Chiftele marinate

de ianculubita in Mancaruri cu carne, 18 Apr 2013 | 5654 vizualizari

 

Nu le-am spus chiftelute,pentru ca mi-am amintit de chiftelele mamei!!
De la un timp,am devenit cam nostalgica,probabil se apropie primavara ca de mult o asteptam!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc tocata
  • 3 felii de paine inmuiate in lapte sau un cartof mai mare
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei pentru prajit
  • 4 linguri faina
  • 2 legaturi marar
  • 2 legaturi patrunjel
  • Sos
  • 1 lingura ulei de la prajit
  • 500 ml suc de rosii
  • 1 pahar vin alb
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • 6 frunze de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele marinate:

Intr-un castron punem carnea tocata, adaugam ceapa tocata fin, usturoiul pisat bine, painea stoarsa sau cartoful dat pe razatoarea cu ochiuri mici, ou, sare, piper, putin cimbru, verdeata spalata si taiata marunt. Amestecam bine totul, apoi formam chiftele, le trecem prin faina, le aplatizam in palma si le punem in ulei la prajit. Le scoatem pe hartie absorbanta si le lasam deoparte pana facem sosul.

In cratita cu o lingura de ulei rasturnam sucul de rosii, adaugam zaharul, frunzele de dafin si vinul. Lasam sa fiarba cateva minute, condimentam dupa gust apoi adaugam chiftelele, mai lasam sa fiarba la foc mic 5 minute, sa se mai ingroase sosul.

Scoatem dafinul si se pot servi cu diferite garnituri de orez sau piure de cartofi, dar si asa simple cu salata de rosii sau si mai bune, cu mamaliguta (ha, ha) !!

TIPS-URI

1

nu trebuie sa va speriati cand ati vazut 6 frunze de dafin

2

dafinul amaraste mancarea numai atunci cand ramane in mancare, daca este scoasa la timp, nu ramane decat aroma

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (15)

iry-gabriela 1

18.04.2013, 18:46

vreau o portie

elucubratiiculinare 1

18.04.2013, 19:40

super bune

ianculubita 1

19.04.2013, 08:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate cu piure de cartofi