Pestele pregatit astfel se coace in aburi impreuna cu condimentele si/ sau legumele preferate, bine impachetat in folie de hartie pergament. Este o metoda de preparare sanatoasa. Se poate folosi si la carnea de pasare. Termenul ,,en papillote '' vine din franceza si inseamna in papiota.
Eu am preparat somn proaspat. Ca si condiment vedeta am ales cimbrisor salbatic al carui sezon este chiar acum.
Pestele se spala si se tamponeaza cu ajutorul prosoapelor de hartie de excesul de umiditate. Spalati si taiati rondele usturoiul verde.
Spalati cimbrisorul si ardeii. Asezati somnul pe hartia de copt si sarati, stropiti cu ulei si zeama de lime. Presarati pe deasupra pudra de ghimbir si boia de ardei. Asezati peste somn ardeii, cimbrisorul si usturoiul verde. La sfarsit presarati cascavalul sau mozzarella rase.
Pliati bine si impachetati totul in folia de copt. Daca este nevoie se poate fixa impachetarea cu scobitori. Succesul preparatului depinde de coacerea in aburul propriu. Dati pachetul la cuptor 45 minute. Eu am folosit pentru coacere aparatul Philips Multicooker.
Pestele se poate servi direct a masa, impachetat. La deschidere se pot savura si mirosurile ce se degaja din pachet. Noi am servit ca si garnitura boabe de porumb dulce.
1
La servire adugati si felii de lime sau lamaie.
2
Se poate servi cu garnitura sau salata preferata.
3
En papillote se poate prepara si carnea de pasare.
4
Ardeii iuti sunt din ghiveci, cultivati de mine extrem de iuti!