Cu gandul la dieta sanatoasa ,sertarul de jos este plin de tot felul de seminte , fulgi si cerale . Le-am gasit o intrebuintare,, utila '' adaugandu-le la supe/ ciorbe :D
Spalati bine osul cu apa rece si il puneti la fiert in 3 litrii de apa sarata .
Curatati si spalati legumele .
Morcovul rondele ,ceapa , telina si prazul tocate marunt se calesc usor in ulei .
Deasupra se aduga osul si zeama in care a fiert , foile de dafin si boabele de piper .Se lasa sa fiarba 15 minute .
Adugati verzisoarele taiate in jumatati [ sau sferturi], meiul si maghiranul uscat . Mai fierbeti impreuna 10 minute .
Gustati si dregeti gustul cu smantana si sare daca este nevoie .
Eu am simtit nevoia ca supa sa fie mai acrisoara si am pus putin otet de mere .
1
Meiul este suficient sa fie fiert 10 minute .
2
In 500 gr veti avea aproximativ 25 bucati de verzisoare .
3
Aceasta supa face parte din categoria celor care sunt mai bune a doua zi [ exemplu: ciorba de burta ]