Pentru toate persoanele care nu mananca miel,recomand drobul de curcan!
Maruntaiele spalate le punem la fiert cu sare,dafin,boabe de piper si cateva boabe de ienibahar;separat in alt vas punem la fiert pieptul(nu-l punem impreuna cu ficatul pentru ca se innegreste)iar in alt vas punem la fiert ouale de prepelita si 6de gaina
Dupa ce toate ingredientele sunt fierte si racite,le trecem prin masina de tocat carne cu sita cu ochiuri mari,impreuna cu ceapa si usturoiul curatate;adaugam la tocatura 6oua batute,lapte,sare,piper,verdeata taiata marunt,amestecam bine,mai potrivim de sare si piper dupa gustul fiecaruia apoi adaugam albusurile de la cele 6oua fierte de gaina,taiate in bucati mai mari;mai amestecam o data cu grija sa nu se rupa,apoi punem in tavi unse cu ulei sau unt sau cu hartie,compozitie pana la jumatatea tavii,nivelam suprafata,punem pe mijloc oua de prepelita curatate,pe langa oua punem morcovi,acoperim cu tocatura,nivelam suprafata iar deasupra rasturnam cele 2oua ramase,batute cu smantana;pentru ca din toate ingredientele mi-au iesit 3tavi,in a treia tava,pe mijloc am pus cele 6galbenusuri de la ouale de gaina fierte iar pe mijloc morcovi.
Dam tavile la cuptor la foc mic pentru 1-2h,depinde de cuptor,apoi le scoatem numai dupa ce s-au racit.
1
ouale de prepelita pot fi inlocuite,eu am pus pentru ca le-am avut
2
pentru un drob pufos,va sfatuiesc sa puneti multe oua
3
pentru un drob cu un gust deosebit,va sfatuiesc sa tocati impreuna cu carnea si usturoi verde