mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI381
Retete

Supa de rosii cu tortellini

In Supe la 24 Ian 2015

Legumele se curata si se spala . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Morcovul si telina se feliaza [ cum doriti]. Caliti usor cepa si usturoiul . Se pune la calit si morcovul cu telina . Adugati 2 l apa , foile de dafin ,sare si fierbeti 15 minute . Daca morcovul este fiert se...

Paste cu spanac , legume si leurda

In Paste la 20 Ian 2015

Pastele se fierb in apa clocotita si sarata respectand instructiunile de pe pachet . Intr-o tigaie mare incapatoare se pune untul si legumele congelate . Se respecta timpul de preparare indicat pe pachet . La sfarsit se amesteca pastele cu legumele si leurda tocata . Atat. Si pofta buna !!!

Ciorba cu legume si prosciutto

In Ciorbe la 19 Ian 2015

Legumele se curata si se spala .Ceapa  si rosiile se toaca marunt . Jumatate din ardei se toaca cuburi . Morcovul si radacina de patrunjel se feliaza . Se spala bucata de prosciutto si se pune la fiert in oala  cu 3 l apa  .Se adauga si radacinoasele feliate .Sarati. Separat...

Somn gratinat si broccoli

In Peste la 18 Ian 2015

Rondelele de peste si buchetelele de broccoli se aseaza intr-un vas pentru cuptor si se stropesc cu ulei de masline (eu am spray cu ulei de masline pentru copt). Sarati si piparati Dati vasul la cuptorul incins 10-12 minute. Dupa acest timp asezati deasupra pestelui feliute de cascaval si...

Ceafa de porc caramelizata in bere neagra

In Porc la 16 Ian 2015

Usturoiul se curata si se feliaza . Feliile de carne se aseaza intr-o tava se presara deasupra , usturoi tocat , sare , piper , boia , salvia sfarmata si se toarna deasupra berea neagra . Se da la cuptorul incalzit 30- 40 minute .Pe parcursul coacerii intoarceti carnea de 2-3 ori pentru a...

Chiftelute marinate in sos de rosii

In Mancaruri cu carne la 15 Ian 2015

Se prepara materialul pentru chiftele amestecand toate ingredientele . Cu mainile unse cu ulei formati chiftelute dupa forma si marimea preferata . Prajiti chiftelutele in ulei incins . Cand sunt rumene chiftelutele se scot pe hartie absorbanta . Pentru sos taiati in doua ceapa...

Tortelloni si ravioli

In Paste la 13 Ian 2015

Fierbeti pastele in apa clocotita respectand timpii de pe ambalaj . Spalati si taiati jumatate rosioarele . Curatati ceapa , taiati rondele . Taiati carnaciorii rondele . Prajiti usor ceapa si carnaciorii . Adugati si rosiile si busuiocul .Tineti pe foc inca cateva minute la foc...

Supa suedeza de peste

In Supe la 12 Ian 2015

Se curata si se spala legumele . Pestele se da un clocot in zeama clara de curcan ,Se scoate pestele din zeama si se curata de pe oase - Se va folosi la sfarsit la servit .. Morcovul se taie feliute subtiri . Ceapa , usturoiul si prazul se toaca marunt . Prajiti usor legumele in...

Ciorba cu carnati si zeama acra de varza .

In Ciorbe la 12 Ian 2015

Zeama de moare se pune la fiert impreuna cu carnatii intregi , foile de dafin, crengutele de ierburi  si boabele de piper .Lasati sa fiarba impreuna 10-15 minute . Spumati daca este necesar . Scoateti carnatii si feliati . Legumele se curata si se spala si se toaca cubulete[ ceapa mai...

Tagliolini al nero di seppia e cozze

In Fructe de mare la 12 Ian 2015

Pastele se fierb in apa clocotita cu sare 4 minute si se scurg . Legumele se curata si se spala . Se trage usor in uleiul din tigaie usturoiul tocat , ardeiul iute si se aduga scoicile . Adugati rosia tocata , ardeiul taiat fasii mici si turmericul . Turnati deasupra vinul . Sarati si...

Ciorba cu os de porc si gulie

In Ciorbe la 5 Ian 2015

Osul de porc  se opareste cu apa clocotita . Se pune la fiert in apa sarata . Legumele se curata , se spala si  se toaca  marunt cuburi / rondele . Gulia se taie in cuburi mai mari. Caliti  in putin ulei ceapa rosie , ceapa verde , morcovul si ardeiul iute . Puneti...

Ciorba de legume cu galuscute

In Ciorbe la 4 Ian 2015

Osul se pune la fiert . Se da un clocot si se arunca apa . Fierbeti osul in 2-3 l apa . Legumele se curata , se spala si se toaca cubulete . Caliti usor legumele in ulei . Sarati . Adaugati osul si apa in care a fiert . Fierbeti ciorba 15-20 minute . Incercati...

Panettone umplut cu inghetata

In Jamie Oliver la 4 Ian 2015

Se tapeteaza o forma de tort cu folie alimentara si cu felii de panettone . Se stropeste blatul cu rom . Se umple cu inghetata preferata amestecata cu fructe confiate . Se pune la sfarsit ,, capac'' cu o felie de panettone . Se pune la congelator pana in momentul...

Paella

In Fructe de mare la 4 Ian 2015

Inelele de calamari se pun la fiert 15 minute in apa cu sare putin ulei masline, ceapa alba tocata  si zeama de lamaie . Spre sfarsitul fierberii se aduga si mazarea congelata . Carnea de curcan se spala si taie cuburi mai marisoare . Chorizo se taie rondele . Ceapa verde si...

Branza cu merisoare si nuci

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2015

 Nuca se fierbe un clocot , se scurge si se raceste . Prin fierbere nuca isi pierde eventualul gust amarui . Miezul ramane curat si palacut dulceag . Se amesteca bine toate ingredientele se pun pe o folie transparenta si se formeaza un sul . Se da preparatul la rece unde se tine...

Sos cu hrean si wasabi

In Sosuri la 4 Ian 2015

Usturoiul se curata si se toaca . Idem ardeiul iute rosu . Se pune intr-un vas de blender usturoiul , ardeiul iute zeama de lamaie , sare , patrunjelul ,pasta de hrean si cea de wasabi . Se toarna incet uleiul si in acelasi timp se blenduieste cu ajutorul mixerului vertical de mana . La...

Stiuca cu prosciutto la cuptor

In Peste la 4 Ian 2015

Rondelele de stiuca se spala , se sareaza si se ung cu zeama de lamaie . Pestele se aseaza intr-o tava [ daca doriti poate fi tapetata cu folie de hartie ]  Din pasta de ardei , mustar si bulion se prepara o pasta din care se distribuie peste fiecare bucata de peste . Partea alba a...

Paine cu ou la cuptor

In Sandvisuri la 30 Dec 2014

Legumele se curata si se spala . Se feliaza sunca , cascavalul , prazul , rosiile si ardeiul rosu . Se bat ouale cu sare , oregano si smanatana . Se imbiba fiecare felie de paine in compozitia cu ou si se pune in tava . Deasupra fiecarei felii de paine in ou se...

Tagliatelle cu dovlecei si bilute de carne

In Paste la 30 Dec 2014

Se amesteca compozitia pentru blutele de carne . Se formeaza mici bilute care se prajesc in ulei . Intr-un wok incapator se pun tagliatellele , dovleceii spalati si curatati . Deasupra se toarna sucul de rosii, apa  , se aseaza felii de rosii . Se sareaza si se pipareaza ....

Ciorba de conopida cu brocolli si risini

In Ciorbe la 30 Dec 2014

 Se pune apa la fiert cu sare . Se aduga risini si legumele congelate . Ceapa se taie rondele si se pune in supa . Rosiile se mixeaza cu cimbrul + 50 ml apa cu ajutorul blenderului vertical de mana . Adugati amestecul de rosii la ciorba . Dregeti gustul cu sare si...

Tocanita de pui cu trotolle

In Pui la 30 Dec 2014

Ceapa se curata ,, se taie rondele si se caleste in ulei . Puiul se curata , se portioneaza si se prajeste usor in ceapa cu ulei [ initial va elibera lichid , apoi acesta  se va evapora ]. Sarati ,adugati boia , amidon si amestecati diluand cu smnatana si putina apa ....

Salata de rucola cu mozzarella

In Salate la 29 Dec 2014

Spalati si zvantati frunzele de rucola . Spalati  si curatati ardeiul si rosiile . Taiati sunca si ardeiul fasii . Amestecati-le cu rucola , ulei si zeama de citrice . Adaugati mozzarella si rosii .

Salata a la russe cu carnaciori

In Salate la 29 Dec 2014

Legumele din supa se toaca marunt cubulete . La fel se toaca si castravetii scosi din saramura . Se prepara cu ajutorul blenderului vertical de mana o maioneza dintr-un galbenus , 100 gr ulei si mustar . Taiati si carnaciorul rondele . Puneti legumele , castravetii , mustarul ,...

Supa de cocos cu ratuste (fara gluten)

In Supe la 28 Dec 2014

Legumele se curata si se spala . Carnea se spala si se verifica daca pielea este bine curatata . Se pun legumele intregi in oala cu fierbere sub presiune ,. carnea se aseaza deasupra , ultimii cartofii . Se adauga sare , foaia dafin , boabele de piper . Se completeaza...

Stelute cu chorizo

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2014

Foietajul de placinta se dezgheata  treptat . Eu il scot cu o zi inainte si-l las in frigider . Carnatul chorizo se taie felii subtiri . Cu ajutorul unor forme sub forma de steluta se decupeaza stelute mai mari si stelute mai mici . Peste stelutele mari se aseaza cate o...

Ciorba de cartofi cu carne de porc

In Ciorbe la 21 Dec 2014

Legumele se curata si se spala . Carnea se spala se taie cuburi si se pune la fiert in  4 l apa cu sare . Adugati ceapa si telina tocate , morcovii taiati . Lasati sa fiarba 30 minute apoi adugati si cartofii taiati cuburi . Dupa 10-15 minute cand cartofii au...

Ficat de vitel impanat cu carnat

In Vita la 21 Dec 2014

Ficatul se lasa in apa rece ca sa se traga sangele . Se schimba apa de cateva ori .  Cu un cutit ascutit se inteapa mijlocul fiecarei bucati de ficat , se rasuceste si se decupeaza din interior cate o mica fasie . In locul format se introduce bucata de carnat de aceiasi lungime ca bucata...

Salau cu aroma de afumat

In Salau la 21 Dec 2014

Se deschide conserva . Se curata usturoiul . se curata ardeiul iute de seminte si se taie . Pestele se curata , se portioneaza si se spala . Toate ingredientele in afara de salau se pun intr-un vas si se blenduiesc cu mixerul vertical de mana . Ungeti pestele cu pasta formata si-l...

Ceafa de porc , broccoli si sos gorgonzola

In Porc la 21 Dec 2014

Ceafa se feliaza si se prajeste In tigaie teflonata sau la grill . Se sareaza . Brocolli se fierbe in apa clocotita cu sare . Se scoate in apa rece cu cuburi de gheata . Se scurge . Pentru sos se topeste untul ,se aduga smantana si bucatile de gorgonzola . Se amesteca pana se omogenizeaza...

Ciorba taraneasca de peste

In Ciorbe la 20 Dec 2014

Legumele se curata , se spala . Pestele se opareste cu apa clocotita , apoi se arunca apa . Prazul se feliaza . Ceapa, morcovul  asi usturoiul se toaca marunt . Cartofii si telina se taie cuburi . Sarati. Legumele se calesc usor in ulei , se adauga pasta iute de ardei , se amesteca...

Afisate 1201 - 1230 din 1926 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Dup'-atâta frig și ceață - financiară, iar se arată soarele, de-acum nu iți mai îngheață mâna pe portofel și buzunarele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]