Se dau legumele prin razatoare.
Morcovul se caleşte ın ulei,se pune apa şi se lasa sa dea un clocot.
Dupa ce a dat un clocot se adauga ceapa,telina , carnea taiata cubulete sare şi piper dupa gust.
Se fierbe la foc mic pana cand carnea este fiarta.
Se adauga borş dupa gust se mai...
Aripoarele se fierb aproximativ 15 min. ın apa cu sare
Fulgii de porumb se maruntesc ,se amesteca cu fulgii de ardei iute şi cimbru.
Ouale se bat cu putina sare şi piper
Trecem aripoarele prin faina,ou şi prin amestecul de fulgi de prumb.
Se prajesc ın ulei ıncins.
Se scot pe...
Vinetele,ardeii se coc şi se curata; roşiile se oparesc se curata şi se pun la scurs.
Se toaca toate legumele.
Intr-un vas se pune uleiul,dupa ce s-a ıncis un pic se adauga ceapa tocata(se prajeşte pana devine luciosa),se adauga ardeiul iute tocat marunt şi ardeiul copt,se lasa pe foc...
foile :Se face o coca din faina ,sare şi apa;
Se framanta (adaugandu-se faina daca mai trebuie ) pana nu se mai lipeştede maini.
Coca se ımparte ın doua şi se fac doua foi(cat mai subtiri)
Umplutura: Se amesteca branza cu ouale,coaja rasa de lamaie,zaharul vanilat...
Anghinarea se pune la fiert ın apa cu sare şi zeama de la 1/2 lamaie aprox.30 minute.
Cartofii, mazarea şi morcovul se fierb şi se lasa la racit; dupa ce s-au racit se taie cubulete mici.
Uleiul de masline se amesteca cu sosul de rodii şi sarea adaugandu-se treptat zeama de la cealalta...
Spanacul se spala şi se toaca;
branza şi parmesanul se dau prin razatoare şi se amesteca cu spanacul.
Intr-un bol se bate iaurtul cu uleiul de masline(se opreşte putin ulei ptr.uns tava),se adauga ouale pe rand.
Intidem prima foaie pe care o ungem cu amestecul din iaurt ,punem din...
Crema: frişca se mixeaza pana se ıntareşte; se adauga pe rand mierea, laptele, esenta de vanilie şi gelatina (se prepara dupa instructiunile de pe pachet); se mixeaza şi se da la frigider.
Blat: galbenuşurile se amesteca cu zaharul şi zaharul vanilat; dupa ce se topeşte zaharul se...
se prajeşte un pic malaiul amestecat cu sare ıntr-o lingura de ulei de masline;se adauga ıncet ıncet apa fierbinte amestecand continuu pana obtinem o mamaliga destul de moale.
carnatul se taie bucati şi se trage un pic la tigaie;adaugam prazul tocat;se mai lasa pe foc 4-5 min.;punem varza...
Taiteii se fierb dupa instructiunile de pe pachet, se scurg, se clatesc şi se lasa deoparte;
Varza se taie fideluta şi se freaca cu sare;
Ceapa se taie fideluta;
Intr-o tigaie mai mare se ıncalzeşte uleiul de masline ;se pun ceapa,carnatul condimentele şi se lasa pe foc mediu...
aluat:batem spuma oul cu zaharul pudra şi untul;
se adauga faina amestecata cu praful de copt şi se framanta un aluat care se da la frigider ptr. o ora acoperit cu o folie.
umplutura:
perele se spala,se curata;
jumatate se taie felii,iar cealalta se taie cubulete mici;...
Zarzavaturile se spala, curata şi se taie dupa preferinta;se calesc ın ulei ptr.cateva minute;se adauga sare dupa gust
Se adauga apa fierbinte şi se lasa la fiert
Roşiile se oparesc se curata de coaja şi se taie marunt
Oul se bate bine cu putina sare, se adauga uleiul şi grişul;se...
Se amesteca bine ingredientele ptr.aluat fara sa se framante;aluatul format se lasa la rece ptr.30 min.
Carnea de miel se pune ıntr-o tigaie non aderenta cu condimentele, o lingura ulei de masline, o picatura de sos de rodii şi vinul; se lasa la foc mic pana se fragezeşte carnea...
se freaca untul cu zaharul pudra,cu praful de sare şi esenta de migdale;se adauga ouale unul cate unul iar la final faina cernuta amestecata cu praful de copt;se amesteca uşor şi se ımaparte compozitia ın doua;
lamaia se curata 2/3 din coaja ;coaja se toaca fin
ın jumatate de...
3 oua se bat bine şi dupa, se ıncorporeaza smantana,se adauga zaharul şi uleiul;
se bate pana zaharul nu se mai simte deloc;
se adauga faina amestecata cu praful de copt;se amesteca compozitia (trebuie sa se obtina un aluat omogen care curge ıncet de pe tel)
stafidele se pun ın apa...
Amestecam otetul de mere cu sosul de rodii, sare şi piper. Punem ın aceasta compozitie pulpele de pui. Le acoperim şi dam la frigider pentru aproximativ 2 ore. Dupa 2 ore punem pulpele ıntr-o tava ımpreuna cu cartofii taiati (dupa preferinta). Punem usturoiul şi presaram celelalte...
ardeii se coc,se curata de coaja şi seminte;
dovleceii se dau prin razatoare se pun ıntr-o tigaie non aderenta la foc moderat,adaugandu-se usturoiul ın coaja(ıl zdrobim putin)şi frunzele de busuioc;lasam dovleceii pe foc pana ışi lasa toata apa,scoatem usturoiul din compozitie....
dovleceii se taie pe lungime şi se coc pe gratar 6-7 min.;
roşiile se taie felii subtiri
ıntr-o tava ın care am pus hartie de copt punem painea taiata bucati,stropita cu ulei de masline şi frunzulitele de rozmarim;tava o dam la cuptorul preıncalzit la 200 de grade ptr aprox. 8-9 min....
Dovleceii se spala, li se taie cotoarele, se taie ın doua pe lung, apoi se feliaza; morcovii şi ardeii curatati se taie rondele. Se aseaza legumele ın borcan alternandu-le.
Separat se pune la fiert otetul, apa, sarea, piperul, zaharul, foile de dafin. Dupa ce clocoteşte se toarna ın...
Carnea se pune ıntr-o cratita la foc mediu pana se evapora toata apa; se adauga untul şi ceapa tocata marunt şi usturoiul; se mai lasa 5-6 minute pe foc iar dupa se pune apa calda cat se acopere carnea; dupa ce a dat ın clocot se acopera cu capac şi se lasa la foc mic pana se fragezeşte...
Pieptul de pui se taie bucati de marime mijlocie, se pune ıntr-o tigaie non-aderenta. Se acopera cu capac. Dupa ce carnea şi-a lasat apa se adauaga otetul şi laptele. Se lasa la foc iute fara capac pana se evaporeaza lichidele.
Se adauga uleiul de masline şi condimentele şi se mai lasa pe...
cepele arpagic şi usturoiul se calesc un pic ın ulei dupa care se adauga carnea.
se acopera cu capac şi se lasa la foc mic.(aprox.10 min.)
morcovul şi cartoful se taie cubulete şi se adauga peste carne.
ardeii taiati bucati mari,dovlecelul taiat cubulete ımpreuna cu mazarea se pun...
Se prepara un sos din lapte ,1 ou,şi ulei(eu am pus ulei dupa ochi).
Se unge o tava cu ulei de masline ;se aşeaza prima foaie,se unge cu sos şi se pune branza amestecata cu patrunjel. Repetam operatia pana la ultima foaie;
In sosul ramas mai adaugam un ou. Cu acest sos ungem ultima...
portocalele se taie pe jumatate şi se scobesc;
se pune laptele pe foc şi se adauga pe rand faina,amidonul,zaharul şi vanilia amestecandu-se continuu la foc mic sa nu se faca cocoloaşe;
dupa ce s-a ınchegat se lasa 1-2 ore la racit şi se adauga miezul portocalelor.
se amesteca şi...
Ceapa se prajeşte ın uleiul de masline;se adauga faina ,cartoful taiat cubuletei;supa de carne sau concentratul.
Se amesteca adaugand smantana;
Se mai lasa prox.1 pe foc şi dupa se pune apa rece.;se lasa pe foc pana clocoteşte şi se adauga apa calda.
Se lasa la foc mic...
Ceapa data prin razatoare se caleşte ın ulei. Se adauga faina, dupa 1-2 minute se adauga lintea, morcovul taiat cubulete şi concentratul de vita. Se adauga apa şi se fierbe la foc mic pana se ınmoaie lintea.
Dupa ce s-a fiert lintea punem ın blender şi mixam.
Intr-o tigaie...
Spanacul se spala, se toaca şi se opareşte; se lasa la scurs;
Ceapa se caleşte, se adauga carnea tocata; dupa aprox.10 min. se adauga spanacul şi se contiuna prajirea ptr.ınca aprox.15 min.
Foile se aşeaza una peste alta şi se taie ın patru.
Mixam ouale,apa,laptele şi uleiul....
Se mixeaza apa, uleiul, laptele şi ouale. Se adauga zaharul, drojdia faramitata şi aprox.18 ling. de faina.
Se ımparte aluatul ın 8-10 buc.(depinde de ce marime doriti) se ajeaza ıntr-o tava tapetata cu hartie de copt şi se lasa la dospit ptr.aprox. 30 minute, dupa se baga tava la cuptor...
se amesteca carnea tocata cu restul ingredientelor.
se formeaza chiftelute mici care se prajesc ın ulei ıncins pana se rumenesc.
orezul se caleşte ın uleiul de masline ptr.2-3 min.;se adauga supa de pui,sarea şi concentratul de vita.
dupa primul clocot se pune capacul şi se da la...
ouale se bat spuma adaugandu-se treptat iaurtul şi uleiul.
se adauga branza şi caşcavalul ,dovlecei dati prin razatoare şi storşi;
se amesteca compozitia;peste se adauga ın ploaie faina amestecata cu praful de copt,iar la sfarşit cimbrul uscat.
ıntr-o tava tapetata cu hartie de...
galbenuşurile se bat ımpreuna cu zaharul.
se adauga faina amestecata cu praful de copt,esenta de vanilie şi albuşurile batute spuma.
ın tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt se pune compozitia;
se da la cuptor ptr.6-8 min.la 170 grade pana se rumeneşte pe deasupra....
Ciorba ardeleneasca
Se dau legumele prin razatoare. Morcovul se caleşte ın ulei,se pune apa şi se lasa sa dea un clocot. Dupa ce a dat un clocot se adauga ceapa,telina , carnea taiata cubulete sare şi piper dupa gust. Se fierbe la foc mic pana cand carnea este fiarta. Se adauga borş dupa gust se mai...
Aripoare crocante
Aripoarele se fierb aproximativ 15 min. ın apa cu sare Fulgii de porumb se maruntesc ,se amesteca cu fulgii de ardei iute şi cimbru. Ouale se bat cu putina sare şi piper Trecem aripoarele prin faina,ou şi prin amestecul de fulgi de prumb. Se prajesc ın ulei ıncins. Se scot pe...
Zacusca de vara
Vinetele,ardeii se coc şi se curata; roşiile se oparesc se curata şi se pun la scurs. Se toaca toate legumele. Intr-un vas se pune uleiul,dupa ce s-a ıncis un pic se adauga ceapa tocata(se prajeşte pana devine luciosa),se adauga ardeiul iute tocat marunt şi ardeiul copt,se lasa pe foc...
Placinta cu branza
foile :Se face o coca din faina ,sare şi apa; Se framanta (adaugandu-se faina daca mai trebuie ) pana nu se mai lipeştede maini. Coca se ımparte ın doua şi se fac doua foi(cat mai subtiri) Umplutura: Se amesteca branza cu ouale,coaja rasa de lamaie,zaharul vanilat...
Anghinare umpluta
Anghinarea se pune la fiert ın apa cu sare şi zeama de la 1/2 lamaie aprox.30 minute. Cartofii, mazarea şi morcovul se fierb şi se lasa la racit; dupa ce s-au racit se taie cubulete mici. Uleiul de masline se amesteca cu sosul de rodii şi sarea adaugandu-se treptat zeama de la cealalta...
Placinta cu spanac
Spanacul se spala şi se toaca; branza şi parmesanul se dau prin razatoare şi se amesteca cu spanacul. Intr-un bol se bate iaurtul cu uleiul de masline(se opreşte putin ulei ptr.uns tava),se adauga ouale pe rand. Intidem prima foaie pe care o ungem cu amestecul din iaurt ,punem din...
Prajitura "Kinder Pinguin"
Crema: frişca se mixeaza pana se ıntareşte; se adauga pe rand mierea, laptele, esenta de vanilie şi gelatina (se prepara dupa instructiunile de pe pachet); se mixeaza şi se da la frigider. Blat: galbenuşurile se amesteca cu zaharul şi zaharul vanilat; dupa ce se topeşte zaharul se...
Varza pe pat de mamaliga
se prajeşte un pic malaiul amestecat cu sare ıntr-o lingura de ulei de masline;se adauga ıncet ıncet apa fierbinte amestecand continuu pana obtinem o mamaliga destul de moale. carnatul se taie bucati şi se trage un pic la tigaie;adaugam prazul tocat;se mai lasa pe foc 4-5 min.;punem varza...
Taitei cu varza
Taiteii se fierb dupa instructiunile de pe pachet, se scurg, se clatesc şi se lasa deoparte; Varza se taie fideluta şi se freaca cu sare; Ceapa se taie fideluta; Intr-o tigaie mai mare se ıncalzeşte uleiul de masline ;se pun ceapa,carnatul condimentele şi se lasa pe foc mediu...
Prajitura cu branza dulce şi pere
aluat:batem spuma oul cu zaharul pudra şi untul; se adauga faina amestecata cu praful de copt şi se framanta un aluat care se da la frigider ptr. o ora acoperit cu o folie. umplutura: perele se spala,se curata; jumatate se taie felii,iar cealalta se taie cubulete mici;...
Ciorba de legume cu zdrente
Zarzavaturile se spala, curata şi se taie dupa preferinta;se calesc ın ulei ptr.cateva minute;se adauga sare dupa gust Se adauga apa fierbinte şi se lasa la fiert Roşiile se oparesc se curata de coaja şi se taie marunt Oul se bate bine cu putina sare, se adauga uleiul şi grişul;se...
Tarta cu carne şi dovlecei
Se amesteca bine ingredientele ptr.aluat fara sa se framante;aluatul format se lasa la rece ptr.30 min. Carnea de miel se pune ıntr-o tigaie non aderenta cu condimentele, o lingura ulei de masline, o picatura de sos de rodii şi vinul; se lasa la foc mic pana se fragezeşte carnea...
Prajitura cu nuci şi lamaie
se freaca untul cu zaharul pudra,cu praful de sare şi esenta de migdale;se adauga ouale unul cate unul iar la final faina cernuta amestecata cu praful de copt;se amesteca uşor şi se ımaparte compozitia ın doua; lamaia se curata 2/3 din coaja ;coaja se toaca fin ın jumatate de...
Prajitura cu branza
3 oua se bat bine şi dupa, se ıncorporeaza smantana,se adauga zaharul şi uleiul; se bate pana zaharul nu se mai simte deloc; se adauga faina amestecata cu praful de copt;se amesteca compozitia (trebuie sa se obtina un aluat omogen care curge ıncet de pe tel) stafidele se pun ın apa...
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor
Amestecam otetul de mere cu sosul de rodii, sare şi piper. Punem ın aceasta compozitie pulpele de pui. Le acoperim şi dam la frigider pentru aproximativ 2 ore. Dupa 2 ore punem pulpele ıntr-o tava ımpreuna cu cartofii taiati (dupa preferinta). Punem usturoiul şi presaram celelalte...
Aperitiv cu branza,dovlecei şi ardei
ardeii se coc,se curata de coaja şi seminte; dovleceii se dau prin razatoare se pun ıntr-o tigaie non aderenta la foc moderat,adaugandu-se usturoiul ın coaja(ıl zdrobim putin)şi frunzele de busuioc;lasam dovleceii pe foc pana ışi lasa toata apa,scoatem usturoiul din compozitie....
Pizza din omleta
dovleceii se taie pe lungime şi se coc pe gratar 6-7 min.; roşiile se taie felii subtiri ıntr-o tava ın care am pus hartie de copt punem painea taiata bucati,stropita cu ulei de masline şi frunzulitele de rozmarim;tava o dam la cuptorul preıncalzit la 200 de grade ptr aprox. 8-9 min....
Dovlecei picanti ın otet
Dovleceii se spala, li se taie cotoarele, se taie ın doua pe lung, apoi se feliaza; morcovii şi ardeii curatati se taie rondele. Se aseaza legumele ın borcan alternandu-le. Separat se pune la fiert otetul, apa, sarea, piperul, zaharul, foile de dafin. Dupa ce clocoteşte se toarna ın...
Hünkarbeğendi (Placerea sultanului)
Carnea se pune ıntr-o cratita la foc mediu pana se evapora toata apa; se adauga untul şi ceapa tocata marunt şi usturoiul; se mai lasa 5-6 minute pe foc iar dupa se pune apa calda cat se acopere carnea; dupa ce a dat ın clocot se acopera cu capac şi se lasa la foc mic pana se fragezeşte...
Salata de vara
Pieptul de pui se taie bucati de marime mijlocie, se pune ıntr-o tigaie non-aderenta. Se acopera cu capac. Dupa ce carnea şi-a lasat apa se adauaga otetul şi laptele. Se lasa la foc iute fara capac pana se evaporeaza lichidele. Se adauga uleiul de masline şi condimentele şi se mai lasa pe...
Mancarica de legume cu carne
cepele arpagic şi usturoiul se calesc un pic ın ulei dupa care se adauga carnea. se acopera cu capac şi se lasa la foc mic.(aprox.10 min.) morcovul şi cartoful se taie cubulete şi se adauga peste carne. ardeii taiati bucati mari,dovlecelul taiat cubulete ımpreuna cu mazarea se pun...
Placinta cu branza
Se prepara un sos din lapte ,1 ou,şi ulei(eu am pus ulei dupa ochi). Se unge o tava cu ulei de masline ;se aşeaza prima foaie,se unge cu sos şi se pune branza amestecata cu patrunjel. Repetam operatia pana la ultima foaie; In sosul ramas mai adaugam un ou. Cu acest sos ungem ultima...
Portocalele Alinei
portocalele se taie pe jumatate şi se scobesc; se pune laptele pe foc şi se adauga pe rand faina,amidonul,zaharul şi vanilia amestecandu-se continuu la foc mic sa nu se faca cocoloaşe; dupa ce s-a ınchegat se lasa 1-2 ore la racit şi se adauga miezul portocalelor. se amesteca şi...
Supa de loboda
Ceapa se prajeşte ın uleiul de masline;se adauga faina ,cartoful taiat cubuletei;supa de carne sau concentratul. Se amesteca adaugand smantana; Se mai lasa prox.1 pe foc şi dupa se pune apa rece.;se lasa pe foc pana clocoteşte şi se adauga apa calda. Se lasa la foc mic...
Supa de linte
Ceapa data prin razatoare se caleşte ın ulei. Se adauga faina, dupa 1-2 minute se adauga lintea, morcovul taiat cubulete şi concentratul de vita. Se adauga apa şi se fierbe la foc mic pana se ınmoaie lintea. Dupa ce s-a fiert lintea punem ın blender şi mixam. Intr-o tigaie...
Placinta cu spanac şi carne tocata
Spanacul se spala, se toaca şi se opareşte; se lasa la scurs; Ceapa se caleşte, se adauga carnea tocata; dupa aprox.10 min. se adauga spanacul şi se contiuna prajirea ptr.ınca aprox.15 min. Foile se aşeaza una peste alta şi se taie ın patru. Mixam ouale,apa,laptele şi uleiul....
Sandwich cu fructe
Se mixeaza apa, uleiul, laptele şi ouale. Se adauga zaharul, drojdia faramitata şi aprox.18 ling. de faina. Se ımparte aluatul ın 8-10 buc.(depinde de ce marime doriti) se ajeaza ıntr-o tava tapetata cu hartie de copt şi se lasa la dospit ptr.aprox. 30 minute, dupa se baga tava la cuptor...
Cuibuşor de pui
se amesteca carnea tocata cu restul ingredientelor. se formeaza chiftelute mici care se prajesc ın ulei ıncins pana se rumenesc. orezul se caleşte ın uleiul de masline ptr.2-3 min.;se adauga supa de pui,sarea şi concentratul de vita. dupa primul clocot se pune capacul şi se da la...
Chec cu dovlecei
ouale se bat spuma adaugandu-se treptat iaurtul şi uleiul. se adauga branza şi caşcavalul ,dovlecei dati prin razatoare şi storşi; se amesteca compozitia;peste se adauga ın ploaie faina amestecata cu praful de copt,iar la sfarşit cimbrul uscat. ıntr-o tava tapetata cu hartie de...
Rulada cu ciocolata şi banane
galbenuşurile se bat ımpreuna cu zaharul. se adauga faina amestecata cu praful de copt,esenta de vanilie şi albuşurile batute spuma. ın tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt se pune compozitia; se da la cuptor ptr.6-8 min.la 170 grade pana se rumeneşte pe deasupra....