Ceapa tocata marunt o punem la calit in unt incins, adaugam ciupercile feliate iar dupa ce a scazut apa din ele adaugam dovlecelul taiat marunt la final sare, piper, jumatate din cascavalul ras, amestecam usor.
In formele mici unse cu unt in care am pus cate o foaie de aluat, impartim...
Galbenusurile frecate cu un praf de sare,si zahar pana rezulta o crema albicioasa,adaugam apa,albusurile spuma tare apoi faina amestecata cu praful de copt si cernuta;
totul amestecam cu o lingura cu miscari verticale;
rasturnam in forma de tort cu hartie de copt si lasam pana se aureste...
Punem caisele intr-un bol acoperite de coniac si lasam la frigider pana a doua zi;
Pieptul feliat dar nu pana la capat,batut usor,condimentat cu sare si piper,punem deasupra felii de jambon,presaram tarhon,si putin ulei de masline;
rasturnam caisele cu tot cu coniac in blender,adaugam pasta...
Batem bine ouale intr-un vas impreuna cu un praf de sare, zahar si faina. Adaugam laptele in care am topit ciocolata, amestecam bine apoi adaugam ghimbirul taiat marunt (eu am pus 4 cubulete). Lasam pe foc mic cateva minute apoi rasturnam in tava tapetata cu aluat si dam la cuptor la foc mic 40...
Facem o crema pufoasa din unt moale si zahar, adaugam pe rand mixand dupa fiecare galbenusurile, iaurtul, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, aromele, albusurile batute spuma cu un praf de sare iar la sfarsit, amestecand usor, adaugam ciresele curatate de samburi. Rasturnam in tava cu...
Intr-un vas pe foc,punem zmeura curatata,spalata,zaharul tos si lasam pana scade si are aspectul unui gem;portionam in cupe si dam la frigider;amestecam cu telul pana se ingroasa,iaurtul intr-un castron impreuna cu frisca si vanilia;portionam in cupe peste zmeura si dam la frigider 1h
La...
Vinetele spalate,sterse,taiate pe lung in fasii subtiri,pudrate cu sare,lasate sa se scurga 10min,le tamponam apoi cu un prosop de hartie,trecem feliile prin ulei pus intr-un bol,le punem in tava pe hartie de copt apoi la cuptor 10min,timp in care se intorc,apoi se scot pe farfurie;
in tigaia...
Carnea curatata,portionata daca e cazul,spalata,o punem la fiert in apa rece spumuind mereu;
adaugam toate legumele taiate marunt si 1lingurita de zahar iar dupa ce au fiert,adaugam cartofii taiati in cuburi;
la sfarsit adaugam borsul,potrivim de gust,adaugam verdeata si smantana batuta cu...
Drojdia dizolvata cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar,o amestecam cu faina cernuta,ouale batute bine cu sare si restul de zahar,macul si cate putin lapte; cand aluatul a devenit lipicios,framantam adaugand cate putin unt topit; daca nu se mai lipeste de palme,acoperim vasul si lasam sa...
Tapetam formele de minitarte cu aluat de foietaj,rasturnam apoi oul batut separat cu zahar,smantana,un praf de sare,deasupra cubulete de branza,dudele si lasam la cuptor 15min.
Sunt delicioase si usor de pregatit.
Fructele taiate coditele,spalate,le lasam sa se scurga;
intr-un vas facem siropul bine legat din zahat,apa si pastaia de vanilie taiata pe lung;
adaugam fructele,lasam sa fiarba la foc mare 20-30min,cand este gata,scoatem vanilia,adaugam zeama de lamaie si punem dulceata fierbinte in...
Dovleceiii curatati de coaja,rasi pe razatoarea cu ochiuri mici,la fel si morcovul,usturoiul bine pisat,verdeata tocata marunt,se amesteca cu restul ingredientelor,amestecam bine iar daca este prea moale,mai adaugam 1-2linguri pesmet;
formam chiftelute in palma,le trecem prin faina apoi la...
Dovlecelul spalat,sters,taiat in jumatate pe latime apoi jumatatile in felii subtiri pe lungime,le punem pe un fund de lemn,le pudram cu sare si le lasam 15-20min sa se scurga,apoi fiecare felie o trecem prin faina,ou batut,pesmet si le prajim in ulei incins;le scoatem pe prosoape de hartie...
Punem pe foc un vas cu lapte, zahar, cacao, unt iar cand incepe sa clocoteasca dam vasul deoparte, incorporam faina amestecata cu praf de copt, galbenusurile, amestecand energic, apoi dulceata. Amestecam cu lingura si tot cu lingura amestecam usor si cand adaugam albusurile batute spuma cu un...
In oala cu ulei incins punem ambele cepe taiate marunt, ardeiul de asemenea, morcov, telina si dovlecel rase cu razatoarea cu ochiuri mari, amestecand dupa fiecare. Adaugam apoi cartofii cubulete, fasolea taiata mai mica daca este lunga, varza fideluta, 1 lingura rasa cu sare. Punem cateva cani...
1-Orezul negru spalat,pus intr-un vas cu apa si lasat pana a doua zi,cand il scurgem,il punem intr-un vas la fiert cu zahar,lapte,anason,cardamom si un praf de sare;dupa ce laptele a intrat complet in orez,scoatem anasonul,cardamomul si incorporam gelatina care a stat cateva minute la...
Orezul spalat,il punem intr-un vas cu apa si-l lasam la frigider pana a doua zi;apoi il scurgem de apa si-l punem la fiert cu cele doua cutii de lapte,anason,cardamom, un praf mic de sare si frunzele de limete;dand a devenit pastos,impartim in boluri in care am pus fructe mici sau taiate iar...
Pieptului dezosat, fara piele, taiat in jumatati pe latime ii facem buzunare la fiecare bucata. Le condimentam cu sare si piper si le lasam deoparte.
Intr-un castron amestecam caisele taiate marunt, cascavalul ras mare, migdalele, salvia si un ou batut. Omogenizam bine totul si cu aceasta...
Punem puiul curatat si spalat la fiert intr-o oala. Cand incepe sa fiarba adunam spuma, apoi adaugam legumele curatate, spalate si taiate mare. Mai adaugam 1 lingurita cu sare si cateva boabe de piper. Lasam sa fiarba incet cu capac 40 minute.
In acest timp facem galustele: intr-un castron...
Ouale mixate bine cu zahar si arome pana-si dubleaza volumul,adaugam ulei cate putin,laptele,si faina cernuta cu praful de copt;
rasturnam in tava cu hartie de copt,deasupra distribuim fructele si lasam tava la cuptor 30min.
Servim dupa ce s-a racit,pudrata cu zahar.
Punem la fiert intr-un vas legumele curatate,spalate,taiate,impreuna cu piepul de asemenea spalat,boabele de piper si sare;lasam la fiert incet,adunand spuma ce se formeaza;
dupa ce totul este fiert,strecuram supa o punem inapoi in vas,legumele le pasam,pieptul il taiem julien si adaugam la...
Punem cozonacul taiat in cubulete intr-un castron. Ouale batute bine cu zahar, arome, un praf de sare si lapte, turnam jumatate peste cozonac. Dupa ce s-au imbibat bine amestecand, le punem intr-o forma de yena unsa cu unt, deasupra stafidele si restul de lapte. Lasam la cuptor 30 minute....
Intr-un bol amestecam pasta curry cu bouquet garni, paprika, sare, piper si ungem copanelele cu pasta rezultata. Le punem in tava, adaugam uleiul, berea, usturoiul pisat si busuioc taiat sau uscat. Acoperim si lasam la cuptor 20 minute, dupa care descoperim si mai lasam sa se rumeneasca 5 minute....
Nectarinele spalate, fara samburi (eu am curatat si coaja), taiate cubulete apoi cantarite. Portocalele fara coaja, fara pielita alba, taiate cubulete, apoi cantarite. Punem fructele intr-un vas cu zahar, gelfixul si vanilia pe foc mic pana incepe sa fiarba. Adunam spuma formata, mai lasam sa...
Amestecam ingredientele pentru blat cu robotul sau cu mana, facem o sfera si o lasam la frigider 30minute.
In acest timp, intr-un castron amestecam cascavalul ras, smantana amestecata cu lapte, sare, piper, ouale batute si ingredientele optionale.
Aluatul il punem in tava de tarta si cu...
Drojdia o dizolvam cu putin lapte caldut, o adaugam in vasul cu faina cernuta, ouale batute cu un praf de sare, zahar si arome. Dupa ce am amestecat totul adaugam cate putin lapte apoi incepem sa framantam adaugand cate putin unt. Dupa ce a devenit un aluat elastic si nu se mai lipeste de palme,...
Spalam portocalele si una o radem. Fierbem laptele 10 minute cu esenta de vanilie si coaja de portocala, dupa care se da vasul deoparte. Frecam bine ouale cu jumatate din zahar, turnam laptele cald amestecand continuu. Strecuram, apoi punem lichidul in forme mici. Punem formele in tava cu apa...
Topim ciocolata pe foc sau la microunde si lasam sa se raceasca. Intr-un vas batem untul moale cu zahar pana devine o crema pufoasa, adaugam ouale pe rand mixand energic dupa fiecare. Incorporam ciocolata, apoi faina amestecata cu praful de copt si 1 lingura de pulbere de ceai verde.
Rasturnam...
Punem intr-un vas faina,margarina sau unt,sare 2-3linguri cu apa,1ou si amestecam bine;ungem cu unt forma de tarta apoi intindem aluatul in forma,intepam cu furculita si lasam forma acoperita cu un prosop in frigider 30min.
Prazul taiat rondele fine,ceapa la fel,le calim in tigaie cu...
Tiramisu reţetă cu mango
Intr-un bol amestecam branza, iaurtul, frisca, vanilia si zahar. In alt bol punem sucul de mango si rom.
Pe un platou punem piscoturi inmuiate in sucul de mango, deasupra crema de branza, felii subtiri de mango, iar piscoturi, restul de crema si ornam cu felii...
Minitarte cu legume
Ceapa tocata marunt o punem la calit in unt incins, adaugam ciupercile feliate iar dupa ce a scazut apa din ele adaugam dovlecelul taiat marunt la final sare, piper, jumatate din cascavalul ras, amestecam usor. In formele mici unse cu unt in care am pus cate o foaie de aluat, impartim...
Tort cu frisca
Galbenusurile frecate cu un praf de sare,si zahar pana rezulta o crema albicioasa,adaugam apa,albusurile spuma tare apoi faina amestecata cu praful de copt si cernuta; totul amestecam cu o lingura cu miscari verticale; rasturnam in forma de tort cu hartie de copt si lasam pana se aureste...
Pui umplut cu caise si castane
Punem caisele intr-un bol acoperite de coniac si lasam la frigider pana a doua zi; Pieptul feliat dar nu pana la capat,batut usor,condimentat cu sare si piper,punem deasupra felii de jambon,presaram tarhon,si putin ulei de masline; rasturnam caisele cu tot cu coniac in blender,adaugam pasta...
Flan de ciocolata cu ghimbir
Batem bine ouale intr-un vas impreuna cu un praf de sare, zahar si faina. Adaugam laptele in care am topit ciocolata, amestecam bine apoi adaugam ghimbirul taiat marunt (eu am pus 4 cubulete). Lasam pe foc mic cateva minute apoi rasturnam in tava tapetata cu aluat si dam la cuptor la foc mic 40...
Prajitura cu iaurt si cirese
Facem o crema pufoasa din unt moale si zahar, adaugam pe rand mixand dupa fiecare galbenusurile, iaurtul, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, aromele, albusurile batute spuma cu un praf de sare iar la sfarsit, amestecand usor, adaugam ciresele curatate de samburi. Rasturnam in tava cu...
Creme brulee cu iaurt si zmeura
Intr-un vas pe foc,punem zmeura curatata,spalata,zaharul tos si lasam pana scade si are aspectul unui gem;portionam in cupe si dam la frigider;amestecam cu telul pana se ingroasa,iaurtul intr-un castron impreuna cu frisca si vanilia;portionam in cupe peste zmeura si dam la frigider 1h La...
Musaca de vinete in cocota
Vinetele spalate,sterse,taiate pe lung in fasii subtiri,pudrate cu sare,lasate sa se scurga 10min,le tamponam apoi cu un prosop de hartie,trecem feliile prin ulei pus intr-un bol,le punem in tava pe hartie de copt apoi la cuptor 10min,timp in care se intorc,apoi se scot pe farfurie; in tigaia...
Ciorba de vacuta
Carnea curatata,portionata daca e cazul,spalata,o punem la fiert in apa rece spumuind mereu; adaugam toate legumele taiate marunt si 1lingurita de zahar iar dupa ce au fiert,adaugam cartofii taiati in cuburi; la sfarsit adaugam borsul,potrivim de gust,adaugam verdeata si smantana batuta cu...
Colacel cu mac
Drojdia dizolvata cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar,o amestecam cu faina cernuta,ouale batute bine cu sare si restul de zahar,macul si cate putin lapte; cand aluatul a devenit lipicios,framantam adaugand cate putin unt topit; daca nu se mai lipeste de palme,acoperim vasul si lasam sa...
Minitarte cu dude
Tapetam formele de minitarte cu aluat de foietaj,rasturnam apoi oul batut separat cu zahar,smantana,un praf de sare,deasupra cubulete de branza,dudele si lasam la cuptor 15min. Sunt delicioase si usor de pregatit.
Dulceata de dude
Fructele taiate coditele,spalate,le lasam sa se scurga; intr-un vas facem siropul bine legat din zahat,apa si pastaia de vanilie taiata pe lung; adaugam fructele,lasam sa fiarba la foc mare 20-30min,cand este gata,scoatem vanilia,adaugam zeama de lamaie si punem dulceata fierbinte in...
Chiftelute de dovlecei
Dovleceiii curatati de coaja,rasi pe razatoarea cu ochiuri mici,la fel si morcovul,usturoiul bine pisat,verdeata tocata marunt,se amesteca cu restul ingredientelor,amestecam bine iar daca este prea moale,mai adaugam 1-2linguri pesmet; formam chiftelute in palma,le trecem prin faina apoi la...
Dovlecei cu crema de branza
Dovlecelul spalat,sters,taiat in jumatate pe latime apoi jumatatile in felii subtiri pe lungime,le punem pe un fund de lemn,le pudram cu sare si le lasam 15-20min sa se scurga,apoi fiecare felie o trecem prin faina,ou batut,pesmet si le prajim in ulei incins;le scoatem pe prosoape de hartie...
Chec cu dulceata de nuci
Punem pe foc un vas cu lapte, zahar, cacao, unt iar cand incepe sa clocoteasca dam vasul deoparte, incorporam faina amestecata cu praf de copt, galbenusurile, amestecand energic, apoi dulceata. Amestecam cu lingura si tot cu lingura amestecam usor si cand adaugam albusurile batute spuma cu un...
Bors cu legume de vara
In oala cu ulei incins punem ambele cepe taiate marunt, ardeiul de asemenea, morcov, telina si dovlecel rase cu razatoarea cu ochiuri mari, amestecand dupa fiecare. Adaugam apoi cartofii cubulete, fasolea taiata mai mica daca este lunga, varza fideluta, 1 lingura rasa cu sare. Punem cateva cani...
Tort de orez negru
1-Orezul negru spalat,pus intr-un vas cu apa si lasat pana a doua zi,cand il scurgem,il punem intr-un vas la fiert cu zahar,lapte,anason,cardamom si un praf de sare;dupa ce laptele a intrat complet in orez,scoatem anasonul,cardamomul si incorporam gelatina care a stat cateva minute la...
Budinca de orez negru
Orezul spalat,il punem intr-un vas cu apa si-l lasam la frigider pana a doua zi;apoi il scurgem de apa si-l punem la fiert cu cele doua cutii de lapte,anason,cardamom, un praf mic de sare si frunzele de limete;dand a devenit pastos,impartim in boluri in care am pus fructe mici sau taiate iar...
Snitel imperial
Pieptului dezosat, fara piele, taiat in jumatati pe latime ii facem buzunare la fiecare bucata. Le condimentam cu sare si piper si le lasam deoparte. Intr-un castron amestecam caisele taiate marunt, cascavalul ras mare, migdalele, salvia si un ou batut. Omogenizam bine totul si cu aceasta...
Supa imperiala
Punem puiul curatat si spalat la fiert intr-o oala. Cand incepe sa fiarba adunam spuma, apoi adaugam legumele curatate, spalate si taiate mare. Mai adaugam 1 lingurita cu sare si cateva boabe de piper. Lasam sa fiarba incet cu capac 40 minute. In acest timp facem galustele: intr-un castron...
Prajitura cu fructe
Ouale mixate bine cu zahar si arome pana-si dubleaza volumul,adaugam ulei cate putin,laptele,si faina cernuta cu praful de copt; rasturnam in tava cu hartie de copt,deasupra distribuim fructele si lasam tava la cuptor 30min. Servim dupa ce s-a racit,pudrata cu zahar.
Ciorba radauteana
Punem la fiert intr-un vas legumele curatate,spalate,taiate,impreuna cu piepul de asemenea spalat,boabele de piper si sare;lasam la fiert incet,adunand spuma ce se formeaza; dupa ce totul este fiert,strecuram supa o punem inapoi in vas,legumele le pasam,pieptul il taiem julien si adaugam la...
Budinca de cozonac
Punem cozonacul taiat in cubulete intr-un castron. Ouale batute bine cu zahar, arome, un praf de sare si lapte, turnam jumatate peste cozonac. Dupa ce s-au imbibat bine amestecand, le punem intr-o forma de yena unsa cu unt, deasupra stafidele si restul de lapte. Lasam la cuptor 30 minute....
Pui in sos de bere neagra
Intr-un bol amestecam pasta curry cu bouquet garni, paprika, sare, piper si ungem copanelele cu pasta rezultata. Le punem in tava, adaugam uleiul, berea, usturoiul pisat si busuioc taiat sau uscat. Acoperim si lasam la cuptor 20 minute, dupa care descoperim si mai lasam sa se rumeneasca 5 minute....
Gem de nectarine si portocale
Nectarinele spalate, fara samburi (eu am curatat si coaja), taiate cubulete apoi cantarite. Portocalele fara coaja, fara pielita alba, taiate cubulete, apoi cantarite. Punem fructele intr-un vas cu zahar, gelfixul si vanilia pe foc mic pana incepe sa fiarba. Adunam spuma formata, mai lasam sa...
Tarta cu cascaval afumat
Amestecam ingredientele pentru blat cu robotul sau cu mana, facem o sfera si o lasam la frigider 30minute. In acest timp, intr-un castron amestecam cascavalul ras, smantana amestecata cu lapte, sare, piper, ouale batute si ingredientele optionale. Aluatul il punem in tava de tarta si cu...
Cozonac trandafir moldovenesc
Drojdia o dizolvam cu putin lapte caldut, o adaugam in vasul cu faina cernuta, ouale batute cu un praf de sare, zahar si arome. Dupa ce am amestecat totul adaugam cate putin lapte apoi incepem sa framantam adaugand cate putin unt. Dupa ce a devenit un aluat elastic si nu se mai lipeste de palme,...
Flan de portocale
Spalam portocalele si una o radem. Fierbem laptele 10 minute cu esenta de vanilie si coaja de portocala, dupa care se da vasul deoparte. Frecam bine ouale cu jumatate din zahar, turnam laptele cald amestecand continuu. Strecuram, apoi punem lichidul in forme mici. Punem formele in tava cu apa...
Prajitura de ciocolata cu ceai verde
Topim ciocolata pe foc sau la microunde si lasam sa se raceasca. Intr-un vas batem untul moale cu zahar pana devine o crema pufoasa, adaugam ouale pe rand mixand energic dupa fiecare. Incorporam ciocolata, apoi faina amestecata cu praful de copt si 1 lingura de pulbere de ceai verde. Rasturnam...
Tarta cu praz si ceapa
Punem intr-un vas faina,margarina sau unt,sare 2-3linguri cu apa,1ou si amestecam bine;ungem cu unt forma de tarta apoi intindem aluatul in forma,intepam cu furculita si lasam forma acoperita cu un prosop in frigider 30min. Prazul taiat rondele fine,ceapa la fel,le calim in tigaie cu...
Tiramisu reţetă cu mango
Tiramisu reţetă cu mango Intr-un bol amestecam branza, iaurtul, frisca, vanilia si zahar. In alt bol punem sucul de mango si rom. Pe un platou punem piscoturi inmuiate in sucul de mango, deasupra crema de branza, felii subtiri de mango, iar piscoturi, restul de crema si ornam cu felii...