Supa cu varza de Bruxelles , mei si smantana

de mihaelar63 in Supe, 18 Feb 2015 | 3747 vizualizari

 

Cu gandul la dieta sanatoasa ,sertarul de jos este plin de tot felul de seminte , fulgi si cerale . Le-am gasit o intrebuintare,, utila '' adaugandu-le la supe/ ciorbe :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr varza de Bruxelles [ congelata ]
  • 1 os de vitel
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 tija telina verde
  • 1 bucata praz [ 10 cm ]
  • 2 linguri ulei
  • 3 l apa
  • sare
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita rasa boabe piper negru
  • 1/2 lingurita maghiran uscat
  • 5 lnguri de mei
  • 2 linguri otet mere- optional
  • 200 ml smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu varza de Bruxelles , mei si smantana:

Spalati bine osul cu apa rece si il puneti la fiert in 3 litrii de apa sarata .

Curatati si spalati legumele .

Morcovul rondele ,ceapa , telina si prazul tocate marunt se calesc usor in ulei .

Deasupra se aduga osul si zeama in care a fiert , foile de dafin si boabele de piper .Se lasa sa fiarba 15 minute .

Adugati verzisoarele taiate in jumatati [ sau sferturi], meiul si maghiranul uscat . Mai fierbeti impreuna 10 minute .

Gustati si dregeti gustul cu smantana si  sare daca este nevoie .

Eu am simtit nevoia ca supa sa fie mai acrisoara si am pus putin otet de mere .

TIPS-URI

1

Meiul este suficient sa fie fiert 10 minute .

2

In 500 gr veti avea aproximativ 25 bucati de verzisoare .

3

Aceasta supa face parte din categoria celor care sunt mai bune a doua zi [ exemplu: ciorba de burta ]

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu varza de Bruxelles , mei si smantana" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Sauerkraut - Reteta gustoasa de supa de varza murata