MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu rosii, galuste si leurda:
Curatati si spalati legumele.
Taiati muschiuletul de porc cuburi.
Taiati cubulete patrunjelul radacina si telina. Morcovii si ceapa se taie rondele.
Caliti aceste legume usor in ulei. Sarati. Adugati 2 l apa.
Fierbeti 15 minute pana morcovul a inceput sa se inmoaie .
Adugati bulionul de rosii, telina si muschiuletul de porc.
Bateti spuma ouale cu mixerul. Sarati. Adugati treptat grisul.
Lasati compozitia sa se odihneasca cateva minute.
Reduceti intensitatea fierberii, ca galustele sa nu se sfarme .
Se formeaza galuste cu ajutorul unei linguri. La fiecare galusca se scufunda lingura in zeama fierbinte [ astfel compozitia nu se lipeste de lingura si se desprinde usor].
Cand lichidul din zeama a inceput sa clocoteasca se aduga o cana de apa rece, se pune capac si se opreste focul [ astfel galustele vor fi pufoase si bine umflate] .
Tocati leurda fasii si taiati patrunjelul marunt .
Adugati verdeata in supa. Piperati.
Gustati , sarati si acriti daca mai doriti :d
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu rosii, galuste si leurda" nu uita sa-i faci un review.