Fasole frecata cu costita de vitel

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 15 Feb 2015 | 3493 vizualizari

 

Ai mei doreau fasole batuta, frecata , facaluita - ma rog fasole lesinata in bataie :d . Eu mi-am pus ochii sa prepar o costita de vitel fraged .Asa ca am imbinat datoria cu placerea . Pentru a da un gust potrivit cu cel al fasolei am pus in tocanita de costita o bucata de carnati afumat . Este greu sa-l gasiti in prezentare . A fost premiul meu . Cine imparte , parte-si face :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe alba
  • 2 tije telina
  • 4 catei usturoi
  • 1 crenguta marar
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 kg costita vitel
  • 300 gr carnat afumat de casa
  • 4 cepe
  • 2 linguri pasta gogosari http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-gogosari-cu-usturoi-65368.html
  • 1 lingurita boia rosie
  • 1/2 lingurita pasta iute de ardei
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • ceapa rosie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata cu costita de vitel:

  1. Fasolea spalata  se pune la infoiat in apa rece cateva ore .
  2. Eu am pus-o la fiert in oala sub presiune [ apa trebuie sa treaca cu 3 degeta nivelul fasolei ] timp de o ora .In oala am mai adugat tijele de telina taiate , cateii de usturoi curatati , sare si tijele de cimbru si marar .Am deschis capacul respectand regulile .Am scos tijele de ierburi si am mixat fasolea cu blenderul vertical de mana .Daca va pare prea mult lichidul il scurgeti si il adugati treptat .
  3. Cepele se curata si toaca marunt . Se pun la prajit in ulei . Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se aduca pastele de gogosari , ardei si boiaua rosie . Se amesteca se pune carnea portionata si spalata .Se sareaza  , se pune apa cat sa treaca peste carne .
  4. Carnea se fierbe sub capac la foc potrivit pana cand este fiarta [a durat 40 min ] si lichidul scade formand un sos dulce - picant .
  5. Noi am servit fasolea frecata si costita cu multa ceapa rosie .

TIPS-URI

1

Daca nu aveti timp sa puneti fasolea la infoiat cateva ore ii dati un clocot in apa cu o lingurita de bicarbonat de sodiu . Scurgeti apa si continuati prepararea folosind apa calda .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata cu costita de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

anca_rm 1

16.02.2015, 15:39

fasole cu costita , asta da

Rocsi 1

16.02.2015, 21:45

Pfiuuu, ce as manca putina fasolica!

mirela0911 1

17.02.2015, 12:43

Ce buna eeee!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta cu slanina