Cartofi Dauphinoise cu piept de pui şi hribi

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 2 Iul 2013 | 18012 vizualizari

 

Putin fortata denumirea, insa pornind de la acea minunata reteta a Cartofilor Dauphinoise, dorind un meniu complet fara prea multa bataie de cap, am adus in completare pieptul de pui si hribii si-a iesit UN DELICIU!

Puteti prepara această reteta fara pui si hribi si veti avea o cina gustoasa sau o garnitura perfecta pentru pranz. Indiferent cum veti alege sa procedati, sa adaptati, n-o sa va para rau Cartofi Dauphinoise cu piept de pui şi hribi

Mulţumesc Oana!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 morcovi
  • doua cepe uscate
  • 3 catei usturoi (sau pudra de usturoi)
  • 200 ml smantana grasa
  • 200 gr cascaval
  • un piept de pui
  • 4-5 hribi marisori (sau ciuperci feliate, taiate, o cutie de 400 gr)
  • ulei
  • sare, piper, nucsoara
  • 2 linguri sos worcester
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise cu piept de pui şi hribi:

Se curata si spala cartofii si morcovii. Se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare timp de 10 minute.

Se scurg si se lasa la racit.

Se caleste ceapa curata si taiata julien in  uleiul de masline. Se adauga pieptul de pui taiat fasii si hribii taiati bucatele mici (sau ciupercile din conserva). Se adauga sosul worcester si se lasa la foc timp de 10 minute ammestecand sa se caleasca usor toate ingredientele. Se adauga pudra de usturoi si se amesteca usor.

Intr-un bol mare se pun cartofii, morcovii, amestecul cu pui, smantana, sare, piper, nucsoara si 100 gr cascaval. Se omogenizeaza amestecand usor si se pune totul intr-un vas termorezistent uns cu unt.

Se rade deasupra restul de cascaval si se da tava in cuptorul preincalzit. Se lasa totul la foc mediu pana ce prinde o crusta rumena la suprafata.

Noi am servit cu salata de varza cu lamaie si marar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise cu piept de pui şi hribi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati