publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
Astazi daca simti ca nu ti se acorda suficienta atentie, te porti ca un copil razgaiat ce esti! Plangi, bati din picior, arati cu degetul si zici doar “Vreau, vreau, vreau”!
Bucataras.ro
[email protected]
Inghetata de capsune
Fructele curatate,spalate,pasate cu blenderul vertical apoi amestecam piureul cu frisca batuta cu zaharul pudra si iaurtul; punem continutul intr-un bol sau o cutie si lasam la congelator 3h; in prima ora scoatem inghetata si o amestecam de doua ori(la interval de jumatate de ora) Dupa...
Cartofi noi la ceaun
Cartofii curatati cu un buretete aspru,spalati,ii punem la fiert intr-un vas cu apa si sare 15min;dupa ce sunt fierti,ii transferam in ceaunel cu ulei incins si-i lasam sa se rumeneasca;condimentam cu sare,putin piper si-i servim pe farfurie cu mujdei deasupra si mamaliguta. Pentru...
Nalangate moldovenesti
Batem bine ouale, adaugam branza rasa, iaurtul, bicarbonatul, aromele si faina cat sa rezulte un aluat ca si smantana. Dupa ce aluatul s-a odihnit 10 minute, luam cu lingura din compozitie si punem in vasul cu ulei incins. Le scoatem pe farfurie si le pudram cu zahar. Am uitat sa masor faina,...
Noodles soia Inedit cu ciuperci
Intr-un vas cu apa punem soia, concentratul de legume, cimbru, usturoi si lasam sa fiarba 10 minute, dupa care strecuram fara sa aruncam apa. In alt vas fierbem ciupercile 4-5 minute, iar in alt vas calim in ulei incins ceapa tocata marunt, ustroiul verde la fel, ciupercile feliate, apoi adaugam...
Tort de mere -Reteta 400
Intr-un vas rotund se pune zaharul brun apoi merele curatate si scobite iar in scobitura se pune unt, zahar si scortisoara. Se da vasul la cuptor pentru 25-20 minute. In acest timp se freaca galbenusurile cu restul de zahar tos, se adauga faina cernuta si albusurile batute spuma cu un praf de...
Tarta cu lamaie
Biscuitii sfaramati la blender sau intr-un prosop,amestecam cu untul topit apoi intindem pe fundul formei de tarta; galbenusurile le mixam bine pana rezulta o crema fina,impreuna cu lapte si zeama de lamaie turnata cate putin; rasturnam crema peste blat iar deasupra facem cu poshul moturi...
Pulpe cu leurda si bacon
Pulpele curatate, spalate, le dam intr-un clocot in apa cu sare (5 minute), le scoatem, le lasam sa se scurga, scoatem pielea de pe fiecare, condimentam din belsug, apoi imbracam pulpa in frunze de leurda, peste leurda felii de bacon prinse cu scobitori. Le punem intr-o tava acoperita si lasam la...
Minitarte cu branza brie
Formele unse cu unt le capitonam cu aluat de foietaj,il ungem cu ou batut; intr-un bol amestecam zaharul brun,amestecul de cuisoare si ghimbir,nuca,fisticul,susanul prajit putin intr-o tigaie fara ulei si fara sa se arda,branza curatata de coaja si taiata cubulete,rozmarinul taiat marunt;...
Gogosi cu flori de salcam
Florile de salcam le tinem in apa rece cateva minute pentru a iesi la suprafata gandaceiii ce se ascund in ele. Intr-un vas batem bine ouale cu zahar pudra, 3 linguri ulei, un praf de sare, coaja de lamaie verde, bicarbonatul stins, faina apoi adaugam cate putin lapte amestecand mereu sa nu se...
Smothie de mango
Punem in blender pulpa fructului iar dupa ce am obtinut un piure, adaugam iaurtul, laptele, continuam procesarea, indulcim dupa gust. Turnam in pahare lungi iar deasupra punem semintele de cardamom.
Limonada de ghimbir
Punem pe foc apa, cu miere si ghimbir, lasam sa fiarba 20 minute. Lasam sa se raceasca. Intr-un pahar punem sucul de la 1 lamaie, sirop strecurat dupa gust, completam cu apa minerala si servim cu gheata si felii de lamaie.
Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol amestecam faina cu gris,sare,zahar,aromele,oul batut,branza si bicarbonatul stins; Omogenizam bine totul iar dupa ce s-a odihnit 10min rupem din aluat cate o bucatica sau cu o lingurita,pentru a fi toate egale,presaram palmele,aluatul si masa cu...
Pavlova la pahar
Pentru bezele batem bine albusurile cu un praf de sare adaugand treptat cate putin zahar si pudra de migdale; cand spuma a devenit sticloasa si nu cade din bol,in tava unsa cu unt si hartie de copt,punem gramajoare la distanta si le lasam la cuptor 15-20min; punem in cupe bezele...
Papricas de cartofi
In cratita cu ulei incins calim ceapa, adaugam cartofii curatati si taiati cubulete, ardeiii taiati suvite, 1lingurita de sare, 1-2 cani cu apa cat sa acopere cartofii si lasam sa fiarba incet cu capac. Dupa ce cartofii sunt fierti adaugam paprika, usturoiul zdrobit, condimentam dupa gust,...
Tort ciocolatos
Untul si ciocolata neagra le topim pe baie de aburi apoi la dam sa se raceasca. Intr-un vas batem 2 oua intregi si 4 galbenusuri cu jumatate din cantitatea de zahar si vanilie. Incorporam apoi usor cate putin ciocolata racita, apoi albusurile batute spuma cu restul de zahar. Rasturnam in forma...
Cozonac cu trei umpluturi
Drojdia inmuiata cu putin lapte caldut si 1lingurita cu zahar o lasam la dospit 10-15min;in acest timp batem bine ouale cu sare,zahar si arome pana-si dubleaza volumul apoi rasturnam peste faina de asemenea si drojdia dospita;amestecam,apoi adaugam lapte cate putin,amestecand pana ce totul devine...
Drob de curcan
Maruntaiele spalate le punem la fiert cu sare,dafin,boabe de piper si cateva boabe de ienibahar;separat in alt vas punem la fiert pieptul(nu-l punem impreuna cu ficatul pentru ca se innegreste)iar in alt vas punem la fiert ouale de prepelita si 6de gaina Dupa ce toate ingredientele sunt fierte...
Pasca cu branza fara aluat
Intr-un bol batem bine ouale cu un praf de sare, zahar, arome. Adaugam branza, untul moale, amestecam bine din nou. Adaugam apoi faina, grisul iar la urma smantana si stafidele pe care le-am tinut in rom. Rasturnam compozitia in forma de tort unsa si tapetata cu faina, nivelam suprafata iar...
Tort cu somon afumat
O forma rotunda de tort sau un castron, unsa cu cateva picaturi de ulei, o tapetam cu folie alimentara si o lasam deoparte. Intr-un vas punem somonul taiat cubulete (doar jumatate din cantitate), castravetele curatat de coaja si taiat cubulete, mararul si ceapa taiate marunt, zeama de lamaie,...
Scrumbie cu sos de usturoi
Pestele curatat,bine spalat,condimentat,il punem pe gratarul de teflon sau cu carbuni afara;in acest timp facem mujdeiul;usturoiul curatat,bine pisat,frecat cu ulei apoi amestecam cu iaurt si dupa gust cu putina zeama de lamaie. Servim cu mamaliguta bineinteles!!
Rulouri cu peste
Fileurile de peste taiate in bucati late de 2degete,condimentat,stropit cu zeama de lamaie,il amestecam si-l lasam la frigider 1h dupa care-l prelucram; Aluatul intins,taiat patrate de 10x10,punem cate o bucata de peste,rulam,punem rulourile in tava cu hartie de copt,ungem cu ou,punem susan...
Papillotes de somon cu praz
Punem in forma speciala sau pe hartie de copt rondele subtiri de praz,patrunjel,boabe de coriandru,piper macinat,deasupra pestele condimentat si uns cu ulei iar peste peshte punem citronella,boabe de piper rosu,acoperim si dam la cuptor 15-20min. Se serveste cald.
Placinta quatro formagi
Intr-un castron amestecam toate branzeturile pasate cu o furculita, sare, zahar, coaja rasa de lamaie, vanilie, 4 oua. Amestecam bine impreuna cu iaurtul. Ungem tava cu o pensula cu unt topit, punem foi de placinta in asa fel ca sa cada peste marginile tavii ,adaugam pe mijloc cateva linguri cu...
Coronita de miel cu legume
Costitele condimentate din belsug cu praful de la plic,usturoiul pisat,sare si piper dupa gustul fiecaruia,le punem intr-un vas,rasturnam vinul,uleiul,frecam bine costitele cu tot acest amestec,acoperim vasul si-l tinem la frigider pana a doua zi. Legumele curatate,spalate,taiate in cuburi mai...
Drob retro
Intr-un castron amestecam conservele, ciupercile scurse si tocate, orezul fiert, ceapa si verdeata tocate marunt, 4 oua, sare, piper. Omogenizam totul foarte bine apoi punem compozitia in tavi cu hartie de copt, pe mijloc ouale ramase fierte si curatate, nivelam suprafata si dam la cuptor la foc...
Pasca traditionala
Intr-o forma de tort sau chiar o cratita, unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt, punem o bucata de aluat si o aplatizam cu palmele, formand astfel blatul. In jurul blatului facem un sul din aluat, pe mijloc rasturnam amestecul de branza cu oua, arome, un praf de sare si stafide....
Peste fiert cu garnitura de spanac
Punem la fiert legumele curatate si taiate (cartofii in jumatati), cu sare. Dupa ce legumele sunt fierte, adaugam pestele curatat si bine spalat iar dupa 15-20 minute oprim focul. Spanacul curatat, spalat, oparit cateva minute, scurs, taiat marunt, il punem la calit intr-o tigaie cu ulei si...
Supa de morcov
Intr-un vas punem la fiert toate ingredientele curatate, spalate si taiate. Dupa ce au fiert bine, strecuram legumele, le pasam cu blenderul vertical, amestecam cu supa de la fiert dupa consistenta dorita, condimentam cu sare, piper, ghimbir si o servim calda spre fierbinte, deasupra cu picaturi...
Budinca de fructe la pahar
Intr-o tava mica amestecam faina cu fulgii de ovaz, nivelam suprafata, deasupra presaram zaharul brun si dam tava la cuptor la foc mediu si o lasam pana incepe sa se caramelizeze zaharul (atentie, nu trebuie sa fie ars). Scoatem imediat tava si cu o lingura amestecam totul Frisca batuta, o...
Chiftele marinate
Intr-un castron punem carnea tocata, adaugam ceapa tocata fin, usturoiul pisat bine, painea stoarsa sau cartoful dat pe razatoarea cu ochiuri mici, ou, sare, piper, putin cimbru, verdeata spalata si taiata marunt. Amestecam bine totul, apoi formam chiftele, le trecem prin faina, le aplatizam in...