Ciorba cu burta de vita

de mihaelar63 in Ciorbe, 31 Ian 2015 | 4551 vizualizari

 

Am trecut de faza in care ma mandream ca stiu sa fac cea mai buna ciorba de burta - asa cum scrie la carte . Acum caut variatii pe aceiasi tema mai putin calorice .Mai simplu si mai rapid de gatit .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta vita fideluta prefiarta
  • 1 os de vita
  • 2 morcovi
  • 2 foi dafin
  • 2 ardei iuti[ rosu si verde
  • 1 ceaparosie
  • 1 lamaie -zeama
  • 4 catei usturoi
  • 300 ml smantana
  • 1 varf cutit turmeric [ curcuma] pudra
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu burta de vita:

  1. Curatati legumele .
  2. Se pune la fiert osul ,  morcovul taiat rondele , ceapa intreaga , foile de dafin , piperul si sarea .
  3. Dupa 20 minute cand morcovul este patruns se adauga burta de vita dezghetata si usturoil tocat.
  4. Smantana se dilueaza cu zeama fierbinte , se aduga si turmericul care-i da o frumoasa culoare galbuie si se pune in ciorba .
  5. La sfarsit se scote ceapa se da iuteala cu ardei iute taiat rondele . Se acreste cu zeama de lamaie dupa gust .
  6. Serviti ciorba fierbinte cu ardei iute verde sau murat .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu burta de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta