Supa cu inele de calamari

de mihaelar63 in Supe, 25 Apr 2016 | 5745 vizualizari

 

  Reteta aceasta de supa s-a conturat ,, din mers '' . Initial am avut doua capete de salau , dar mi-a parut prea saracacioasa o supa pentru o zi de Florii . Asa ca am scos de la sertarel inele de calamar si din frigider  un borcanel de vongole decorticate in saramura . Atat va spun : o bunatate !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 capete de salau
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 morcovi
  • 2 cepe verzi
  • 2 fire usturoi
  • 2 cartofi noi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 tija telina
  • 1 ardei gras mare[ rosu+galben ]
  • 1 lingurita rasa de Pasta ardei iute de casa
  • 500 gr inele calamari [ congelate ]
  • 150 gr vongole decorticate [ din saramura ]
  • 8 rosii cherry
  • 1 pahar vin
  • 1 lingurita rasa cimbrisor uscat
  • patrunjel verde
  • busuioc verde
  • sare
  • zeama lamaie -optional
  • smantana - optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu inele de calamari:

  1. Capetele de peste se pun la fiert in 2 l apa impreuna cu calamarii si foile de dafin . Se fierb 15 minute . Nu sarati -calamarii se vor intari prea mult .
  2. Scurgeti zeama cu ajutoru unei site . Pastrati zeama . Alegeti bucatile de carne de pe capul pestilor .
  3. Legumele se curata si se spala .
  4. Spalati verdeata si o tocati .
  5. Taiati rondele ceapa si usturoiul ,partile albe .
  6. Maruntiti ardeii , morcovul ,telina si patrunjelul radacina .
  7. Sotati in ulei legumele taiate impreuna cu partea alba de la ceapa si usturoi .
  8. Adugati zeama fierbinte in care a fiert pestele si calamarii .
  9. Puneti si cartofii taiati bucati mai mici.Sarati .
  10. Condimentati cu pasta iute de ardei si adugati cimbrisorul uscat .
  11. Se fierbe supa 15 minute si se incearca daca sunt fierti morcovii .
  12. Cand toate legumele sunt fierte se aduga paharul de vin si rosiile cherry tocate . Tocati tulpinile de busuioc ,partea verde de la ceapa ,usturoi si le puneti la fiert .
  13. Adugati la supa inelele de calamar,vongolele si bucatile de carne de peste .
  14. Scurgeti saramura de pe scoici si le clatiti cu multa apa rece .
  15. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  16. Cine doreste mai acru poate acri cu zeama de lamaie .
  17. Asezonati cu patrunjel tocat si cu busuioc verde .
  18.          Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Cartofii taiati bucati mici se vor sfarma partial si vor da consistenta supei .

2

Pentru a preveni intarirea inelelor de calamar , se fierb in apa fara sare . Sarea se aduga ulterior .

3

Supa a fost atat de buna incat nu a mai avut nevoie de smantana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu inele de calamari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

26.04.2016, 15:25

Geanina

CameliaR 1

12.05.2016, 12:10

mihaelar63 1

12.05.2016, 17:51

Merita preparat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de legume cu linte rosie