Chiftelute speciale

de mihaelar63 in Vita, 15 Mai 2016 | 10626 vizualizari

 

 De ce sunt speciale ? Pentru ca sunt facute cu mare dragoste. Mereu cand vin in vizita  nepotii ii intreb la telefon ce sa le pregatesc. Este a doua oara cand  cer aceste chiftelute. Chiar m-au intrebat "Matusa, ce pui in chiftelute de sunt asa bune ?" Poze finale artistice nu avem, ne-am grabit sa mergem la gradina unde am avut de lucru :D

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne vita [manzat ]
  • 300 gr grasime porc
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri codite ceapa verde
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita nucsoara pudra
  • 1/2 scortisoara pudra
  • sare
  • uei palmier pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute speciale:

  1. Feliati fasii subtiri carnea si grasimea de porc .
  2. Tocati carnea si grasimea astfel pregatite .
  3. Curatati si spalati usturoiul . Tocati-l.
  4. Spalati ceapa verde si o taiati rondele .
  5. Spargeti oul pe o farfurioara pentru a-i verifica prospetimea .
  6. Puneti intr-un bol mare  carnea tocata cu ou , pesmet , sare , ceapa , usturoi , nucsoara si scortisoara .
  7. Omogenizati bine compozitia .
  8. Cu mainile unse cu ulei se formeaza chiftelute mici .
  9. Se pune uleiul de palmier la infierbantat .
  10. Cand acesta este incins se pun chiftelutele una cate una la prajit .
  11. Cand chiftelutele  sunt rumenite se scot cu o paleta cu gauri pe un platou cu hartie absorbanta .
  12. Chiftelutele se pot servi cu garnitura si/ sau salata preferata .
  13. Piticii au preferat mustarul frantuzesc bobite intregi .
  14.   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Scortisoara este un condiment aromat , usor picant care merge bine la carne de vita , miel sau ied .

2

Chiftelutele se pot servi cu garnitura si/ sau salata preferata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute speciale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

dantes 1

06.06.2016, 07:52

Bune!

- Andreea - 1

06.06.2016, 18:46

Andipanda...se vede ca esti nou pe aici ...

RuxyRux 1

06.06.2016, 19:00

Andipanda...din nou tu! Hai sa o luam punctual!

1. Niciodata gustul meu nu se potriveste cu al lui x, y,z! Unei persoane ii place mult scortisoara in cafea....mie daca mi-o dai n-o mai beau! Deci cinci degete la o mana nu sunt la fel...dar gustul oamenilor?
2. Pesmetul in chiftele, zic eu ca merge grozav! Ai facut vreodata hamburgeri( chifteaua uriasa) in care ai pus si pesmet?Sunt dementiali!
3. Eu nu m-am saturat de comentatorii care au ceva mereu frumos de zis, ci doar de cei care vin si acresc fiecare reteta in parte!
4. Sincer iti spun, aici e o comunitate frumoasa, speciala, unica in mediul virtual unde critica constructiva e binevenita, iar cea distructiva n-are ce cauta!
5. Iti doresc numai bine si frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocana din coada de vitel