Prajitura "Kinder Pinguin"

de kukibella in Prajituri, 22 Oct 2012 | 7230 vizualizari

 

sursa de inspiratie revista "Unica"

 

INGREDIENTE

  • ptr.blat:
  • 10 oua;
  • 200 gr.zahar brun;
  • 2 pliculete zahar vanilat;
  • 5 linguri faina;
  • 5 linguri cacao;
  • 5 linguri pesmet;
  • 5 linguri miere;
  • 1/2 plic praf de copt;
  • 50 ml.lapte;
  • 270 ml.ulei;
  • 1 praf de sare
  • ptr.crema:
  • 700 ml.frişca;
  • 1 plic.gelatina;
  • 3 linguri lapte;
  • 2 linguri miere;
  • 1 esenta vanilie
  • ptr.prima glazura:
  • 240 gr.ciocolata cu lapte;
  • 140 gr.unt;
  • 2 linguri apa;
  • 2 linguri ulei
  • ptr.a doua glazura:
  • 220 gr.ciocolata (30 gr.ciocolata neagra;30 gr.ciocolata alba;160 gr.ciocolata cu lapte);
  • 100 gr.unt;
  • 1 lingura apa;
  • 1 lingura zahar pudra;
  • 1 lingura ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Kinder Pinguin":

Crema: frişca se mixeaza pana se ıntareşte; se adauga pe rand mierea, laptele, esenta de vanilie şi gelatina (se prepara dupa instructiunile de pe pachet); se mixeaza şi se da la frigider.

Blat: galbenuşurile se amesteca cu zaharul şi zaharul vanilat; dupa ce se topeşte zaharul se adauga faina amestecata cu praful de copt şi se amesteca pana la omogenizarea completa; se adauga cantitatea de cacao amestecand continuu, dupa care se pun pe rand pesmetul, laptele, uleiul şi mierea amestecand pana la omogenizarea completa. Albuşurile se bat spuma un pic de sare; se amesteca cele doua compozitii; compozitia obtinuta se ımparte ın doua şi se pune ın cate o tava ın care am pus hartie de copt; se coace la cuptorul preıncalzit la 190 grade pana trece testul cu scobitoarea; se da la racit

Prima glazura: ciocolata se rupe bucatele, se pune ıntr-o cratita la foc mic, se adauga pe rand şi celelalte ingrediente şi se lasa la foc mic pana se topesc şi se omogenizeaza, amestecand continuu

A doua glazura se pregateşte la fel ca prima

Asamblare: punem un blat peste care adaugam 1/2 din creama şi prima glazura; se da la congelator ptr.10 minute ptr. a se ıntari glazura. Dupa stratul de glazura se aplica restul de crema, peste crema se aseaza al doilea blat (presandu-l uşor). Cea de-a doua glazura se toarna pe suprafata blatului şi se pune din nou la congelator ptr.ınca 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Kinder Pinguin"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Bya Ralu 1

18.01.2013, 16:01

buna tare

Bucataras 1

04.02.2013, 23:56

reteta 50, felicitari!

babi5 1

17.12.2014, 19:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kinder Maxi King