcan si castraveti murati

In Mezel de casa la 31 Ian 2015

Labele de curcan , pieptul si soricii de porc se spala bine si se pun in oala cu fierbere sub presiune . Legumele[ morcovii , telina , ceapa ] curatate si intregi se adauga si ele . Se mai pun foile de dafin , piperul si apa cat sa fie acoperite legumele si carnea . Se fierbe o ora , se...

Friptura cu vitel rulat , porc si cartofi

In Mancaruri cu carne la 28 Ian 2015

Cartofii se curata , se spala , se taie bucati mari, se sareaza  si se pun in tava. Turnati in tava o cana cu apa . Bucata de vitel se bate bine cu batatorul de snitele si se unge cu mustar . Se condimenteaza cu cimbru , maghiran , sare , chili . Se ruleaza si se fixeaza rulada cu...

Pulpa de porc coapta in foi de varza murata

In Porc la 27 Ian 2015

Pulpa de porc se spala si se zvanta . Usturoiul se curata si se taie jumatati. Pulpa se inteapa din loc in loc si se introduce cate o bucata de usturoi . Slaninuta se feliaza . Untura se amesteca cu sare boia , pasta de ardei . Cu acest amestec se unge pulpa de porc . Deasupra se...

Supa pescarului -Ukha

In Supe la 24 Ian 2015

Pestele se spala si se pune la fiert cu sare , piper si foi de dafin timp de 15 minute . Se scurge pestele de zeama care se pastreaza . Se arunca foile de dafin . Reteta prevede aruncarea si a boabelor de piper . Eu le-am mentinut , imi plac sa le intalnesc gustul usor picant in preparate...

Pasta alla Portofino cu prosciutto

In Paste la 24 Ian 2015

Pastele se fierb in multa apa cu sare[ respectand timpul de fierbere indicat ],se scurg . Prosciutto se taie marunt si se caleste in tigaie de teflon . Partile  grase vor elibera suficienta grasime astfel eu am renuntat la ulei . Cartofii fierti se curata , se taie cuburi mai mici si...

Afisate 1171 - 1200 din 1926 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Dup'-atâta frig și ceață - financiară, iar se arată soarele, de-acum nu iți mai îngheață mâna pe portofel și buzunarele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]