Bucatile de costita se spala si se pun intr-o tava.
Sarati si condimentati . Amestecati ingredientele pentru marinata.
Cu sosul format masati bine bucatile de carne .
Lasati costita sa se odihneasca la rece minimum doua ore [sau peste noapte ].
Curatati si...
Creierul de porc se curata de membrana [ pelita ] transparenta imbibata eventual in sange, cu grija .
Se pune la inmuiat in apa rece in frigider cateva ore. Din cand in cand se schimba apa.
Se poate trece la etapa urmatoare cand apa ramane limpede.
Se pune creierul la...
Pentru inceput se spala bine cu apa calda carnea afumata si se pune la fiert in 2 l apa .
Curatati si spalati legumele.
Se toaca marunt ceapa si cuburi morcovul.
Ardeiul congelat se taie cuburi mai marunte - imi era ramas cum am curatat ardeii pentru umplut.
Caliti...
Platica curatata si eviscerata se spala bine cu apa rece .
Increstati platica pe ambele parti la distanata de cate doua degete (pentru a se condimenta mai uniform) .
Sarati si condimentati pestele cu ghimbir , usturoi si chilli . Nu uitati sa condimentati platica si pe interior ....
Ficateii se curata de pelite, se spala si se pun intr-un bol [ de portelan, sticla sau inox ] . Se toarna lapte deasupra si se dau la rece cateva ore . Daca se poate , scurgeti zeama si schimbati laptele .
Prin acest procedeu se va extrage sangele din ficatei si vor fi pufosi cu gust...
Am scos de la congelator carnatii si fasolea .
Am curatat si spalat legumele .
Am oparit carnatii timp de 5 minute in apa clocotita . Am scurs apa si i-am portionat .
Am taiat cubulete ceapa si prazul - partea alba .
Am pus carnatii portionati sa se prajeasca in ulei ....
Bucata de piept de pui se spala bine si se pune intr-un vas de portelan.
Presarati deasupra condimentele date. Le puteti omogeniza si separat.
Cu amestecul de condimente se maseaza bine carnea.
Acoperiti vasul cu o folie transparenta si lasati la rece minimum doua ore....
Ciupercile se spala si se curata pelita de pe palariute. Coditele se toaca marunt.
Legumele se curata si se spala.
Cascavalul se razuieste.
Se toaca cat mai marunt pieptul de pui, rosiile uscate, ardeiul prazul si usturoiul.
Tot ce s-a tocat se amesteca cu...
Capetele si cozile de peste [ coada sa aiba putina carne ] , se spala bine si se pun la fiert in 2l apa sarata cu o foaie dafin .
Decongelati calamarii la temperatura camerei .
Se fierb 15 minute . Se scurg , pastrandu-se lichidul .
Legumele se curata si se spala ....
Puneti la fiert 1l apa cu sare .
Cand apa da in clocot puneti la fiert pastele si fasolea verde .
Eu le-am fiert impreuna pentru operativitate .
Dupa 5 minute pastele si fasolea se scurg si se lasa in strecuratoare .
Ceapa , usturoiul, ardeiul si rosiile se...
Ouale de prepelita se pun la fiert 5 minute. Se scot in apa rece, apoi se curata de coaja.
Legumele se curata si se spala.
Ceapa si usturoiul se blenduiesc sau se rad pe razatoare.
Se amesteca carnea tocata cu oul crud, pesmet, sosurile, mustar, condimente si sare. Se...
Se spala bine cu apa fierinte osul afumat. Eu nu l-am oparit pentru ca era proaspat afumat, doar de o saptamana.
Legumele se curata si se spala.
Osul se pune la fiert in 3 l de apa.
Morcovii se taie rondele.
Telina si ardeiul kapia se taie cuburi.
Cartofii se...
Carnea de pasare se curata, se portioneaza si se spala temeinic.
Legumele se curata si se spala.
Puneti la fiert carnea cu legumele intregi, piper, foi de dafin si sare.
Eu le-am fiert in oala sub presiune timp de 45 minute.
Scurgeti carnea si legumele de zeama....
Curatati legumele si le spalati.
Taiati in bucati mari ceapa, morcovul si patrunjelul.
Pentru a economisi timp eu nu le-am razuit pe razatoare, manual, le-am tocat in vasul blenderului vertical [am un vas mai mare la blenderul Gorenje] .
La tocare, actionati butonul...
Spalati si taiati felii capsunile.
Taiati cuburi telemeaua.
Salata se taie fasii [ca varza].
Ceapa se curata si se taie pestisori.
Amestecati intr-un bol incapator [ de sticla, preferabil], ceapa rosie impreuna cu ceapa verde, sarea, uleiul si otetul de zmeura...
Fructele de mare se dezgheata la temperatura camerei.
Spalati cu apa rece fructele de mare.
Puneti la fiert in apa clocotita cu sare, pastele.
Fierbeti respectand instructiunile.
Scurgeti pastele de lichid.
Curatati si spalati ceapa verde si usturoiul....
Curatati si spalati bine bucatile de burta. Se pot opari cu apa fierbinte. La mine nu a fost necesar, burta fiind foarte bine curatata si proaspata.
Spalati osul cu maduva.
Curatati si spalati legumele.
Se pune la fiert in 3 l apa bucatile de burta, osul cu...
Muschiuletul file de porc se taie cuburi.
Rosiile uscate se feliaza.
Ouale se sparg pe rand separat pentru a le verifica prospetimea.
Daca galbenusul se imprastie sau este patat eu nu le folosesc.
Se prajesc usor cu ulei bucatile de muschiulet intr-o tigaie....
Rucolla si salata verde se spala si se zvanta de apa cu ajutorului unui servet de panza sau cu centrifuga speciala .
Salata verde se taie fasii .
Ardeiul se curata se spala si se taie marunt .
Rosiile se spala si se taie jumatati .
Oule se curata de coaja si se taie in...
Pulpa de ied se spala bine si se curata de grasimi .
Legumele se curata si se spala .
Ceapa se taie pestisori , prazul rondele ,telina se feliaza .
Morcovii se taie bucati mai mari . In general legumele se taie mai grosier , mai rustic , ele vor fierbe foarte bine in vasul de...
Spalati si curatati legumele .
Carnatul se opareste in apa clocotita . Se arunca apa .
Ceapa si prazul se toaca marunt .
Caliti legumele taiate pana devin sticloase . Sarati .
Se pune in cratita pasta de ardei copt si cea de ardei iute .
Adugati , faina alba si...
Infierbantati laptele!!
Intr-o cana se pune ness-ul si mierea.
Turnati lapte cald deasupra si amestecati cu o lingurita .
Pudrati dupa gust cu ghimbir si scortisoara .
Amestecati .
Instalati-va comod si intrati la o sueta amicala cu prietenii de pe Bucatras :D...
Se curata si se spala si se toaca marunt ceapa.
Se spala, se feliaza tija de telina si ardeiul iute.
Se spala si se taie feliute ardeiul Kapia.
Se toaca cubulete morcovul.
Se infierbanta zeama limpede din carne de curcan si se pun la fiert legumele pregatite mai...
Legumele se curata si se spala.
Soricul se taie fasii subtiri.
Varza se taie fideluta. Prazul+ardeiul kapia se toaca marunt .Ardeiul iute se taie rondele.
Sotati prazul si kapia timp de 2-3 minute in ulei intr-o oala incapatoare [ 3 l ]
Adugati orezul,...
Costita se tine la desarat in apa rece cateva ore. Din cand in cand se schimba apa.
Se opareste costita in apa clocotinda 5 minute. Se scurge de lichid si se portioneaza.
Usturoiul se curata si se toaca.
Se aseaza costita in vasul aparatului de gatit se aduga deasupra...
Pulpa de curcan curatata si spalata se opareste in apa clocotita.
Am transferat carnea de curcan in vasul aparatului de gatit.
Am pus in vas legumele si condimentele.
Am adugat zeama de varza si uleiul.
Sarati foarte putin. Zeama de varza este si ea sarata....
Se pune la fiert zeama limpede de virel si mixul de mazare cu morcovi .
Tot acum se pune ardeiul taiat cubulete si usturoiul tocat
Intre timp ce fierb legumele [ 10 minute ] batem ouale spuma cu sare si adugam treptat faina. Trebuie sa rezulte un amestec putin mai gros decat...
Se caleste in ulei ceapa, usturoiul si semintele de fenicul.
Adaugati cartofii si boiua. Lasati sa se soteze 5 minute. Sarati .
Am adugat cimbrul, bucatele sfarmate de la pastrav si 2 litri de apa.
Am lasat sa fiarba la foc potrivit pana cartofii au fost patrunsi.
Adugati zeama...
Pulpa de de ied se curata si se spala.
Se amesteca ingredientele pentru marinare.
Se maseaza pulpa de ied cu amestecul pentru marinata si se lasa la rece pana la 24 ore.
Se curata cartofii , se taie in sferturi si se sareaza .
Curatati ceapa si taiati...
Se face un amestec din cimbru, rozmarin, sare, usturoi, ulei de susan, boiaua si fulgii de ardei iute.
Spalati bine pestii si-i increstati. Condimentele vorda gust mai usor si pesti vor fi mai aspectuosi.
Cu acest amestec se maseaza bine pestii si se lasa la rece minimum o ora....
Costita picanta marinata in cidru - cu cartofi - la cuptor
Bucatile de costita se spala si se pun intr-o tava. Sarati si condimentati . Amestecati ingredientele pentru marinata. Cu sosul format masati bine bucatile de carne . Lasati costita sa se odihneasca la rece minimum doua ore [sau peste noapte ]. Curatati si...
Creier cu ou
Creierul de porc se curata de membrana [ pelita ] transparenta imbibata eventual in sange, cu grija . Se pune la inmuiat in apa rece in frigider cateva ore. Din cand in cand se schimba apa. Se poate trece la etapa urmatoare cand apa ramane limpede. Se pune creierul la...
Supa cu salata iceberg
Pentru inceput se spala bine cu apa calda carnea afumata si se pune la fiert in 2 l apa . Curatati si spalati legumele. Se toaca marunt ceapa si cuburi morcovul. Ardeiul congelat se taie cuburi mai marunte - imi era ramas cum am curatat ardeii pentru umplut. Caliti...
Platica lui Godina
Platica curatata si eviscerata se spala bine cu apa rece . Increstati platica pe ambele parti la distanata de cate doua degete (pentru a se condimenta mai uniform) . Sarati si condimentati pestele cu ghimbir , usturoi si chilli . Nu uitati sa condimentati platica si pe interior ....
Pateu de ficat cu visinata si migdale
Ficateii se curata de pelite, se spala si se pun intr-un bol [ de portelan, sticla sau inox ] . Se toarna lapte deasupra si se dau la rece cateva ore . Daca se poate , scurgeti zeama si schimbati laptele . Prin acest procedeu se va extrage sangele din ficatei si vor fi pufosi cu gust...
Adunare generala de carnati cu fasole- Godina
Am scos de la congelator carnatii si fasolea . Am curatat si spalat legumele . Am oparit carnatii timp de 5 minute in apa clocotita . Am scurs apa si i-am portionat . Am taiat cubulete ceapa si prazul - partea alba . Am pus carnatii portionati sa se prajeasca in ulei ....
Curcan picant cu miere si mustar
Bucata de piept de pui se spala bine si se pune intr-un vas de portelan. Presarati deasupra condimentele date. Le puteti omogeniza si separat. Cu amestecul de condimente se maseaza bine carnea. Acoperiti vasul cu o folie transparenta si lasati la rece minimum doua ore....
Ciuperci umplute cu carne de pui
Ciupercile se spala si se curata pelita de pe palariute. Coditele se toaca marunt. Legumele se curata si se spala. Cascavalul se razuieste. Se toaca cat mai marunt pieptul de pui, rosiile uscate, ardeiul prazul si usturoiul. Tot ce s-a tocat se amesteca cu...
Supa pescareasca spaniola
Capetele si cozile de peste [ coada sa aiba putina carne ] , se spala bine si se pun la fiert in 2l apa sarata cu o foaie dafin . Decongelati calamarii la temperatura camerei . Se fierb 15 minute . Se scurg , pastrandu-se lichidul . Legumele se curata si se spala ....
Tortellini cu fasole verde si muschiulet de porc
Puneti la fiert 1l apa cu sare . Cand apa da in clocot puneti la fiert pastele si fasolea verde . Eu le-am fiert impreuna pentru operativitate . Dupa 5 minute pastele si fasolea se scurg si se lasa in strecuratoare . Ceapa , usturoiul, ardeiul si rosiile se...
Mini-rulada cu carne si oua de prepelita
Ouale de prepelita se pun la fiert 5 minute. Se scot in apa rece, apoi se curata de coaja. Legumele se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se blenduiesc sau se rad pe razatoare. Se amesteca carnea tocata cu oul crud, pesmet, sosurile, mustar, condimente si sare. Se...
Supa de cartofi cu smantana si chimen
Se spala bine cu apa fierinte osul afumat. Eu nu l-am oparit pentru ca era proaspat afumat, doar de o saptamana. Legumele se curata si se spala. Osul se pune la fiert in 3 l de apa. Morcovii se taie rondele. Telina si ardeiul kapia se taie cuburi. Cartofii se...
Mancare taraneasca duminicala
Carnea de pasare se curata, se portioneaza si se spala temeinic. Legumele se curata si se spala. Puneti la fiert carnea cu legumele intregi, piper, foi de dafin si sare. Eu le-am fiert in oala sub presiune timp de 45 minute. Scurgeti carnea si legumele de zeama....
Ciorba de ardei kapia umpluti
Curatati legumele si le spalati. Taiati in bucati mari ceapa, morcovul si patrunjelul. Pentru a economisi timp eu nu le-am razuit pe razatoare, manual, le-am tocat in vasul blenderului vertical [am un vas mai mare la blenderul Gorenje] . La tocare, actionati butonul...
Salata cu capsuni, telemea si migdale
Spalati si taiati felii capsunile. Taiati cuburi telemeaua. Salata se taie fasii [ca varza]. Ceapa se curata si se taie pestisori. Amestecati intr-un bol incapator [ de sticla, preferabil], ceapa rosie impreuna cu ceapa verde, sarea, uleiul si otetul de zmeura...
Fructe de mare cu pesto si paste proaspete
Fructele de mare se dezgheata la temperatura camerei. Spalati cu apa rece fructele de mare. Puneti la fiert in apa clocotita cu sare, pastele. Fierbeti respectand instructiunile. Scurgeti pastele de lichid. Curatati si spalati ceapa verde si usturoiul....
Ciorba de burta
Curatati si spalati bine bucatile de burta. Se pot opari cu apa fierbinte. La mine nu a fost necesar, burta fiind foarte bine curatata si proaspata. Spalati osul cu maduva. Curatati si spalati legumele. Se pune la fiert in 3 l apa bucatile de burta, osul cu...
Omleta cu muschi file si rosii uscate
Muschiuletul file de porc se taie cuburi. Rosiile uscate se feliaza. Ouale se sparg pe rand separat pentru a le verifica prospetimea. Daca galbenusul se imprastie sau este patat eu nu le folosesc. Se prajesc usor cu ulei bucatile de muschiulet intr-o tigaie....
SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA
Rucolla si salata verde se spala si se zvanta de apa cu ajutorului unui servet de panza sau cu centrifuga speciala . Salata verde se taie fasii . Ardeiul se curata se spala si se taie marunt . Rosiile se spala si se taie jumatati . Oule se curata de coaja si se taie in...
Ied cu legume- la tuci
Pulpa de ied se spala bine si se curata de grasimi . Legumele se curata si se spala . Ceapa se taie pestisori , prazul rondele ,telina se feliaza . Morcovii se taie bucati mai mari . In general legumele se taie mai grosier , mai rustic , ele vor fierbe foarte bine in vasul de...
Tocanita cu carnati de casa
Spalati si curatati legumele . Carnatul se opareste in apa clocotita . Se arunca apa . Ceapa si prazul se toaca marunt . Caliti legumele taiate pana devin sticloase . Sarati . Se pune in cratita pasta de ardei copt si cea de ardei iute . Adugati , faina alba si...
,, Cafeluta '' Mihaelei
Infierbantati laptele!! Intr-o cana se pune ness-ul si mierea. Turnati lapte cald deasupra si amestecati cu o lingurita . Pudrati dupa gust cu ghimbir si scortisoara . Amestecati . Instalati-va comod si intrati la o sueta amicala cu prietenii de pe Bucatras :D...
Supa cu verdeturi, hrisca si smantana
Se curata si se spala si se toaca marunt ceapa. Se spala, se feliaza tija de telina si ardeiul iute. Se spala si se taie feliute ardeiul Kapia. Se toaca cubulete morcovul. Se infierbanta zeama limpede din carne de curcan si se pun la fiert legumele pregatite mai...
Ciorba de varza cu orez si sorici afumati
Legumele se curata si se spala. Soricul se taie fasii subtiri. Varza se taie fideluta. Prazul+ardeiul kapia se toaca marunt .Ardeiul iute se taie rondele. Sotati prazul si kapia timp de 2-3 minute in ulei intr-o oala incapatoare [ 3 l ] Adugati orezul,...
Costita afumata cu maghiran si cartofi
Costita se tine la desarat in apa rece cateva ore. Din cand in cand se schimba apa. Se opareste costita in apa clocotinda 5 minute. Se scurge de lichid si se portioneaza. Usturoiul se curata si se toaca. Se aseaza costita in vasul aparatului de gatit se aduga deasupra...
Curcan ardelenesc
Pulpa de curcan curatata si spalata se opareste in apa clocotita. Am transferat carnea de curcan in vasul aparatului de gatit. Am pus in vas legumele si condimentele. Am adugat zeama de varza si uleiul. Sarati foarte putin. Zeama de varza este si ea sarata....
Supa de vitel cu mazare, smantana si tarhon
Se pune la fiert zeama limpede de virel si mixul de mazare cu morcovi . Tot acum se pune ardeiul taiat cubulete si usturoiul tocat Intre timp ce fierb legumele [ 10 minute ] batem ouale spuma cu sare si adugam treptat faina. Trebuie sa rezulte un amestec putin mai gros decat...
Supa cu file de pastrav
Se caleste in ulei ceapa, usturoiul si semintele de fenicul. Adaugati cartofii si boiua. Lasati sa se soteze 5 minute. Sarati . Am adugat cimbrul, bucatele sfarmate de la pastrav si 2 litri de apa. Am lasat sa fiarba la foc potrivit pana cartofii au fost patrunsi. Adugati zeama...
Pulpa de ied in stil grecesc
Pulpa de de ied se curata si se spala. Se amesteca ingredientele pentru marinare. Se maseaza pulpa de ied cu amestecul pentru marinata si se lasa la rece pana la 24 ore. Se curata cartofii , se taie in sferturi si se sareaza . Curatati ceapa si taiati...
Pastrav si salau la cuptor
Se face un amestec din cimbru, rozmarin, sare, usturoi, ulei de susan, boiaua si fulgii de ardei iute. Spalati bine pestii si-i increstati. Condimentele vorda gust mai usor si pesti vor fi mai aspectuosi. Cu acest amestec se maseaza bine pestii si se lasa la rece minimum o ora....