Se pun la fiert pastele in apa cu sare respectand timpul de fierbere de pe pachet . Eu mereu le tin mai putin daca in final vor fi gatite cu sos .
Brocolli se opareste in acelasi vas in care fierb pastele . Este mai rapid si mai economicos .
Scurgeti pastele si brocolli intr-o sita...
Se curata legumele si se toaca .
Intr-o oala cu 3 l apa se pune ceapa , morcovii , telina si frunzele de dafin la fiert.Sarati.
Dupa 15 minute taiati cuburi cartofii si ii adugati la fiert.
Preparati perisoarele amestecand ingredientele date .
Cu mana unsa cu...
Curatati legumele .
Se cupleaza Multicookerul Philips la retea . Se selecteaza cu tasta Meniu- functia Boil- fierbere si timpul de gatire 50 minute .
Se pun 3 l apa si se aduga ceapa intreaga , piperul ,morcovii si telina taiate cuburi , foile de dafin si pasta de ardei .
Dupa 15-20...
Bucata de somn se spala si se fac cu ajutorul cutitului increstaturi oblice pe ambele parti la distante de cate 2 cm .Se sareaza si se introduc in crestaturi felii de usturoi curatat.
Toate legumele feliate se amesteca cu putin ulei de masline , sare si oregano .
Se aseazape o hartie de...
Ciolanul afumat de porc de casa se spala cu apa fierbinte se opareste cu apa clocotita .
Puneti ciolanul la fiert in 3 l apa .
Curatati si spalati legumele .Tocati ceapa,taiati patrunjelul ,telina si morcovul .
Caliti ceapa si morcovul . seaduga la ciorba .
Puneti si legumele la fiert...
Spalati bine osul cu apa rece si il puneti la fiert in 3 litrii de apa sarata .
Curatati si spalati legumele .
Morcovul rondele ,ceapa , telina si prazul tocate marunt se calesc usor in ulei .
Deasupra se aduga osul si zeama in care a fiert , foile de dafin si boabele de piper .Se lasa...
Fasolea spalata se pune la infoiat in apa rece cateva ore .
Eu am pus-o la fiert in oala sub presiune [ apa trebuie sa treaca cu 3 degeta nivelul fasolei ] timp de o ora .In oala am mai adugat tijele de telina taiate , cateii de usturoi curatati , sare si tijele de cimbru si marar...
Aripile si oasele de cocos se curata si se spala bine cu apa rece .
Legumele se spala se curata si iar se spala .
Morcovii si telina se taie bastonase putin mai grosute .Cartofii se taie in opt .
Se conecteaza multicookerul la curent . Se toarna in cuva 3 l apa ....
Am transat spatele de curcan in 6 bucati . Am spalat si am zvantat carnea .
Am curatat si taiat in doua ceapa rosie .
Se pune in cuva aparatului uleiul , ceapa si bucatile de carne .
Nu este nevoie de mai mult ulei , curcanul meu a fost gras si a mai eliberat grasime la prajire .
Se...
Pipotele si inimile se spala [ daca doriti le taiati mai marunt ].
Legumele se curata si se spala .
Ceapa taiata marunt se caleste usor in ulei .Se adauga faina si boiaua . Se amesteca 1-2 minute si se stinge cu 2 cani de apa .Sarati .
Puneti maruntaiele , morcovul si telina taiat...
Gatul de curcan se portioneaza , se spala si se pune la fiert in apa cu sare .
Legumele se curata , se spala .
Morcovul se taie rondele cu cutitul ondulat. Telina se feliaza si ea .
Ceapa si usturoiul se toaca marunt .
Puneti legumele tocate la fiert cu carnea la foc domol ....
Pestele portionat si spalat se amesteca cu usturoi tocat sare , mustar , turmeric . Se lasa minimum 30 minute la macerat . Este si mai gustos daca sta cateva ore astfel asezonat in frigider la rece .
Se da pestele prin faina de malai .
Se prajeste in ulei incins .
Se scoate pe servetel...
Spalati cuva aparatului pentru prima folosire . Perfect uscata o puneti in locasul ei . Racordati aparatul la reteaua electrica .Puneti ulei in cuva .Selectati tasta Meniu , apoi Fry[ prajire ] -Time -20 minute si Start.
Se prajeste timp de 10 minute carnea de vita si...
Ciolanul se porttioneaza si se opareste in apa clocotinda 5 minute . Se scurge de apa .
Fasolea boabe se spala si se fierbe 10 minute in apa cu o lingurita de bicarbonat . Se scurge si se clateste cu apa calda .
Se curata , se spala ,se toaca marunt ceapa , usturoiul si...
Pentru reusita framantarii ingredientele trebuie sa fie la temperatura mediului ambiant . Daca laptele acru este la rece se aduce din timp in bucatarie .
Mixati laptele acru cu drojdia , sare , zahar .
Faina cernuta se pune intr-un bol incapator .Se face o adancitura in mijloc si se pune...
Spaghetele se rup in trei sa nu fie prea lungi .Se fierb in apa cu sare respectand instructiunile de pe pachet .Se scurg de apa si se clatesc cu apa rece sa nu ramana lipiciose .
Se caleste in unt si ulei ceapa , usturoiul , ardeiul si pieptul de curcan taiat cubulete .Se condimenteaza cu sare...
Se curata cepele .
Slanina se feliaza , se incresteaza si se prajeste in ulei . Adugati la prajire si ceapa galbena tocata .
Se prepara o mamaliga pripita din lapte acru , apa , sare si malai .Mamaliga trebuie sa fie de consistenta potrivita . Nu este necesar sa fie foarte fiarta , mai vine...
Frunzele se curata de nervuri . Se desareaza daca este nevoie .
Ceapa si prazul se curata , se toaca marunt si se prajesc in 50 ml ulei .
Adugati slaninuta taiata cuburi si lasati sa se prajeasca .
In continuare se pune orezul , se amesteca si se prajeste 2-3 minute pana devine sticlos...
Legumele se curata si se spala .
Morcovii se taie cuburi , ceapa si prazul se toaca marunt .Se calesc usor in ulei 2 min.
Adaugati la prajire pieptul de curcan taiat cuburi . Cand acesta incepe sa se albeasca se sareaza si se adauga 3 l apa .
Dupa 15 minute cand morcovul...
Se prepara un amestec de apa cu rom in care se pun stafidele la hidratat din timp [1-2 ore]. Pentru grabirea procesului de hidratare incalziti putin lichidul.
Se prepara crema amestecand smantana cu nuca , zaharul si esenta de rom .
Panettonele se taie in doua sau trei si se umple...
Legumele se curata si se spala.
Ardeii se taie in doua.
Coditele de ceapa se taie rondele fine.
Ridichea se feliaza.
Ardeii se umplu cu branzica si se presar cu codite de ceapa verde.
Asezati ardeii pe un platou insotiti de felii de ridichi si de rosioare....
Osul de porc se spala si se pune la fiert in 3 l apa cu sare, daca este nevoie se spumeaza.
Legumele se curata si se spala.
Ceapa, usturoiul se toaca marunt, morcovul si ardeiul cuburi. Se calesc usor in ulei. Peste acestea se adauga zeama fierbinte si osul care a fiert in ea ....
Pulpele si aripile de curcan curatate si spalate le-am pus intr-o tava .
Am presarat deasupra busuiocul si rozmarinul, sare , pudra de chili .
Ceapa si usturoiul se curata .
Ceapa se taie rondele , usturoiul se pune intreg din loc in loc in tava .
Adaugati...
Toate ingredientele pentru sos se blenduiesc cu ajutorul blenderului vertical de mana .
Aripile de curcan se curata , se spala si se pun intr-o tava .
Deasupra se aripilor se toarna sosul . Tava se impacheteaza in folie de aluminiu .
Tava se da la cuptor timp de o ora...
Curatati legumele .
Se pune la fiert osul , morcovul taiat rondele , ceapa intreaga , foile de dafin , piperul si sarea .
Dupa 20 minute cand morcovul este patruns se adauga burta de vita dezghetata si usturoil tocat.
Smantana se dilueaza cu zeama fierbinte , se aduga...
Labele de curcan , pieptul si soricii de porc se spala bine si se pun in oala cu fierbere sub presiune .
Legumele[ morcovii , telina , ceapa ] curatate si intregi se adauga si ele .
Se mai pun foile de dafin , piperul si apa cat sa fie acoperite legumele si carnea .
Se fierbe o ora , se...
Cartofii se curata , se spala , se taie bucati mari, se sareaza si se pun in tava. Turnati in tava o cana cu apa .
Bucata de vitel se bate bine cu batatorul de snitele si se unge cu mustar . Se condimenteaza cu cimbru , maghiran , sare , chili . Se ruleaza si se fixeaza rulada cu...
Pulpa de porc se spala si se zvanta .
Usturoiul se curata si se taie jumatati.
Pulpa se inteapa din loc in loc si se introduce cate o bucata de usturoi .
Slaninuta se feliaza .
Untura se amesteca cu sare boia , pasta de ardei .
Cu acest amestec se unge pulpa de porc . Deasupra se...
Pestele se spala si se pune la fiert cu sare , piper si foi de dafin timp de 15 minute .
Se scurge pestele de zeama care se pastreaza . Se arunca foile de dafin . Reteta prevede aruncarea si a boabelor de piper . Eu le-am mentinut , imi plac sa le intalnesc gustul usor picant in preparate...
Pastele se fierb in multa apa cu sare[ respectand timpul de fierbere indicat ],se scurg .
Prosciutto se taie marunt si se caleste in tigaie de teflon . Partile grase vor elibera suficienta grasime astfel eu am renuntat la ulei .
Cartofii fierti se curata , se taie cuburi mai mici si...
Paste cu brocolli si Camembert
Se pun la fiert pastele in apa cu sare respectand timpul de fierbere de pe pachet . Eu mereu le tin mai putin daca in final vor fi gatite cu sos . Brocolli se opareste in acelasi vas in care fierb pastele . Este mai rapid si mai economicos . Scurgeti pastele si brocolli intr-o sita...
Ciorba de perisoare cu cartofi
Se curata legumele si se toaca . Intr-o oala cu 3 l apa se pune ceapa , morcovii , telina si frunzele de dafin la fiert.Sarati. Dupa 15 minute taiati cuburi cartofii si ii adugati la fiert. Preparati perisoarele amestecand ingredientele date . Cu mana unsa cu...
Ciorba de cartofi cu carnati afumati si zeama de varza murata
Curatati legumele . Se cupleaza Multicookerul Philips la retea . Se selecteaza cu tasta Meniu- functia Boil- fierbere si timpul de gatire 50 minute . Se pun 3 l apa si se aduga ceapa intreaga , piperul ,morcovii si telina taiate cuburi , foile de dafin si pasta de ardei . Dupa 15-20...
Somn cu legume en papillote - la Multicooker
Bucata de somn se spala si se fac cu ajutorul cutitului increstaturi oblice pe ambele parti la distante de cate 2 cm .Se sareaza si se introduc in crestaturi felii de usturoi curatat. Toate legumele feliate se amesteca cu putin ulei de masline , sare si oregano . Se aseazape o hartie de...
Ciorba de fasole cu bobul mare si afumatura
Ciolanul afumat de porc de casa se spala cu apa fierbinte se opareste cu apa clocotita . Puneti ciolanul la fiert in 3 l apa . Curatati si spalati legumele .Tocati ceapa,taiati patrunjelul ,telina si morcovul . Caliti ceapa si morcovul . seaduga la ciorba . Puneti si legumele la fiert...
Supa cu varza de Bruxelles , mei si smantana
Spalati bine osul cu apa rece si il puneti la fiert in 3 litrii de apa sarata . Curatati si spalati legumele . Morcovul rondele ,ceapa , telina si prazul tocate marunt se calesc usor in ulei . Deasupra se aduga osul si zeama in care a fiert , foile de dafin si boabele de piper .Se lasa...
Fasole frecata cu costita de vitel
Fasolea spalata se pune la infoiat in apa rece cateva ore . Eu am pus-o la fiert in oala sub presiune [ apa trebuie sa treaca cu 3 degeta nivelul fasolei ] timp de o ora .In oala am mai adugat tijele de telina taiate , cateii de usturoi curatati , sare si tijele de cimbru si marar...
Ciorba de cocos cu tarhon si smantana - la Multicooker
Aripile si oasele de cocos se curata si se spala bine cu apa rece . Legumele se spala se curata si iar se spala . Morcovii si telina se taie bastonase putin mai grosute .Cartofii se taie in opt . Se conecteaza multicookerul la curent . Se toarna in cuva 3 l apa ....
Spate de curcan fript - la Multicooker
Am transat spatele de curcan in 6 bucati . Am spalat si am zvantat carnea . Am curatat si taiat in doua ceapa rosie . Se pune in cuva aparatului uleiul , ceapa si bucatile de carne . Nu este nevoie de mai mult ulei , curcanul meu a fost gras si a mai eliberat grasime la prajire . Se...
Pipote si inimi cu mazare verde
Pipotele si inimile se spala [ daca doriti le taiati mai marunt ]. Legumele se curata si se spala . Ceapa taiata marunt se caleste usor in ulei .Se adauga faina si boiaua . Se amesteca 1-2 minute si se stinge cu 2 cani de apa .Sarati . Puneti maruntaiele , morcovul si telina taiat...
Supa de curcan cu fasole verde si smantana
Gatul de curcan se portioneaza , se spala si se pune la fiert in apa cu sare . Legumele se curata , se spala . Morcovul se taie rondele cu cutitul ondulat. Telina se feliaza si ea . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Puneti legumele tocate la fiert cu carnea la foc domol ....
Salau cu mustar si malai
Pestele portionat si spalat se amesteca cu usturoi tocat sare , mustar , turmeric . Se lasa minimum 30 minute la macerat . Este si mai gustos daca sta cateva ore astfel asezonat in frigider la rece . Se da pestele prin faina de malai . Se prajeste in ulei incins . Se scoate pe servetel...
Supa de vita cu hrisca -la Multicooker
Spalati cuva aparatului pentru prima folosire . Perfect uscata o puneti in locasul ei . Racordati aparatul la reteaua electrica .Puneti ulei in cuva .Selectati tasta Meniu , apoi Fry[ prajire ] -Time -20 minute si Start. Se prajeste timp de 10 minute carnea de vita si...
Fasolea fermecata - cu ciolan afumat
Ciolanul se porttioneaza si se opareste in apa clocotinda 5 minute . Se scurge de apa . Fasolea boabe se spala si se fierbe 10 minute in apa cu o lingurita de bicarbonat . Se scurge si se clateste cu apa calda . Se curata , se spala ,se toaca marunt ceapa , usturoiul si...
Paine si chifle cu lapte acru si seminte - Gustul si forma painii
Pentru reusita framantarii ingredientele trebuie sa fie la temperatura mediului ambiant . Daca laptele acru este la rece se aduce din timp in bucatarie . Mixati laptele acru cu drojdia , sare , zahar . Faina cernuta se pune intr-un bol incapator .Se face o adancitura in mijloc si se pune...
Ardei umpluti cu spaghete si curcan
Spaghetele se rup in trei sa nu fie prea lungi .Se fierb in apa cu sare respectand instructiunile de pe pachet .Se scurg de apa si se clatesc cu apa rece sa nu ramana lipiciose . Se caleste in unt si ulei ceapa , usturoiul , ardeiul si pieptul de curcan taiat cubulete .Se condimenteaza cu sare...
Mamaliga cu branza si ceapa
Se curata cepele . Slanina se feliaza , se incresteaza si se prajeste in ulei . Adugati la prajire si ceapa galbena tocata . Se prepara o mamaliga pripita din lapte acru , apa , sare si malai .Mamaliga trebuie sa fie de consistenta potrivita . Nu este necesar sa fie foarte fiarta , mai vine...
Sarmale la tava
Frunzele se curata de nervuri . Se desareaza daca este nevoie . Ceapa si prazul se curata , se toaca marunt si se prajesc in 50 ml ulei . Adugati slaninuta taiata cuburi si lasati sa se prajeasca . In continuare se pune orezul , se amesteca si se prajeste 2-3 minute pana devine sticlos...
Ciorba acra de curcan cu mazare si ciuperci
Legumele se curata si se spala . Morcovii se taie cuburi , ceapa si prazul se toaca marunt .Se calesc usor in ulei 2 min. Adaugati la prajire pieptul de curcan taiat cuburi . Cand acesta incepe sa se albeasca se sareaza si se adauga 3 l apa . Dupa 15 minute cand morcovul...
Panettone cu crema de smantana si nuca
Se prepara un amestec de apa cu rom in care se pun stafidele la hidratat din timp [1-2 ore]. Pentru grabirea procesului de hidratare incalziti putin lichidul. Se prepara crema amestecand smantana cu nuca , zaharul si esenta de rom . Panettonele se taie in doua sau trei si se umple...
Aperitiv cu ardei si branzica pufoasa
Legumele se curata si se spala. Ardeii se taie in doua. Coditele de ceapa se taie rondele fine. Ridichea se feliaza. Ardeii se umplu cu branzica si se presar cu codite de ceapa verde. Asezati ardeii pe un platou insotiti de felii de ridichi si de rosioare....
Supa de spanac cu smantana
Osul de porc se spala si se pune la fiert in 3 l apa cu sare, daca este nevoie se spumeaza. Legumele se curata si se spala. Ceapa, usturoiul se toaca marunt, morcovul si ardeiul cuburi. Se calesc usor in ulei. Peste acestea se adauga zeama fierbinte si osul care a fiert in ea ....
Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin
Pulpele si aripile de curcan curatate si spalate le-am pus intr-o tava . Am presarat deasupra busuiocul si rozmarinul, sare , pudra de chili . Ceapa si usturoiul se curata . Ceapa se taie rondele , usturoiul se pune intreg din loc in loc in tava . Adaugati...
Aripi de curcan aromate
Toate ingredientele pentru sos se blenduiesc cu ajutorul blenderului vertical de mana . Aripile de curcan se curata , se spala si se pun intr-o tava . Deasupra se aripilor se toarna sosul . Tava se impacheteaza in folie de aluminiu . Tava se da la cuptor timp de o ora...
Ciorba cu burta de vita
Curatati legumele . Se pune la fiert osul , morcovul taiat rondele , ceapa intreaga , foile de dafin , piperul si sarea . Dupa 20 minute cand morcovul este patruns se adauga burta de vita dezghetata si usturoil tocat. Smantana se dilueaza cu zeama fierbinte , se aduga...
Racitura cu curcan si castraveti murati
Labele de curcan , pieptul si soricii de porc se spala bine si se pun in oala cu fierbere sub presiune . Legumele[ morcovii , telina , ceapa ] curatate si intregi se adauga si ele . Se mai pun foile de dafin , piperul si apa cat sa fie acoperite legumele si carnea . Se fierbe o ora , se...
Friptura cu vitel rulat , porc si cartofi
Cartofii se curata , se spala , se taie bucati mari, se sareaza si se pun in tava. Turnati in tava o cana cu apa . Bucata de vitel se bate bine cu batatorul de snitele si se unge cu mustar . Se condimenteaza cu cimbru , maghiran , sare , chili . Se ruleaza si se fixeaza rulada cu...
Pulpa de porc coapta in foi de varza murata
Pulpa de porc se spala si se zvanta . Usturoiul se curata si se taie jumatati. Pulpa se inteapa din loc in loc si se introduce cate o bucata de usturoi . Slaninuta se feliaza . Untura se amesteca cu sare boia , pasta de ardei . Cu acest amestec se unge pulpa de porc . Deasupra se...
Supa pescarului -Ukha
Pestele se spala si se pune la fiert cu sare , piper si foi de dafin timp de 15 minute . Se scurge pestele de zeama care se pastreaza . Se arunca foile de dafin . Reteta prevede aruncarea si a boabelor de piper . Eu le-am mentinut , imi plac sa le intalnesc gustul usor picant in preparate...
Pasta alla Portofino cu prosciutto
Pastele se fierb in multa apa cu sare[ respectand timpul de fierbere indicat ],se scurg . Prosciutto se taie marunt si se caleste in tigaie de teflon . Partile grase vor elibera suficienta grasime astfel eu am renuntat la ulei . Cartofii fierti se curata , se taie cuburi mai mici si...