Pestele spalat si curatat se portioneaza in trei bucati.
Tamponati pestele de excesul de umiditate cu ajutorul servetelor de hartie .
Dati pestele condimentat cu sare si piper prin faina alba si prajiti in baie de ulei incins .
Se prepara sosul intr-o tigaie ...
Vinetele coapte se curata de coaja si se toaca .Eu le-am tocat mai grosier . Imi place aceasta consistenta ,sa simti gustul vinetei .
Spalati legumele .Ceapa si usturoiul se curata de primul strat de foi si de capetele uscate.
Nu am curatat castravetii pentru ca erau proaspat...
Am fiert rapid carnaciorii - folosind apa clocotita din fierbator .
Am taiat carnaciorii felii ,pe diagonala .
Am feliat usturoiul verde.
Am spalat rosiile si le-am taiat jumatati.
Intr-o tigaie non -aderenta am pus ulei de masline si am rumenit carnaciorii .
Am...
Pestele se spala si se tamponeaza cu ajutorul prosoapelor de hartie de excesul de umiditate. Spalati si taiati rondele usturoiul verde.
Spalati cimbrisorul si ardeii. Asezati somnul pe hartia de copt si sarati, stropiti cu ulei si zeama de lime. Presarati pe deasupra pudra de ghimbir si boia...
Salamul se desface de membrana si se feliaza .
Feliati cascavalul afumat si casul de vaca .
Spalati ardeii si ceapa verde.
Feliati ardeii.
Asezati frumos pe platou toate ingredientele.
Pe deasupra razuiti putin cas .
Daca nu serviti imediat inveliti...
Legumele se curata si se spala.
Morcovii se feliaza rondele cu ajutorul cutitului ondulat pentru legume/ branzeturi.
Patrunjelul radacina se taie marunt.
Ceapa si usturoiul se taie rondele.
Se caleste morcovul si patrunjelul in ulei.
Adugati ceapa si...
Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare . Se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj
Scurgeti tortellini de lichidul in care au fiert .
Usturoiul se curata , se spala si se taie rondele .
Patrunjelul se spala si s etoa ca marunt .
Ardeiul se curata , se spala...
Feliati fasii subtiri carnea si grasimea de porc .
Tocati carnea si grasimea astfel pregatite .
Curatati si spalati usturoiul . Tocati-l.
Spalati ceapa verde si o taiati rondele .
Spargeti oul pe o farfurioara pentru a-i verifica prospetimea .
Puneti intr-un bol...
Se pune la fiert 2 litrii de apa. Sarati.
Cand apa clocoteste se aduga in ploaie faina de malai si se amesteca cu un tel sau cu o lingura de lemn.
Mamaliga nu trebuie fiarta mult, ea se va mai prepara in continuare in cuptor.
Feliati cubulete slanina afumata.
Spalati...
Curatati ciupercile de fire de iarba, frunzulite ratacite sau alte impuritati .
Spalati temeinic ciupercile cu ajutorul unei site care se scufunda de mai multe ori intr-un vas cu apa ce se schimba .
Lasati ciupercile sa se scurga .
Curatati , spalati si...
Curatati ouale de coaja.
Curatati ceapa rosie. Se spala si se toaca marunt .
Taiati cubulete cartofii, castravetii acrii, carnea de vita si ouale fierte .
Feliati rondele carnaciorii oltenesti .
Intr-un bol mare [de preferinta portelan sau inox ] amestecati...
Cartofii noi i-am spalat bine si i-am pus la firt in apa cu sare si patrunjel.
Am feliat carnea de porc si costita afumata.
Am oparit costita afumata timp de 10 minute prin fierbere.
Am lasat cartofii a clocoteasca 5 minute, i-am scurs de apa si i-am curatat de coaja....
Oale fierte se decojesc si se taie cubulete.
Ceapa si telina se spala si se toaca marunt.
Amestecati ouale cu ceapa, telina, maioneza, iaurt si zeama de lamaie.
Spalati si tocati marunt patrunjelul verde.
Asezonati amestecul cu sare si piper.
Incorporati...
Osul de porc se spala si se pune la fiert in 3 l apa cu sare.
Dace este nevoie adunati cu ajutorul unei palete sau site mici spuma formata. Fierbeti 30 minute.
Spalati si curatati legumele. Eu am spalat foarte bine morcovii si patrunjelul si le-am razuit coaja usor, apoi...
Se spala slanina pentru fiert si se portioneaza in bucati de marimea unei palme .
Se pune slanina intr-un vas incapator in asa fel incat sa nu se suprapuna .
Se aduga deasupra zeama de gogosari , apa , piper boabe, sare , foi dafin , codite de ceapa verde si se pune la fiert .Acoperiti oala...
Legumele se folosesc dezghetate la temperatura camerei .
Se pune la fiert doi litrii de apa .
Curatati si spalati ceapa , usturoiul si ardeiul iute .
Feliati subtire rondele ceapa si usturoiul .
Se pun la fiert . Sarati
Adugati mixul de...
Mezelurile se feliaza subtire .
Feliati si rulada de cascaval .
Mozarella se scurge de lichid
Legumele se curata si se spala .
Snitelul se taie bucati .
Maslinele se scurg de saramura si se limpezesc .
Castravetii murati se taie rondele ....
Ouale se degreseaza bine de impuritati cu ajutorul unui buretel si cu detergent de vesela . Limpeziti bine ouale din mai multe ape .
Se pun ouale la fiert intr-o oala incapatoare cu apa . Apa trebuie sa depaseasca bine ouale .
In apa de fiert se aduga o lingura de sare si doua...
Carnea de miel se spala cu mare atentie . Intial am lasat carnea bucati mai mari Dupa ce am condimentat am portionat bucatile mai mici.
Portionata carnea se patrunde mai usor cu aromele mirodeniilor . In plus se serveste mai usor cand sunt mai multe persoane...
Cartofii se taie cuburi.
Castravetii se taie cubulete. Gogosarii se feliaza.
Spalati patrunjelul. Taiati marunt patrunjelul verde.
Intr-un vas de inox am amestecat castravetii, gogosarii, maslinele si patrunjelul verde.
Adugati cartofii si jumatate din cantitatea de...
Curatati si spalati legumele.
Spalati loboda si patrunjelul verde .
Cartofii se taie cuburi potrivite.
Rosiile se taie in sferturi
Ceapa, morcovul, usturoiul si Kapia se taie grosier si se maruntesc in vasul blenderului vertical [ al meu este mai incapataor]. Dati...
Capetele de peste se pun la fiert in 2 l apa impreuna cu calamarii si foile de dafin . Se fierb 15 minute . Nu sarati -calamarii se vor intari prea mult .
Scurgeti zeama cu ajutoru unei site . Pastrati zeama . Alegeti bucatile de carne de pe capul pestilor .
Legumele se curata si se spala ....
Curatati si spalati legumele.
Taiati jumatati de rondele dovlecelul.
Taiati rondele morcovul, ceapa si usturoiul.
Spalati pestele si-l asezati intr-o forma din ceramica ce se pote introduce la cuptor .
Se sareaza pestele si se stropeste cu zeama de lamaie .
Pe...
Curatati si spalati legumele.
Taiati muschiuletul de porc cuburi.
Taiati cubulete patrunjelul radacina si telina. Morcovii si ceapa se taie rondele.
Caliti aceste legume usor in ulei. Sarati. Adugati 2 l apa.
Fierbeti 15 minute pana morcovul a inceput sa se inmoaie ....
Cartofii se curata si se taie rondele .
ouale se curata si se taie sferturi . Se sareaza .
Se curata si se spala legumele .
Taiati jumatati rosiile cherry . sarati-le
Taiati rondele ceapa , ardeiul , ridichile si castravetele .
Puneti aceste legume intr-un bol...
Capul de miel; se spala bine si se pune la fiert 3apa [ sa-l acopere bine ] . Se aduga ,otet , foi dafin si boabe de piper .
Fierbeti bine capul de miel tim de o ora .Din cand in cand spumati .
Pregatiti legumele . le spalati si curatati . Taiati cubulete radacinoasele si...
Am curatat si spalat bine bucatile de miel . Am portionat cotletul cu os si am taiat bucata de costita in doua .
Am curatat si spalat legumele.
Ceapa am lasat-o intreaga Am taiat morcovii + ardeiul iute rondele iar restul legumelor in bucati nu foarte mici
Rosiile...
Broccoli se fierbe in apa clocotita cu sare timp de 5 minute .
Scurgeti intr-o strecuratoare si limpeziti cu apa rece [ pentru a opri brusc fierberea si a pastra culoarea verde placut ]
Curatati , spalati si taiati rondele usturoiul .
Spalati rosiile si le taiati in doua ....
Eu mi-am dezosat singura salaul .
Am portionat bucatele mici de pestre marimea unei imbucaturi [ sa incapa cu usurinta intr-o lingura ] .
Bucatile de peste le-am sarat si condimentat cu fulgi de chilli.
Am pus uleiul la incins intr-un vas mai mic de teflon [ cu...
Curatati varza de primul strat de frunze si treceti rapid prin jet de apa rece .
Taiati varza fideluta si o caliti in ulei . Sarati si adaugati cimbrul , crengutele de marar si piper .
Amestecati si turnati o jumatate pahar cu apa . Astfel varza se va patrunde mai repede ....
Crap in trei culori
Pestele spalat si curatat se portioneaza in trei bucati. Tamponati pestele de excesul de umiditate cu ajutorul servetelor de hartie . Dati pestele condimentat cu sare si piper prin faina alba si prajiti in baie de ulei incins . Se prepara sosul intr-o tigaie ...
Salata cu vinete a la tzatiki
Vinetele coapte se curata de coaja si se toaca .Eu le-am tocat mai grosier . Imi place aceasta consistenta ,sa simti gustul vinetei . Spalati legumele .Ceapa si usturoiul se curata de primul strat de foi si de capetele uscate. Nu am curatat castravetii pentru ca erau proaspat...
Tigaie cu spatzle si carnaciori
Am fiert rapid carnaciorii - folosind apa clocotita din fierbator . Am taiat carnaciorii felii ,pe diagonala . Am feliat usturoiul verde. Am spalat rosiile si le-am taiat jumatati. Intr-o tigaie non -aderenta am pus ulei de masline si am rumenit carnaciorii . Am...
Somn en papillote
Pestele se spala si se tamponeaza cu ajutorul prosoapelor de hartie de excesul de umiditate. Spalati si taiati rondele usturoiul verde. Spalati cimbrisorul si ardeii. Asezati somnul pe hartia de copt si sarati, stropiti cu ulei si zeama de lime. Presarati pe deasupra pudra de ghimbir si boia...
Aperitiv rustic
Salamul se desface de membrana si se feliaza . Feliati cascavalul afumat si casul de vaca . Spalati ardeii si ceapa verde. Feliati ardeii. Asezati frumos pe platou toate ingredientele. Pe deasupra razuiti putin cas . Daca nu serviti imediat inveliti...
Supa de fasole verde cu spanac si iaurt
Legumele se curata si se spala. Morcovii se feliaza rondele cu ajutorul cutitului ondulat pentru legume/ branzeturi. Patrunjelul radacina se taie marunt. Ceapa si usturoiul se taie rondele. Se caleste morcovul si patrunjelul in ulei. Adugati ceapa si...
Tortellini cu carne de porc
Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare . Se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj Scurgeti tortellini de lichidul in care au fiert . Usturoiul se curata , se spala si se taie rondele . Patrunjelul se spala si s etoa ca marunt . Ardeiul se curata , se spala...
Chiftelute speciale
Feliati fasii subtiri carnea si grasimea de porc . Tocati carnea si grasimea astfel pregatite . Curatati si spalati usturoiul . Tocati-l. Spalati ceapa verde si o taiati rondele . Spargeti oul pe o farfurioara pentru a-i verifica prospetimea . Puneti intr-un bol...
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt
Se pune la fiert 2 litrii de apa. Sarati. Cand apa clocoteste se aduga in ploaie faina de malai si se amesteca cu un tel sau cu o lingura de lemn. Mamaliga nu trebuie fiarta mult, ea se va mai prepara in continuare in cuptor. Feliati cubulete slanina afumata. Spalati...
Mancarica de vineri - ciuperci cu ardei copt
Curatati ciupercile de fire de iarba, frunzulite ratacite sau alte impuritati . Spalati temeinic ciupercile cu ajutorul unei site care se scufunda de mai multe ori intr-un vas cu apa ce se schimba . Lasati ciupercile sa se scurga . Curatati , spalati si...
Salata cu carne de vitel si sfecla rosie
Curatati ouale de coaja. Curatati ceapa rosie. Se spala si se toaca marunt . Taiati cubulete cartofii, castravetii acrii, carnea de vita si ouale fierte . Feliati rondele carnaciorii oltenesti . Intr-un bol mare [de preferinta portelan sau inox ] amestecati...
Friptura de porc cu cartofi noi si rozmarin
Cartofii noi i-am spalat bine si i-am pus la firt in apa cu sare si patrunjel. Am feliat carnea de porc si costita afumata. Am oparit costita afumata timp de 10 minute prin fierbere. Am lasat cartofii a clocoteasca 5 minute, i-am scurs de apa si i-am curatat de coaja....
Sandvici cu salata de oua
Oale fierte se decojesc si se taie cubulete. Ceapa si telina se spala si se toaca marunt. Amestecati ouale cu ceapa, telina, maioneza, iaurt si zeama de lamaie. Spalati si tocati marunt patrunjelul verde. Asezonati amestecul cu sare si piper. Incorporati...
Supa cu mazare si galuste
Osul de porc se spala si se pune la fiert in 3 l apa cu sare. Dace este nevoie adunati cu ajutorul unei palete sau site mici spuma formata. Fierbeti 30 minute. Spalati si curatati legumele. Eu am spalat foarte bine morcovii si patrunjelul si le-am razuit coaja usor, apoi...
Slanina fiarta cu boia si usturoi verde
Se spala slanina pentru fiert si se portioneaza in bucati de marimea unei palme . Se pune slanina intr-un vas incapator in asa fel incat sa nu se suprapuna . Se aduga deasupra zeama de gogosari , apa , piper boabe, sare , foi dafin , codite de ceapa verde si se pune la fiert .Acoperiti oala...
Supa cu vegetale si taitei de orez
Legumele se folosesc dezghetate la temperatura camerei . Se pune la fiert doi litrii de apa . Curatati si spalati ceapa , usturoiul si ardeiul iute . Feliati subtire rondele ceapa si usturoiul . Se pun la fiert . Sarati Adugati mixul de...
Aperitive
Mezelurile se feliaza subtire . Feliati si rulada de cascaval . Mozarella se scurge de lichid Legumele se curata si se spala . Snitelul se taie bucati . Maslinele se scurg de saramura si se limpezesc . Castravetii murati se taie rondele ....
Oua de Pasti vopsite cu hartie creponata
Ouale se degreseaza bine de impuritati cu ajutorul unui buretel si cu detergent de vesela . Limpeziti bine ouale din mai multe ape . Se pun ouale la fiert intr-o oala incapatoare cu apa . Apa trebuie sa depaseasca bine ouale . In apa de fiert se aduga o lingura de sare si doua...
Miel de Pasti
Carnea de miel se spala cu mare atentie . Intial am lasat carnea bucati mai mari Dupa ce am condimentat am portionat bucatile mai mici. Portionata carnea se patrunde mai usor cu aromele mirodeniilor . In plus se serveste mai usor cand sunt mai multe persoane...
Salata cu cartofi noi, muraturi si peste afumat
Cartofii se taie cuburi. Castravetii se taie cubulete. Gogosarii se feliaza. Spalati patrunjelul. Taiati marunt patrunjelul verde. Intr-un vas de inox am amestecat castravetii, gogosarii, maslinele si patrunjelul verde. Adugati cartofii si jumatate din cantitatea de...
Ciorba de cartofi cu loboda de gradina
Curatati si spalati legumele. Spalati loboda si patrunjelul verde . Cartofii se taie cuburi potrivite. Rosiile se taie in sferturi Ceapa, morcovul, usturoiul si Kapia se taie grosier si se maruntesc in vasul blenderului vertical [ al meu este mai incapataor]. Dati...
Supa cu inele de calamari
Capetele de peste se pun la fiert in 2 l apa impreuna cu calamarii si foile de dafin . Se fierb 15 minute . Nu sarati -calamarii se vor intari prea mult . Scurgeti zeama cu ajutoru unei site . Pastrati zeama . Alegeti bucatile de carne de pe capul pestilor . Legumele se curata si se spala ....
Salau cu legume
Curatati si spalati legumele. Taiati jumatati de rondele dovlecelul. Taiati rondele morcovul, ceapa si usturoiul. Spalati pestele si-l asezati intr-o forma din ceramica ce se pote introduce la cuptor . Se sareaza pestele si se stropeste cu zeama de lamaie . Pe...
Supa cu rosii, galuste si leurda
Curatati si spalati legumele. Taiati muschiuletul de porc cuburi. Taiati cubulete patrunjelul radacina si telina. Morcovii si ceapa se taie rondele. Caliti aceste legume usor in ulei. Sarati. Adugati 2 l apa. Fierbeti 15 minute pana morcovul a inceput sa se inmoaie ....
Salata cu oua si cartofi
Cartofii se curata si se taie rondele . ouale se curata si se taie sferturi . Se sareaza . Se curata si se spala legumele . Taiati jumatati rosiile cherry . sarati-le Taiati rondele ceapa , ardeiul , ridichile si castravetele . Puneti aceste legume intr-un bol...
Ciorba de miel reteta
Capul de miel; se spala bine si se pune la fiert 3apa [ sa-l acopere bine ] . Se aduga ,otet , foi dafin si boabe de piper . Fierbeti bine capul de miel tim de o ora .Din cand in cand spumati . Pregatiti legumele . le spalati si curatati . Taiati cubulete radacinoasele si...
Friptura de miel cu legume
Am curatat si spalat bine bucatile de miel . Am portionat cotletul cu os si am taiat bucata de costita in doua . Am curatat si spalat legumele. Ceapa am lasat-o intreaga Am taiat morcovii + ardeiul iute rondele iar restul legumelor in bucati nu foarte mici Rosiile...
Salata de broccoli cu naut si fasole
Broccoli se fierbe in apa clocotita cu sare timp de 5 minute . Scurgeti intr-o strecuratoare si limpeziti cu apa rece [ pentru a opri brusc fierberea si a pastra culoarea verde placut ] Curatati , spalati si taiati rondele usturoiul . Spalati rosiile si le taiati in doua ....
Salata de rucola cu salau pane
Eu mi-am dezosat singura salaul . Am portionat bucatele mici de pestre marimea unei imbucaturi [ sa incapa cu usurinta intr-o lingura ] . Bucatile de peste le-am sarat si condimentat cu fulgi de chilli. Am pus uleiul la incins intr-un vas mai mic de teflon [ cu...
VARZA A LA CLUJ II
Curatati varza de primul strat de frunze si treceti rapid prin jet de apa rece . Taiati varza fideluta si o caliti in ulei . Sarati si adaugati cimbrul , crengutele de marar si piper . Amestecati si turnati o jumatate pahar cu apa . Astfel varza se va patrunde mai repede ....