Friptura de miel cu legume

de mihaelar63 in Oaie, 2 Apr 2016 | 3734 vizualizari

 

Mielul isi face intrarea triumfala in meniu cu ocazia sarbatorii de Paste. Toata lumea-l doreste, toata lumea-l pofteste.  Am avut miel proaspat taiat de la varu'de la tara. Un miel frumusel, nici prea mare - nici prea mic, asa de vreo 14 kg . L-am primit frumos taiat si curatat . Pentru friptura am ales o pulpa din spate, o bucata de costita si bucati de cotlet cu os. Am dorit sa prepar un miel copt cu legume fara gustur-arome  prea puternice.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg carne miel -pulpa , costita , cotlet cu os
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 tije telina
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 ardei iute
  • 300 gr rosii cherry
  • 100 ml ulei masline
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 2 pahare vin alb sec
  • piper
  • sare de Himalaya
  • salatica[ untisor ] verde pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu legume:

  1. Am curatat si spalat bine bucatile de miel . Am portionat cotletul cu os si am taiat bucata de costita in doua .
  2. Am curatat si spalat legumele.
  3. Ceapa am lasat-o intreaga  Am taiat morcovii + ardeiul iute rondele iar  restul legumelor in bucati nu foarte mici
  4. Rosiile cherry se taie jumatati .
  5. Am asezat carnea intr-o tava mare .Am pus cepele ,, ascunse'' sub bucatile de costita [ pe laterale ] .
  6. Am distribuit in mod egal legumele pe deasupra carnii .
  7. Am adugat foile de dafin , rosiile cherry si am presarat  ierburile uscate.
  8. Sarati ,piparati . Puneti in tava usor pe deasupra , uleiul si vinul .
  9. Lasati carnea astfel pregatita sa se marineze cateva ore . Tava trebuie tinuta la rece .
  10. Se impacheteaza tava in folie de aluminiu si se pune la cuptorul fierbinte timp de o ora si jumatate la foc mediu .
  11. Indepartati  folia si stropiti cu zeama de lamaie [ aceasta va ajuta sa se rumeneasca frumos ] . Lasati  inca 30 minute pana va prinde o culoare frumoasa rumena .
  12. Serviti friptura insotita de garnitura si salata preferata .
  13. Noi am servit cu garnitura de pireu cu cartofi, unt si mult patrunjel . Invitatii au preferat muraturi asortate .Eu as fiservit cu salata de castravete verde sau de varza proaspata .
  14. La servire ,, inveseliti'' friptura cu decor de verdeata . Eu am folosit salatica de padure .
  15.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Daca aveti timp si nu va grabiti condimentati carnea si o lasati sa se odihneasca cateva ore la rece . Va avea un gust mai bun astfel marinata.

2

La miel serviti un vin rosu sau roze .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

mihaelar63 1

05.04.2016, 10:12

Dantes

anca_rm 1

06.04.2016, 09:20

Ce bun a fost

A fost aromat , fraged si foarte gustos , iar salatica aia deasupra a avut un efect care a inviorat tot. A fost foarte bun Mihaela , multumim

mihaelar63 1

08.04.2016, 02:01

Cu mare drag , Anca Ma bucur ca a fost pe placul vostru . Si va stept din nou pe vreme mai buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu